Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων σήμερα Τετάρτη 23-8-2023

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, στο οποίο παρέστη αντί εμού το αναπληρωματικό τακτικό μέλος η κ. Μαρία Τσουμελέκα, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 23-8-2023 και προέβη στις προσωρινές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ και ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που βρίσκονται στη ΔΙΑΘΕΣΗ του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και των ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ που ΔΕΝ επιθυμούσαν να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα για το διδακτικό έτος 2023-24.

Αποδεικνύετα διαχρονικά πλέον ότι η τοποθέτηση και των παραπάνω συναδέλφων αποτελεί γρίφο για τα μέλη του συμβουλίου καθώς υφίστανται ώρες διδασκαλίας (και ορθώς) μέχρι και το τελευταίο ολιγοθέσιο σχολείο του νομού.

Από την άλλη, τροχοπέδη αλλά και μια επιπλέον δυσκολία αποτελεί για ττην τοποθέτηση των συναδέλφων κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και η πληθώρα ωρών στα Νηπιαγωγεία (256 ώρες αρχικά).

Παρόλα αυτά το συμβούλιο μετά από αρκετές ώρες πραγματοποίησε τις παραπάνω τοποθετήσεις προβαίνοντας, όπως ενημερώθηκα και αρκετές φορές, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συναδέλφους προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην "σπάνε¨τα σχολεία, γεγονός που προκαλεί άλλα προβλήματα (πολλοί συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας στο ίδιο σχολείο, προβλήματα στη σύνταξη ωρολογίου προγράμματος, εφημερίες κτλ).        

Οι τοποθετήσεις αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων αύριο.  

Εκτιμώ ότι την επόμενη εβδομάδα, για αρχή, σειρά θα πάρουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγοί (αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ και αιτουμένων απόσπασης εντός). 

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ άκρως υποκριτικό από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ να σπεύδει να φέρει εις πέρας τις υπηρεσιακές  μεταβολές των εκπαιδευτικών προκειμένου να φανεί συνεπές χρονικά, όταν ωστόσο δεν υπάρχει η ρεαλιστική αποτύπωση των αναγκών της κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.  

Β.Κ.Λιόντος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου