Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δ. Ιωαννιτών: Φθηνότερο εισιτήριο για τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων

Με επιδότηση του Δήμου Ιωαννιτών, φθηνότερο εισιτήριο θα πληρώνουν σε λίγες μέρες οι πολίτες που μετακινούνται με το Αστικό ΚΤΕΛ από και προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση ενέκρινε – κατά πλειοψηφία- τη σύναψη σύμβασης Δήμου Ιωαννιτών και Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας «η μείωση του εισιτηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Προσπαθούμε μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες να ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».
Πέραν της μείωσης του εισιτηρίου, η συμφωνία Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ αποδίδει κι άλλα οφέλη για τους πολίτες, καθώς προβλέπει προσθήκη νέων δρομολογίων σε συγκεκριμένες περιοχές και μεταφορά των μαθητών της Γορίτσας και του νέου Γυμνασίου Ανατολής.
Όπως τόνισε ο εισηγητής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, «πρόκειται για μια δυναμική συμφωνία των δύο φορέων που στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας θα βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση για να αποφέρει τα περισσότερα οφέλη στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι αφενός η ελάφρυνση των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση κι αφετέρου η αύξηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση των αυτοκινήτων, με προφανή τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανος Μουστακλής,  που παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε πως ήδη είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που έρχονται από τους πολίτες. «Είμαστε δύο φορείς που έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις συγκοινωνίες για τον πολίτη. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να την αγκαλιάσουν», είπε ο κ. Μουστακλής.
Η συμφωνία που πήρε το «πράσινο φως» του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπογραφεί από τις δύο πλευρές, θα τεθεί σε ισχύ μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων. Βασίστηκε δε σε μελέτη που εκπόνησαν από κοινού Δήμος Ιωαννιτών και Αστικό ΚΤΕΛ.
Η σύμβαση έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και το κόστος για το Δήμο Ιωαννιτών είναι 115.000,00 ευρώ. Το κόστος θα παραμείνει το ίδιο ανεξάρτητα αν σε αυτό το διάστημα αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου