Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Μπλόκα αγροτών: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, με αποκλεισμούς δρόμων και διαμαρτυρίες, για να ακουστεί η "φωνή" τους.

Από την Κεντρική Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους. Συγκεκριμένα:
Αγρότες στον Πλατύκαμπο έκλεισαν την εθνική οδό και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Οι μαραθώνιες συσκέψεις που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες μέρες οι αγρότες που είχαν βγάλει τα τρακτέρ τους στο κόμβο του Πλατυκάμπου Λάρισας, φαίνεται πως τελικά δεν οδήγησαν σε συμφωνία για ενοποίηση των δυνάμεων τους με τους αγρότες του μπλόκου της Γυρτώνης, με αποτέλεσμα ο στόχος της δημιουργίας μπλόκου στα Τέμπη να έχει παραμεριστεί. 
Παρ' όλα αυτά οι αγρότες στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τελικά λίγη ώρα μετά τις 13:00 το μεσημέρι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο κόμβο του Πλατυκάμπου όπου και παραμένουν.
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία αγροτών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες από το μπλόκο Πραιτωρίων στο υποκατάστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο του Ηρακλείου.
"Ενώσαμε τις φωνές μας με δεκάδες συναδέλφους αγρότες, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Καζαντζάκη και Ηρακλείου, καθώς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί τα εισοδήματα και τις περιουσίες μας, λόγω χρεών κάτω των 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ, μέσω ΚΕΑΟ" ανέφεραν οι αγρότες.
Επίσης κάλεσαν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες τις περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο και να γραφτούν στον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων. "Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να βαδίσουν πλάι μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωσή μας και τη συμμαχία μας" υποστήριξαν χαρακτηριστικά.
Φορτία δεκάδων χιλιάδων τόνων με προορισμό τις βιομηχανίες της πΓΔΜ παρέμεναν το μεσημέρι της Παρασκευής εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λόγω του αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες.
Αν ο αποκλεισμός που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας δεν λήξει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το λιμάνι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την Τρίτη, δεδομένου ότι -λόγω και της έλευσης περισσότερων πλοίων από εβδομάδα- δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένα ελεύθερο κρηπίδωμα για εναπόθεση φορτίων, εξαιτίας των συσσωρευμένων πρώτων υλών.
Ακόμη σοβαρότερο θα είναι το πρόβλημα των βιομηχανιών στην πΓΔΜ, οι οποίες ενδέχεται ν΄ αναγκαστούν ν' αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μέλλιος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου