Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Έγγραφο του υπ. Παιδείας για τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τη μείωση του ωραρίου με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών , κατόπιν αίτησης του δημοσίου υπαλλήλου δεν ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Τη διευκρίνιση αυτή κάνει το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από ερώτημα που υπέβαλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός , μετά από αίτημα εκπαιδευτικού της ΔΕ Αρκαδίας να του γίνει μείωση ωραρίου με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών.
Το υπουργείο Παιδείας στο έγγραφο για να στηρίξει τη διευκρινιστική απάντηση, υπενθυμίζει τη νομοθεσία σχετικά με το εργασιακό και διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τα έγγραφα του ΔΔΕ Αρκαδίας και του ΠΔΕ Πελοποννήσου
Ο δημοσιουπαλληλικός  κώδικας όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 37, παρ 5 του νόμου 3986/11 που δεν ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, επειδή διέπονται από ειδικές διατάξεις , ορίζει τα εξής:
Το τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού μπορεί να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε (5) έτη. Με την αίτησή του ο υπάλληλος προσδιορίζει εάν επιθυμεί τη μείωση της ημερήσιας απασχόλησης ή των εργάσιμων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας για κάθε νόμιμη συνέπεια, υπολογίζεται μόνο ο χρόνος πραγματικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου