Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συντάξεις: Σχέδιο για μείωση όλων στα 600 ευρώ! Σοκ από το σχέδιο περικοπών

- Τέλος οι επικουρικές συντάξεις
- Μία σύνταξη για όλους χωρίς ΕΚΑΣ και βοηθήματα
- Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει εγγυημένη σύνταξη φτώχειας
- Επιπλέον εισόδημα μόνο με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές
- Οι συντάξεις ανά έτος θα καθορίζονται από το έλλειμμα των Ταμείων

Σχέδιο – σοκ επεξεργάζεται η λεγόμενη επιτροπή σοφών του πρώην υπουργού Γ. Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει ουσιαστικά το... γκρέμισμα του συνταξιοδοτικού συστήματος μετά την κατάρρευση των Ταμείων και την αδυναμία του κράτους να τα στηρίξει.

Έτσι μιλάμε πλέον για ένα σχέδιο συντάξεων πείνας για όλους που δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και καθορίζει το μέλλον για όλους, όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.

Με βάση τις πληροφορίες η επιτροπή Σοφών επεξεργάζεται ένα σχέδιο που φέρνει ανατροπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ασφαλιστικού με τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφαπαξ κλπ

Επί της ουσίας το σχέδιο προβλέπει μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχεις, της τάξης δηλαδή των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες των Ταμείων θα περικόπτεται και θα φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.

Στο σύνολο της σύνταξη οι συνταξιούχοι δεν θα λαμβάνουν δηλαδή ποσό μεγαλύτερο των 600 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου