Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

3ο Ενημερωτικό Δεκεμβρίου 2019 του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Τηλέφωνο 6946260184

Ιωάννινα, 16.12.2019
 3ο Ενημερωτικό Δεκεμβρίου 2019
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Στο τρέχον ενημερωτικό θα σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:
1. Πίνακες με τα στοιχεία των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση από Περιοχή σε Περιοχή, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και για Βελτίωση Θέσης ή Οριστική Τοποθέτηση (σχολικού έτους 2019-2020) – Περίοδος ενστάσεων
Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 13.12.2019 από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων οι πίνακες με τα στοιχεία (ειδικότητα, ονοματεπώνυμο και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση από Περιοχή σε Περιοχή, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και για Βελτίωση Θέσης ή Οριστική Τοποθέτηση.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ανακοίνωση των αιτούντων μετάθεση σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, καθώς οι μεταθέσεις στα σχολεία αυτά πραγματοποιούνται βάσει προσόντων και όχι μοριοδότησης.
Ενστάσεις δύναται να υποβληθούν από 13-12-2019 μέχρι και 18-12-2019 και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Από 15-01-2020 και μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων να διορθώσει στοιχεία στις καταχωρισμένες αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Από την ημερομηνία αυτή και μετά οποιεσδήποτε αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, θα γίνονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:
http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1868-pinakes-me-ta-stoixeia-ton-organika-anikonton-ekpaideftikon-pou-ypevalan-aitisi-gia-metathesi-apo-perioxi-se-perioxi-se-smeae-kai-keddy-kai-gia-veltiosi-thesis-i-oristiki-topothetisi-sxolikoy-etous-2019-2020
Παρατηρήσεις
1. Είναι αυτονόητο ότι όσοι συνάδελφοι έχετε υποβάλει αίτηση για μετάθεση ότι θα πρέπει ενδελεχώς να ελέγξετε όλα τα στοιχεία σας (συνολική υπηρεσία, Μόρια Δυσμενών Συνθηκών, Μόρια οικογενειακής κατάστασης, σύνολο μορίων, Δήμο ή Κοινότητα εντοπιότητας, Δήμο ή Κοινότητα εργασίας συζύγου). Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποια παράλειψη ή ανακρίβεια, επιβάλλεται να υποβάλλετε ένσταση εμπρόθεσμα από 13-12-2019 μέχρι και 18-12-2019.   
2. Ενημερώθηκα από κάποιους συναδέλφους ότι μολονότι υπέβαλαν δήλωση τοποθέτησης, δεν είδαν το όνομά τους στους αιτούμενους μετάθεση, ενώ κάποιοι άλλοι είδαν δίπλα στα στοιχεία τους την παρατήρηση απορρίπτεται”.  
Και σε αυτή την περίπτωση είναι επιβεβλημένη η υποβολή ένστασης, εκθέτοντας επακριβώς με σαφήνεια και κάθε λεπτομέρεια το λόγο για τον οποίο ενίσταστε.
3.   Στους πίνακες Γενικής Παιδείας όλων των ειδικοτήτων δεν εμφανίζεται στήλη με την τρέχουσα οργανική θέση των συναδέλφων μας. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων, η παραπάνω στήλη λογικά θα προστεθεί μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και την τελική ανάρτηση των πινάκων με τα στοιχεία των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για μετάθεση.
4. Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα συνεδριάσει για να εξετάσει τις τυχόν υποβληθείσες ενστάσεις μετά τις Διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
2. Μόνιμοι Διορισμοί (ΦΕΚ): Η κατανομή των 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ  που καθορίζει  κατά κλάδο και ειδικότητα τον αριθμό των κενών θέσεων, που θα καλυφθούν με μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σχολικού έτους 2019-2020 (Π.Ε. και Δ.Ε.)
Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις κενές θέσεις κατά κλάδο και ειδικότητα:

3. Γυαλιά οράσεως: Τι ισχύει με την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ - Πόσα χρήματα καλύπτει
Κάθε ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ δικαιούται ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως (κρύσταλλα και σκελετό) κάθε 4 χρόνια ή ένα ζεύγος φακών επαφής κάθε 2 χρόνια. Σε παιδιά έως 12 ετών, καλύπτονται γυαλιά οράσεως με φακούς ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 χρόνια. Επίσης προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας γυαλιά για τους ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, όχι όμως δύο ζευγάρια (για παράδειγμα, ένα μυωπίας και ένα πρεσβυωπίας).
Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης για γυαλιά οράσεως (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, πολυεστιακά και διπλοεστιακά) (κρύσταλλα και σκελετός) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100,00€ ανά τετραετία και για κάθε φακό επαφής τα 25,00€.
Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής.
Αν η αγορά είναι μεγαλύτερη των 100 ευρώ, το ποσό θα το επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος από την τσέπη του.
Η Διαδικασία για την αποζημίωση οπτικού βοηθήματος του ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ είναι η εξής:
1. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ
Ο πιστοποιημένος οφθαλμίατρος του ΕΟΠΥΥ αφού εξετάσει τον ασφαλισμένο, συνταγογραφεί τα απαιτούμενα (βιβλιάριο υγείας, συνταγή γυαλιών και ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ).
2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Ο ασθενής εντός 15 ημερών, από την ημερομηνία που συνταγογράφησε ο πιστοποιημένος οφθαλμίατρος την συνταγή των γυαλιών του, θα πρέπει να προσκομίσει τα παραπάνω δικαιολογητικά στον ελεγκτή ιατρό του ΕΟΠΥΥ. Ο ελεγκτής θα εγκρίνει τη δαπάνη υπογράφοντας και σφραγίζοντας την ηλεκτρονική συνταγή του ΕΟΠΥΥ, αφού ελέγξει την ασφαλιστική ενημερότητα του ασφαλισμένου και την πιο πρόσφατη ημερομηνία αποζημίωσης για οπτικά βοηθήματα (γυαλιά οράσεως – φακούς επαφής).
3. ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ (ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ – ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ)
Μετά τη θεώρηση του ελεγκτή, ο ασθενής εντός 1 μηνών, από την ημερομηνία συνταγογράφησης των γυαλιών του απευθύνεται σε κατάστημα οπτικών όπου αγοράζει το οπτικό βοήθημα. Ο οπτικός δίνει στον ασφαλισμένο απόδειξη αγοράς και γνωμάτευση.
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει μια φωτοτυπία από έναν λογαριασμό τραπέζης την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου, όπου να είναι δικαιούχος.
5. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ
Αφού συγκεντρωθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να τα καταθέσει στο αρμόδιο ταμείο του, επιδεικνύοντας παράλληλα και τα γυαλιά οράσεως. Η καταβολή του ποσού δεν γίνεται άμεσα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα στο λογαριασμό τραπέζης που έχει δοθεί από τον ασφαλισμένο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου