Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το Υπ.Παιδείας μεγαλώνει την σχολική χρονιά και κόβει τις αργίες

Η σχολική χρονιά φέτος θα αρχίζει από τις 5 Σεπτεμβρίου αντί για 11 που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το "ΕΘΝΟΣ".
Παράλληλα στις αλλαγές που προτίθεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας, είναι και το σχολικών αργιών όπως γίου Ιωάννη, ενώ για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών αναμένεται να προβλεφθεί το πρωί εκκλησιασμός και μετά κανονικό μάθημα.
Το Υπουργείο παιδείας σύμφωνα πάλι με το δημοσίευμα θα ανακοινώσει την επιμήκυνση του σχολικού έτους, και σύμφωνα με τους αρμόδιους, με βάση αυτές τις αλλγές οι ώρες θα αυξηθούν έως και 50 ώρες κατ'έτος.
Επίσης σχεδιάζεται να εφαρμοστεί η "λευκή εβδομάδα", δηλαδή μια δβομάδα διακοπών στην περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου, μαζί με την αργία της καθαρής Δευτέρας
Πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών
Το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση που μελετούν αυτές τις μέρες στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και να εφαρμοστεί από τον επόμενο μήνα εκτός απροόπτου, προβλέπει τα εξής σύμφωνα με σημερινό (7/4) δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
1. Ολες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (διορισμοί, μεταθέσεις, συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις - οι τελευταίες του χρόνου εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερες από 500) θα γίνονται στο εξής Μάιο και Ιούνιο
2. Στη συνέχεια θα γίνονται οι -περισσότερες- προσλήψεις αναπληρωτών
3. Από την 1 μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ξεκινούν οι άδειες θα γίνονται οι τοποθετήσεις στα σχολεία.
4. Την ίδια περίοδο θα γίνονται οι κατανομές των ωρών ανά εκπαιδευτικό.
5. Οι άδειες ουσιαστικά θα ξεκινούν μετά τις 10 Ιουλίου εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές
6. Δεν αλλάζει τίποτα στα μόρια για αποσπάσεις - μεταθέσεις
7. Μελετάται το ενδεχόμενο διοικητικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο διευθύνσεων με στόχο την πιο "ευλίγιστη" κατανομή του προσωπικου (για παράδειγμα ένας καθηγητής ξένης γλώσσας ή πληροφορικής ή γυμναστής κ.λπ. που εργάζεται σε δημοτικό σχολείο να μπορεί να εργαστεί και σε γυμνάσιο ή λύκειο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ΤΩΝ ΝΕΩΝ το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να δοθεί οργανική θέση σε σχολεία στο σύνολο των εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε αυτή τη δυσμενή για τους εκπαιδευτικούς "αναμόρφωση" του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MySchool στην οποία συμπληρώνονται σε καθημερινή βάση διάφορες πληροφορίες για δεδομένα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.
Επιμέλεια: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου