Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Νεότερα για την προσμέτρηση ή όχι των μεταπτυχιακών τίτλων στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών ΕΣΠΑ

Τη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περιμένει το υπουργείο Παιδείας για την προσμέτρηση ή όχι των μεταπτυχιακών τίτλων στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών ΕΣΠΑ.

Μέχρι την έκδοση της Γνωμοδότησης δε θα προσμετρηθούν και αν η απόφαση είναι θετική θα δοθούν αναδρομικά.

Την οδηγία αυτή δίνει το υπουργείο Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ.
Το υπουργείο καλεί επίσης τις ΠΔΕ και ΔΕ και ΠΕ εάν έχουν προχωρήσει σε τέτοια αναγνώριση να ενημερώσει άμεσα της Κεντρική Υπηρεσία.
Ερώτημα του υπουργείου Παιδείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση που θα δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο ερώτημα που έθεσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την προσμέτρηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.
Πρόκειται για την αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων για μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη στο πλαίσιο των πράξεων Q
Α. «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» και
Β. «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» των ΑΠ1,2,3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας από τα αναφερόμενα κριτήρια ένταξης και μοριοδότησης δεν προκύπτει με σαφήνεια ότι το διδακτορικό δίπλωμα ή ο μεταπτυχιακός τίτλος που κατέχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μοριοδοτούμενα αποτέλεσαν το κύριο και μόνο απαραίτητο προσόν πρόσληψης και ότι εξ” αυτού αποκλειστικά του προσόντος προσλήφθηκαν ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις της 2/24529/0022/24-3-2014 (ΦΕΚ 928/Β/2014) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ)
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους καταχωριστές των προαναφερόμενων πράξεων μέχρι να δοθεί σαφής και οριστική απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να μην υπολογίζουν στη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη που προκύπτει από το διδακτορικό δίπλωμα ή το μεταπτυχιακό τίτλο που κατέχουν.  
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου