Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας συνθέτουν σήμερα (24/09) το σκηνικό του καιρού. Ειδικότερα στην Αττική ο καιρός είναι αίθριος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες και στη
Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία ωστόσο να μην ξεπερνάει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 32 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο
Τρίτη. Λίγες παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Στα δυτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες περιμένουμε και την
Τετάρτη. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια. Στα δυτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διατηρείται η καλοκαιρία και το επόμενο τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου