Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Θέμα : "Εκδρομή Ταμείου Αλληλοβοήθειας από 3 Μαΐου 2016 έως 7 Μαΐου 2016 σε: Μπούντβα – Κότορ – Νέουμ – Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ – Τίρανα."



ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ                                                      Ιωάννινα 34 – 2016
ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                          Αρ. Πρωτ.: 58
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                                        
                                                                                                                   Προς:
 Πληροφορίες: Παργανάς  Κων/νος                        Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία
 Τηλέφωνο: 6944585310                                                              Ν. Ιωαννίνων


Θέμα : «Εκδρομή Ταμείου Αλληλοβοήθειας»

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων διοργανώνει 5ήμερη εκδρομή από 3 Μαΐου 2016 έως 7 Μαΐου 2016 σε: Μπούντβα – Κότορ – Νέουμ – Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ – Τίρανα.
Κόστος συμμετοχής: 190 €/ άτομο (προκαταβολή: 80€/ άτομο)
Στην τιμή περιλαμβάνονται: μεταφορά με λεωφορείο, ξεναγός, 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 δείπνα).
Το πρόγραμμα της εκδρομής επισυνάπτεται.
Ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του λεωφορείου (62 θέσεις) ή το αργότερο μέχρι 15 Απριλίου. Προτεραιότητα έχουν τα ενεργά μέλη του Ταμείου μας.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που θέλουν να λάβουν μέρος στην εκδρομή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο ταξιδιωτικό γραφείο "PAMVOTIS TRAVEL" (Ναπ. Ζέρβα 11, τηλ. : 2651034774).
 
 



ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

5 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΚΡΟΑΤΙΑ
ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ - ΤΙΡΑΝΑ

1η ΜΕΡΑ,   ΤΡΙΤΗ, 03/05/16, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (465 χλμ).
       Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε μέσω συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου, με άφιξη στο διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών.  Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ,  ΤΕΤΑΡΤΗ, 04/05/16, ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΕΟΥΜ (180 χλμ).
       Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη, το κέντρο της παλιάς πόλης όπου βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα, αμφορείς, κοσμήματα, εργαλεία και αποδεικνύουν ότι ο τόπος διαποτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεση στάση στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979, η πόλη  καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (πολιούχος της πόλης) καθώς και το  γοτθικό παλάτι Drago. Από εκεί, συνεχίζουμε με διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας – Βοσνίας, με άφιξη στο Νέουμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ,  ΠΕΜΠΤΗ, 05/05/16, ΝΕΟΥΜ–ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ–ΝΕΟΥΜ (65 χλμ x 2 = 130 χλμ).
       Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων Βοσνίας – Κροατίας και αναχώρηση για μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς (Unesco), το Ντουμπρόβνικ. Εκεί, θα δούμε τα ανάκτορα με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους που προσφέρει η πόλη αυτή στους πολλούς επισκέπτες της. Στη συνέχεια, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, προτείνουμε κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum  όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση από το Lokrum. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Κροατίας – Βοσνίας για επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Νέουμ. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06/05/16,  ΝΕΟΥΜ – ΜΟΣΤΑΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (294 χλμ).
        Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μόσταρ,  με  τη  διάσημη  γέφυρα  ΣΤΑΡΙΜ  του  ποταμού  ΝΕΡΕΤΒΑ,  που  μετά την αρκετά ταραγμένη ιστορία της, ανακατασκευάστηκε  και   αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια.  Μέσα από τις μαρτυρίες των ανθρώπων και   με  φόντο τα εμφανή σημάδια του πρόσφατου πόλεμου, βλέπουμε πως εξελίσσεται η σημερινή ζωή στην πόλη. Από εκεί, αναχώρηση για τη Μπούντβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Μπούντβα. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ,  ΣΑΒΒΑΤΟ, 07/05/16,  ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΤΙΡΑΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (499 χλμ).
         Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας και άφιξη στα Τίρανα. Γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε την πλατεία Σκεντέρμπεη, όπου είναι το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο με το τεράστιο ψηφιδωτό. Λίγο πιο δίπλα θα δούμε την Όπερα (Palace of Culture), το τζαμί (Mosque of Ethem Bey) που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού (Clock Tower) που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της  πλατείας, δεσπόζει το άγαλμα του Σκεντέρμπεη καβάλα στ' άλογο και γύρω γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Μερικά μέτρα πιο κάτω, υπάρχει ένα κτίριο πυραμίδα που είναι το πρώην μουσείο του Χότζα, κάτι σαν πνευματικό κέντρο σήμερα. Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια, αναχώρηση για τα σύνορα Κακαβιάς. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο, επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  190  ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.
- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Μπούντβα και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Νέουμ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 3*** / 4****.
- Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.
- Τέσσερα (4) δείπνα.
- Έμπειρος επαγγελματίας αρχηγός - ξεναγός του γραφείου μας, καθ΄ ‘ολη τη διάρκεια της εκδρομής.
- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.
- Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και μουσεία.
- Τα ποτά στα δείπνα.
- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.
Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου