Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δημόσιο: απόλυση φέρνουν τα ... λάθος δικαιολογητικά – Από κόσκινο περνούν όλα τα έγγραφα στο φάκελο των υπαλλήλων

622.000 φακέλους θα ξεσκονίσουν οι υπηρεσίες καθώς ο έλεγχος ξεκινάει απ' την αρχή σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του υπουργείου να εντοπιστούν υπάλληλοι του Δημοσίου που έχουν κάνει παραπτώματα και μπορούν να απολυθούν. Ουσιαστικά πλέον εξετάζονται όλα όσα αφορούν κάθε υπάλληλο ξεχωριστά απ' τα δικαιολογητικά οικογενειακής κατάστασης μέχρι τα πτυχία και τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Είναι γνωστό ότι κατά περιόδους λειτουργούσαν... φάμπρικες παραγωγής πλαστών δικαιολογητικών. Κάθε φορά που από την υπηρεσία για την μισθολογική ή τη διοικητική εξέλιξη του υπαλλήλου ζητούνταν κάποιο δικαιολογητικό πολλοί υπάλληλοι ξαφνικά βρίσκονταν με τα απαραίτητα προσόντα στο φάκελό τους.

Αυτούς, τους πλαστογράφους αναζητά πλέον το υπουργείο. Για τον λόγο αυτό με εγκύκλιο του Α. Μανιτάκη οι διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να κάνουν ελέγχους σε όλους τους φακέλους των υπαλλήλων που απασχολούν και να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες στα έγγραφα που περιλαμβάνουν.

Θα γίνει έλεγχος σε έγγραφα όπως το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα πτυχία, τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επί της ουσίας αναζητείται η γνησιότητα των εγγράφων. Σε όλες τις περιπτώσεις θα ζητηθεί επικύρωση των εγγράφων από τους φορείς που εμφανίζονται να τα έχουν εκδώσει.

Στην περίπτωση που ο υπάλληλος δεν μπορέσει να επικυρώσει το πιστοποιητικό του, αποδειχθεί δηλαδή πως το έγγραφο είναι πλαστό τότε θα παραπέμπεται στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.

Ο έλεγχος αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων των υπουργείων, των νομικών προσώπων και των ΟΤΑ α και β βαθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου