Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Παρατηρήσεις με αφορμή τη συμπλήρωση δήλωσης τοποθέτησης λόγω λειτουργικής υπεραριθμίας του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 28-08-2017 ο χαρακτηρισμός ονομαστικά των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών Δασκάλων ΠΕ70 και Νηπιαγωγών ΠΕ60 (Ειδικής και Γενικής Αγωγής) από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) για το διδακτικό έτος 2017-2018.
Τα ονόματα των συναδέλφων μας, οι σχετικές ανακοινώσεις και τα λειτουργικά κενά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων στον παρακάτω σύνδεσμο http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/pyspe/anakoinoseis-pyspe/1103-xaraktirismos-onomastika-leitourgika-yperarithmon-ekpaideftikon-kladon-pe70-daskalon-genikis-eidikis-agogis-kai-pe60-nipiagogon-genikis-eidikis-agogis-gia-to-didaktiko-etos-2017-2018
Στη δήλωση τοποθέτησης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία κουτάκια:
1. Επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα.
2. Επιθυμώ να τοποθετηθώ συγκρινόμενος/η με όλους τους υπόλοιπους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.
3. Επιθυμώ, σε περίπτωση που προκύψει κενό στη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, να επιστρέψω σε αυτή.
Τα κουτάκια 1 και 2 δύνανται να επιλεγούν με το 3. Είναι αυτονόητο ότι όποιος επιλέξει το κουτάκι 1 δεν μπορεί να επιλέξει παράλληλα και το 2.
Όποιος επιλέξει το κουτάκι 1 δηλαδή την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, εύλογα δηλώνει πρώτα κατά σειρά σχολικές μονάδες της ίδιας ομάδας και έπειτα της όμορης. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές  θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων.
Όποιος επιλέξει το δεύτερο κουτάκι συγκρίνεται στη συνέχεια, αφού έχουν τοποθετηθεί όσοι έχουν δηλώσει την προτεραιότητα στην ίδια ή σε όμορη ομάδα σχολείων, με όλους τους υπόλοιπους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

          ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Οι συνάδελφοι καλούνται να υποβάλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης από σήμερα Τρίτη 29-08-2017 μέχρι και την Τετάρτη 30-08-2017 και ώρα 12:00.
2. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσεκτική συμπλήρωση της δήλωσης. Μια πρόχειρη συμπλήρωση δήλωσης ενέχει πολλούς κινδύνους (να βρεθείτε δηλαδή σε σχολείο απομακρυσμένο ή που δεν επιθυμείτε). Ιδιαίτερα προσεκτικοί λοιπόν πρέπει να είστε στο ποιο κουτάκι θα επιλέξετε που είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων (μορίων, κενών σχολικών μονάδων κτλ.) για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
3.  Οι λειτουργικά υπεράριθμοι θα λάβετε τα μόρια του σχολείου στο οποίο έχετε κριθεί υπεράριθμοι. Είναι αυτονόητο ότι αν τοποθετηθείτε σε σχολείο με περισσότερα μόρια, ότι θα λάβετε τα περισσότερα. Οι ευρισκόμενοι στη διάθεση θα λάβετε τα μόρια του σχολείου στο οποίο θα τοποθετηθείτε.
            4. Όταν η υπεραριθμία σε ένα σχολείο οφείλεται σε ίδρυση αντίστοιχου νέου σχολείου στη σχολική περιφέρειά του και στο οποίο μετακινούνται μαθητές του αρχικού σχολείου, οι υπεράριθμοι τοποθετούνται, εφόσον το επιθυμούν κατά απόλυτη προτεραιότητα στο νέο σχολείο. Η τοποθέτηση γίνεται με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου