Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Για το σχολικό έτος 2021-2022 το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας υλοποιεί τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα. 📚🧮✏️

~Όλα τα προγράμματα παρουσιάζονται και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας εικονικής περιήγησης του Μουσείου μας~
Για πληροφορίες και εισιτήρια :
Τηλέφωνο: 2432075219
email: info@bookmuseum.gr
 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Εκπαιδευτικά προγράμματα: 1) 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση Έκθεση με θέμα "Î Ελληνική επανάσταση στην Εκπαίδευση". -Οι ήρωες της επανάστασης στα σχολικά βιβλία. ΜΟΥΣΕΙΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ -Τα μυστικά της Φιλικής Εταιρείας. -Η Χάρτα του Ρήγα και οι συμβολισμοί της. -Η ιστορία της επανάστασης μέσα από τους πίνακες του Μακρυγιάννη. Οι μαθητές συζητούν και μαθαίνουν για τα γεγονότα της επανάστασης, μέσα από παλιά σχολικά βιβλία και τετράδια, διαδραστικούς χάρτες και πίνακες ζωγραφικής." 
Μπορεί να είναι εικαστικό κείμενο που λέει "2) Î πλάκα και To κονδύλι, η πένα και το μελάνι: Ένα ταξίδι στο χρόνο, όπου οι μαθητές θα γνωρίσουν την παλιά σχολική τάξη και θα παρατηρήσουν σχολικά αντικείμενα της εποχής (ξύλινα θρανία, μαυροπίνακας, πλάκα και κονδύλι, κουδούνι και βέργα, πένες γραφής και καλλιγραφίας, αμμοδόχος κ.ά.) 3) Μύθοι του Αισώπου: Εικόνες των μύθων του Αισώπου. Παιχνίδια σταυρόλεξα και σπαζ οκεφαλιές με τους μύθους. Προβολή και συζήτηση για το βαθύτερο νόημα (επιμύθιο) που κρύβουν οι μύθοι. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ" 
Μπορεί να είναι εικόνα μπιλιάρδο και κείμενο που λέει "4) Παιχνίδια και έξυπνα πειράματα: Από τα κότσια και τους βόλους στην αρχαία Ελλάδα, μέχρι το σχοινάκι και το βατραχάκι. H σβούρα- ένα παιχνίδι που υπάρχει σε όλα τα αλφαβητάρια του νέου ελληνικού κράτους. Πειράματα που εντυπωσιάζουν τα παιδιά (κούπα του Πυθαγόρα, κύματα εκκρεμών, ανάστροφος κώνος) 5)Ελληνικό τυπογραφείο και παλιά επαγγέλματα: Î λειτουργία ενός παλιού, μικρού, χειροκίνητου, ελληνικού τυπογραφείου και η διαδικασία της εκτύπωσης. Τα παλιά επαγγέλματα και η εξέλιξή τους στο χρόνο. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου