Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινό σκηνικό με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Βροχές, καταιγίδες -κατά τόπους ισχυρές- και θυελλώδεις νοτιάδες που στο βόρειο Αιγαίο φτάνουν τοπικά και τα 9 Μποφόρ συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Φθινοπωρινό σκηνικό με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
Στην Αττική για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα βροχής, κυρίως τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και αργότερα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, καθώς και στην Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 Μποφόρ, στο Αιγαίο 8 που το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικους. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου