Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Εγκύκλιος για τις υπερωρίες και αποζημίωση για εργασία τα Σαββατοκύριακα

Σύμφωνα με εηκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΕΔΩ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του ν.4071/2012 αντικαθίστανται οι όμοιες της παρ.2 του άρθρου 20 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄), οι οποίες προέβλεπαν τη δυνατότητα
αναδρομικής ισχύος της υπουργικής απόφασης έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης μέχρι ένα μήνα από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την προϋπόθεση η προκύπτουσα σχετική δαπάνη να μην υπερβαίνει κατά μήνα το ένα δωδέκατο (1/12) των εγγεγραμμένων πιστώσεων.
Κατόπιν αυτών, από 11-4-2012 και εφεξής (ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης ) η ισχύς των αποφάσεων που εκδίδονται σύμφωνα με τις
προϋποθέσεις της παρ.1 του άρθρου 20 του ν. 4024/2011 για την καθιέρωση απογευματινής υπερωριακής εργασίας και εργασίας με αμοιβή κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες ή κατά τις νυχτερινές ώρες, προς συμπλήρωση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας είτε καθ' υπέρβαση αυτής, αρχίζει από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2. Με τις διατάξεις της παρ.12 του ίδιου άρθρου και νόμου καταργούνται από 1.1.2012 οι όμοιες του προτελευταίου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 20 του ν.4024/2011, οι οποίες προέβλεπαν ότι οι δαπάνες για την αποζημίωση παρεχόμενης υπερωριακής εργασίας και εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες, Κυριακές ή εξαιρέσιμες ημέρες, που πραγματοποιούνται το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους, δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, εφόσον είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο είχε παρασχεθεί η πρόσθετη εργασία. Συνεπώς, με την εν λόγω ρύθμιση, η οποία ισχύει από 1-1-2012 και εφεξής, παρέχεται στο εξής η δυνατότητα πληρωμής δαπανών που πραγματοποιήθηκαν και πριν το τελευταίο δίμηνο του προηγούμενου έτους για υπερωριακή κ.λ.π. εργασία, σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους, όπως και για τις λοιπές κατηγορίες δαπανών, υπό την απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση της ύπαρξης σχετική διαθέσιμης πίστωσης στον προϋπολογισμό του οικείου φορέα που έχει αναληφθεί νόμιμα.
Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και για την πληρωμή δαπανών για αποζημίωση πρόσθετης εργασίας που παρασχέθηκε το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου