Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωτικό Φεβρουαρίου 2017 του Λιόντου Βασιλείου αιρετού ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 20.02.2017
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:

1.  Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί εκδόθηκε η εγκύκλιος των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για το σχολικό έτος 2016-2017. Επισημαίνω επιγραμματικά τα εξής:
ü    Η εγκύκλιος αναφέρεται στις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:
α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης,
β) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ,
γ) στα Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης,
δ) στα Μειονοτικά Σχολεία και
ε) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή.   
ü    Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 16-2-2017 έως 28-2-2017, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr) με τη χρήση των κωδικών από το sch.gr με τους οποίους κάνατε την επικαιροποίηση των στοιχείων σας. 
Η παραπάνω προθεσμία ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ από μετάθεση, μετάταξη, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
ü    Για πρώτη φορά καλούμαστε να προβούμε σε ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης.
ü    Πρωτόγνωρη διαδικασία αποτελεί και η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών στην εκάστοτε Δ/νση Π.Ε. με ευθύνη ατομική του καθενός και της καθεμιάς από εσάς. Ειδικότερα σε ό, τι αφορά στη Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων, η ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών  και η αποστολή τους θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mitrwodipe@sch.gr η οποία και θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Για το σκοπό αυτό θεωρώ ότι επιβάλλεται η γρήγορη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών από την πλευρά σας, ώστε έγκαιρα να προβείτε στην αποστολή τους.
ü    Σε κάθε περίπτωση είναι επιβεβλημένη η σχολαστική ανάγνωση της εγκυκλίου των μεταθέσεων αφού συμπεριλαμβάνει αναλυτικές λεπτομέρειες και οδηγίες. Θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο θα προβεί σε παράταση της υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης, καθώς θεωρώ πως το τρέχον χρονικό διάστημα υποβολής είναι αρκετά μικρό.

2.  Μισθοδοσία μηνός Μαρτίου 2017
Στις 24 Φεβρουαρίου 2017 (απόγευμα 23ης Φεβρουαρίου) θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο και στις 13 Μαρτίου 2017 (απόγευμα 10ης Μαρτίου αφού 13 Μαρτίου είναι ημέρα Δευτέρα)  το δεύτερο δεκαπενθήμερο  της Μισθοδοσίας του μηνός  Μαρτίου  2017.

3.  Μοριοδότηση σχολικών μονάδων
Βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως σε προηγούμενο ενημερωτικό μου σας έχω ενημερώσει, η διαδικασία κατάταξης των σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. σε κατηγορίες μετάθεσης, η μοριοδότηση αυτών, αλλά και ο επανακαθορισμός των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων. Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος, το υπουργείο κατόπιν αιτήματος της ΔΟΕ, προέβη στην παράταση της διαδικασίας κατάταξης των σχολικών μονάδων μέχρι τις 12-4-2017. Ήδη έχει γίνει μια προεργασία από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων και από το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει κοινή σύσκεψη του τοπικού συλλόγου Π.Ε. με την ΕΛΜΕ και τους αιρετούς, αφού ως γνωστόν από το επόμενο σχολικό έτος οι σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. θα έχουν κοινή μοριοδότηση.   

4.  Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών
Το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ), προβαίνει όπως άλλωστε γνωρίζετε, στην αναγνώριση  προϋπηρεσιών των εκπαιδευτικών. Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι πολλοί συνάδελφοι αιτείστε την αναγνώριση προϋπηρεσίας με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, χωρίς ωστόσο να προσκομίζετε εξολοκλήρου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να καλείστε να επανέλθετε με νεώτερη αίτηση.
Σας γνωστοποιώ λοιπόν για διευκόλυνσή σας ότι η προϋπηρεσία για την αναγνώριση μισθολογικής εξέλιξης αποδεικνύεται, πέρα από την προσκόμιση των σχετικών ενσήμων και από πιστοποιητικά των αρμοδίων υπηρεσιών, που έχουν εκδοθεί με βάση τα επίσημα στοιχεία και στα οποία θα πρέπει να αναφέρονται:
  • Οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης,
  • Η ιδιότητα με την οποία υπηρετήσατε,
  • Η σχέση εργασίας,
  • Το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο)
  • Η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών.

5.  Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ
Στα πέντε υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα μας έχουν απασχολήσει τα παρακάτω ζητήματα:  
  • Μετακινήσεις εκπαιδευτικών
  • Αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών
  • Άδειες άσκησης έργου με αμοιβή
  • Αναγνωρίσεις συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων
  • Ορισμός προϊσταμένων σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία
  • Επανεξετάσεις αναγνώρισης προϋπηρεσιών
  • Εξετάσεις ενστάσεων συναδέλφων και συναδελφισσών μας
  • Κατάταξη Σχολικών Μονάδων Π.Ε. σε κατηγορίες μετάθεσης-Μοριοδότηση
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας Αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Τοποθετήσεις Αναπληρωτών εκπαιδευτικών (το ΠΥΣΠΕ απλά λαμβάνει γνώση), αφού για την τοποθέτηση αναπληρωτών επιλαμβάνεται εκ του νόμου αποκλειστικά ο Δ/ντης Εκπαίδευσης).


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου