Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αυξάνονται οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία


  Τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ελλάδα συμφώνησε να αυξήσει τις επόμενες ημέρες η ρωσική εταιρεία Gazprom Export, λόγω αυξημένης ζήτησης των νοικοκυριών μετά την έλευση του χειμώνα.
H Gazprom Export αυξάνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ελλάδα άνω των συμβολαιοποιημένων ορίων.
Από τις 12 Δεκεμβρίου, η Gazprom Export παραδίδει ημερησίως ποσότητες φυσικού αερίου στην Ελλάδα άνω των ορίων που προβλέπονται στην σχετική σύμβαση προμήθειας.
«Η εταιρεία προχώρησε στην αύξηση των ημερησίων παραδόσεων ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Έλληνα εταίρου της, συνεπεία του κύματος ψύχους που έπληξε την χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Gazprom, Sergei Kuprianov.
Σε συμφωνία με την Ελλάδα, οι επιπρόσθετες ημερήσιες παραδόσεις θα ανέλθουν σε 2 εκατομμύρια κυβικά και εξαρτώνται από την τεχνική δυναμικότητα. Ο συγκεκριμένος ρυθμός παραδόσεων θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες.
«Ο όμιλος Gazprom ανταποκρίνεται πάντα στα αιτήματα πελατών και στο παρελθόν έχουμε σε πολλές περιπτώσεις αυξήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου πάνω από τα προβλεπόμενα όρια όποτε υπήρξε επιπρόσθετη ζήτηση από τους εταίρους μας» υπογράμμισε ο κ. Kuprianov.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου