Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Διαμαρτύρεται η ΟΛΜΕ γιατί ο υπ. Παιδείας δεν έχει ορίσει ακόμη συνάντηση

Νέο αίτημα για συνάντηση με την πολιτικκή ηγεσία του υπουργφείου Παιδείας απέστειλε σήμερα το ΔΣ τη ςΟΛΜΕ με το οποίο σημειώνει πως ενώ έχει ζητήσει συνάντηση από τις 3 Φεβρουαρίου «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, για λόγους που δεν κατανοούμε, αυτή η συνάντηση δεν έχει οριστεί ακόμη και ως εκ τούτου, ζητάμε να οριστεί άμεσα».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ

Κύριοι Υπουργοί,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επαναδιατυπώνει το από 3/2/2015 αίτημά του για ορισμό συνάντησης, προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός.
Για το λόγο αυτό σας έχουμε αποστείλει και σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, για λόγους που δεν κατανοούμε, αυτή η συνάντηση δεν έχει οριστεί ακόμη και ως εκ τούτου, ζητάμε να οριστεί άμεσα.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Παράλληλα το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέστειλε σήμερα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αιτήματα:
Α. Να καταργηθεί η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι χωρίς κριτήρια.
Β. Να ακυρωθεί η απόφαση του Α. Λοβέρδου για την πληρωμή στελεχών για την αξιολόγηση
Γ. Την καταβολή επιμισθίου αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Δ. Να πληρωθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στους οποίους διακόπηκε η μισθοδοσία
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Κύριοι Υπουργοί,
Στις 26/1/2015, μια μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρώην Υπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση με τον τίτλο «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης "Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης" με κωδικό ΟΠΣ 453588 - Οριζόντια Πράξη».
Με την απόφαση αυτή εγκρίνονται κονδύλια για την παροχή υπηρεσιών «εκτός ωραρίου εργασίας» από 15-3-2014 έως 31-10-2015 (!!!) για «στελέχη» της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δ.Ε και Σχολικοί Σύμβουλοι) που ενάντια στις αποφάσεις του Κλάδου πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζοντας αυτή την απόφαση ζητάει την ανάκλησή της και την άμεση ακύρωση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτό-αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Καταβολή επιμισθίου αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό Κύριοι Υπουργοί,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των επιμισθίων από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα στους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού.
Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους συναδέλφους μας, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις, ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες.
Ζητάμε την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος και τη λήψη μέτρων για να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
Κύριοι Υπουργοί,
Σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έγινε περικοπή στη μισθοδοσία τους από 22/3/14 γιατί δεν είχαν κάνει αίτηση στις ανακοινώσεις κινητικότητας.
Το Υπουργείο Παιδείας όμως δεν εξέδωσε ποτέ διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης για τους 85 εκπαιδευτικούς, και η διακοπή της μισθοδοσίας έγινε παράτυπα με απλό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (1/4/15).
Σε μια μόνο Δ.Δ.Ε. συνεχίστηκε η μισθοδοσία.
Η ΟΛΜΕ κατέθεσε εξώδικα το Σεπτέμβρη στους Διευθυντές Δ.Δ.Ε. ζητώντας την επαναφορά της μισθοδοσίας.
Αρκετές Δ.Δ.Ε. ξεκίνησαν τότε να πληρώνουν πάλι τους εκπαιδευτικούς (Νοέμβρης- Δεκέμβρης 2014).
Όμως το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας ένα έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (στο οποίο όμως ο ίδιος παραδέχεται ότι πρέπει να προηγηθεί διαπιστωτική πράξη για να γίνει διακοπή της μισθοδοσίας) έστειλε νέο έγγραφο με το οποίο έγινε και στους 85 εκπαιδευτικούς νέα περικοπή μισθοδοσίας.
Ζητούνταν μάλιστα να επιστραφούν μέχρι 28-2-15, οι αποδοχές που είχαν λάβει.
Η ΟΛΜΕ κατέθεσε μήνυση κατά των δύο Υπουργών για την νέα αυτή περικοπή. Είναι γεγονός πως η περικοπή μισθοδοσίας των παραπάνω εκπαιδευτικών έγινε παράνομα, χωρίς διαπιστωτική πράξη, με ένα απλό έγγραφο του Υπουργείου.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει τα έγγραφα 190262/Ε2/25-11-14 και Υ.Σ./1-4-14 και με την ίδια διαδικασία, δηλ. με ένα απλό έγγραφο του Υπουργείου, μέχρι να επιλυθεί νομοθετικά και συνολικά το θέμα των διαθεσιμοτήτων, να επαναφέρει άμεσα και αναδρομικά από 22/3/14, τη μισθοδοσία των παραπάνω 85 εκπαιδευτικών.
Σχετικά με την τοποθέτηση απερχόμενων Περιφερειακών Διευθυντών ως Σχολικών Συμβούλων
Κύριοι Υπουργοί,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη του ν. 3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί. Διευθυντές Εκπαίδευσης,οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι (!!). Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας.
Απαιτούμε για μια ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου