Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

"Μύλος των Ξωτικών 2012-2013" - Επισκέψεις σχολείων



 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                          Τρίκαλα 18/10/2012
                                                                                     Αρ. Πρωτ.:62222

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            O Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.Ε διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελλάδας.
            Με πολύ σεβασμό προσεγγίζουμε όλη την μαθητική κοινότητα και την προσκαλούμε στο «Μύλο των Ξωτικών», σε ένα  ξεχωριστό και παραμυθένιο ταξίδι.
            Θα ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας να φιλοξενήσουμε το σχολείο σας.
            Φέτος, η έναρξη λειτουργίας πραγματοποιείται στις 30 Νοεμβρίου, ώστε να διευκολύνει την επίσκεψη όλων των σχολείων.
            Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες και αγωνίες των εκπαιδευτικών και με αίσθημα ευθύνης  δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τους μαθητές και συνοδούς τους.
            Από την πλευρά μας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επίσκεψη σας να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα να μείνουν ικανοποιημένοι οι μαθητές και οι συνοδοί τους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, κρίνεται απαραίτητη η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς - συνοδούς των σχολείων.
            Για την καλύτερη, πιο εύρυθμη λειτουργία του πάρκου και άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ορίστηκε από την οργανωτική επιτροπή «διαδρομή πορείας» των σχολείων από τα διάφορα δωρεάν εργαστήρια, που κατά τις πρωινές ώρες θα λειτουργούν και ως εκθεσιακά και εκπαιδευτικά κέντρα με αντίστοιχη θεματολογία.
            Επιπλέον, κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια επισκέψεων των σχολείων θα πραγματοποιείται μουσικό παιδικό πάρτι με επαγγελματίες antimatters.
            Σε κάθε μαθητή θα προσφέρονται δωρεάν μικρά πολλά συμβολικά δωράκια από τον Αϊ Βασίλη και τους βοηθούς του, ενώ θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε κάθε γωνιά του τεράστιου εργοστασίου με την βοήθεια ξεναγού που θα διαθέσουμε.
            Ο «Μύλος των Ξωτικών» στοχεύει φέτος να προσφέρει  στους μαθητές ένα σπάνιο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων. Για πρώτη φορά στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων θα λειτουργήσει η σπουδαία κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνική Τεχνολογίας: «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που αυτήν τη στιγμή στεγάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας (σας επισυνάπτουμε σχετική περιγραφή σε .pdf αρχείο).
            Επιπλέον, σας προσκαλούμε φέτος να συμμετάσχετε στις δράσεις μας καταθέτοντας τις δικές σας δημιουργίες. Η δημιουργική συμμετοχή των σχολείων είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να πετύχουμε. Τις επόμενες ημέρες θα σας αποσταλούν ΝΕΕΣ αναλυτικές πληροφορίες και για όλες τις προτεινόμενες δραστηριότητες.
            Την παρούσα επιστολή συνοδεύει και ειδική παρουσίαση (σχετικό .pdf αρχείο) με μια σύντομη περιγραφή της φιλοσοφίας των δωρεάν δράσεων και γενικότερες πληροφορίες λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών». 
            Σας ενημερώνουμε ότι, για την επίσκεψή σας στον «Μύλο των Ξωτικών» αλλά και στην έκθεση Αρχαίας Τεχνολογίας, πρέπει να κλείνετε τηλεφωνικώς ραντεβού, δηλώνοντας κατά προσέγγιση και τον αριθμό των μαθητών.
            Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Τρικκαίων θα γνωρίζει όλο το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων και θα φροντίζει κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στον χώρο. Η στάθμευση των λεωφορείων θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο παρκινγκ εκτός εκδήλωσης. Στον χώρο θα λειτουργεί χώρος Πρώτων Βοηθειών στελεχωμένος με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.
            Για την καλύτερη  οργάνωση και περιήγηση των μαθητών, φροντίζουμε να μην συμπέσουν ταυτόχρονα πολλά σχολεία.
            Παρακαλούμε όσο γίνεται πιο σύντομα να δηλώσετε την συμμετοχή σας.
            Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.
Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.milosxotikon.gr.
            Μπορείτε να επικοινωνείτε για ραντεβού στo τηλέφωνο:  2431074442
            Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.





Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
των Σχολικών Επιτροπών


Βασιλική Κάκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου