Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι «πρόσφυγες» της ιατρικής Ιωαννίνων!

essam
Αλ Μπουχαραλί Τζιχάντ και Εσσάμ Αλαντάσι... Ο πρώτος είναι από την Δαμασκό, ο δεύτερος γεννήθηκε σε έναν καταυλισμό στη Γάζα και εκεί μεγάλωσε.
Ο Αλ Μπουχαραλί Τζιχάντ, είναι πυρηνικός γιατρός, Αναπληρωτής διευθυντής στην Πυρηνική Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο δεύτερος είναι νοσηλευτής στην μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Πρόσφυγες.. Που έκαναν την Ελλάδα πατρίδα τους. Κι εκείνη τους αγκάλιασε σαν δικά της παιδιά.
Και οι δύο βρέθηκαν στην Κόνιτσα. Για να επιστρέψουν σε άλλους πρόσφυγες, την αγάπη που πήραν.
Ο Αλ Μπουχαραλί Τζιχάντ έφτιαξε την δική του οικογένεια στα Γιάννινα. Μα η άλλη, η μητέρα του, οι συγγενείς του, παραμένουν στην Δαμασκό! Και κει, όπως λέει, «η δυστυχία είναι μεγάλη και ο πόλεμος ατελείωτος..».
Εκεί περιμένει μια μάνα, που όνειρό της είναι να δει όλη την οικογένεια να κάθεται μαζεμένη γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι!
Συγκινημένος λοιπόν, θέλησε να βρεθεί δίπλα στους Σύριους, ως γιατρός αλλά και ως άνθρωπος.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και την ανθρωπιά. Ακόμη και τώρα, που οι καιροί είναι δύσκολοι, ο Έλληνας, στέκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη.. Είμαι πολύ συγκινημένος», λέει.
Ο Εσσάμ Αλαντάσι, ήρθε φοιτητής και παρέμεινε στα Γιάννινα. Γεννημένος και μεγαλωμένος σε έναν καταυλισμό στη Γάζα.. Ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει πρόσφυγας!
Η ελληνική είναι η μοναδική υπηκοότητα που έχει! «Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου», λέει και το εννοεί.
Είναι στην Κόνιτσα για να βοηθήσει.. «Οι Σύριοι είναι σαν το λαό μου.. Είναι σαν να έρχονται Παλαιστίνιοι.. Και είμαι χαρούμενος που όλοι βοηθούν και θα μείνουν σε ένα ωραίο κτίριο μετά από τόση ταλαιπωρία..».
Ο Εσσάμ είναι μέλος στο «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Και ακόμη είναι εντυπωσιασμός από την ανταπόκριση των Ελλήνων στην κίνηση.. Ανταπόκριση που μεταφράζεται σε δεκατρείς τόνους φάρμακα, τα οποία συγκεντρώθηκαν για τους Παλαιστίνιους!
Είναι οι πρόσφυγες της Ιατρικής Ιωαννίνων.. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου