Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Περισσότεροι νέοι επιλέγουν την Ολλανδία για φθηνές σπουδές

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες φοιτητές δείχνουν όλο και μεγαλύτερη προτίμηση στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα των Ολλανδικών πανεπιστημίων και, μάλιστα, έχουν γίνει η τρίτη μεγαλύτερη φοιτητική ομάδα μετά τους Γερμανούς και τους Κινέζους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολλανδικής πρεσβείας.
Οι σπουδές στην Ολλανδία συνδυάζουν πολλούς θετικούς παράγοντες και για το λόγο αυτό αποτελούν πόλο έλξης πολλών φοιτητών. Καταρχήν, το κόστος είναι φθηνό σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού, καθώς ένας μέσος όρος των διδάκτρων ανέρχεται στα 1.800 ευρώ. Επιπλέον, προσφέρονται πολλά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, αγγλόφωνα προγράμματα, όπου από τα 14 πανεπιστήμια της χώρας, παρέχονται περισσότερα από 1.500 προγράμματα.
Επίσης, τα ολλανδικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν αρκετά υψηλές θέσεις στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες λίστες αξιολόγησης και πολλοί φοιτητές από όλο τον κόσμο τα έχουν στην πρώτη θέση της προτίμησής τους.
Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και η δυνατότητα των υποτροφιών, όπου εκτός από το Erasmus, υπάρχουν και οι υποτροφίες του ολλανδικού κράτους, αλλά και το πρόγραμμα Tempus, το οποίο δίνει υποτροφίες σε εργαζόμενους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ίδιοι οι φοιτητές, επιπλέον, μπορούν να πάρουν δάνειο από το ολλανδικό κράτος για την κάλυψη των διδάκτρων.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Φοιτητών Ολλανδίας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια προς τους ενδιαφερομένους, με τη λεπτομερή ενημέρωση που παρέχει και τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει.
eduadvisor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου