Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,

Ορμώμενος από ερωτήματά σας αναφορικά με τα κενά που θα δοθούν για τις φετινές μεταθέσεις, σας γνωστοποιώ τα παρακάτω:
1. Το έγγραφο-εγκύκλιος για τον Προσδιορισμό οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΕΝ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. Απλά απεστάλη στις Διευθύνσεις Π.Ε.
Αντίθετα το έγγραφο-εγκύκλιος για τον Προσδιορισμό οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απεστάλη στις Διευθύνσεις και αναρτήθηκε σε πολλά εκπαιδευτικά sites.
2. Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε προχθές Τετάρτη 10.3.2021 ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ και ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν ήταν αυτό του Προσδιορισμού οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
3. Στο παραπάνω έγγραφο όπως ενημερώθηκα αναφέρονταν τα παρακάτω:
"Ο προσδιορισμός των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών γίνεται από τον διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από γνώμη του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου."
Δεν υπολογίζονται στις στήλες «Οργανικές θέσεις» και «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί ΜΟΝΙΜΟΙ» και «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί ΙΔΑΧ» οι εκπαιδευτικοί που προβλέπεται ότι θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία, μέχρι 31 Αυγούστου 2021, λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης (άρθρο 4 Π.Δ. 50/1996).
Επίσης δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλλουν αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την πάροδο είκοσι (20) ημερών από την έναρξη ισχύος του Ν. 4777/2021, ήτοι μέχρι και 10-03-2021 (άρθρο 46, παρ. 2 του Ν. 4777/2021 - ΦΕΚ 25Α΄)
ΣΥΝΕΠΩΣ στον παρακάτω υπολογισμό (όπως πραγματοποιήθηκε από τα τρία μέλη του ΠΥΣΠΕ) που σας παραθέτω ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ πέρα από τα περσινά κενά ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ. Υποθέτω ότι ίσως στο σκεπτικό του ΥΠΑΙΘ είναι και οι επικείμενοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή.
Τα συνολικά φετινά κενά είναι τα εξής:
ΠΕ05 Γαλλικής: 5
ΠΕ60 Νηπιαγωγοί: 9
ΠΕ70: Δάσκαλοι: 53
ΠΕ70 Δάσκαλοι Ειδικής: 9
ΠΕ79 Μουσικής: 2
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Δεν γνωρίζω το σκεπτικό με το οποίο προσδιόρισε το τριμελές ΠΥΣΠΕ τα παραπάνω κενά.
Υποθέτω ότι συνυπολογίστηκαν μεταξύ των άλλων οι οργανικά υπεράριθμοι συνάδελφοί μας, αυτοί που από πέρυσι βρίσκονται στη διάθεση, οι πιθανές μεταβολές των σχολικών μονάδων, αλλά και το ενδεχόμενο ο παραπάνω αριθμός να μεταβληθεί, καθώς οι συνάδελφοί μας που προέβησαν σε υποβολή δήλωσης παραίτησης, διατηρούν εκ του νόμου το δικαίωμά τους εντός ενός μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης να προβούν στην ανάκλησή της.
ΣΥΝΕΤΟ θα ήταν από την πλευρά του υπουργείου στις10/4 να ζητηθούν εκ νέου επικαιροποιημένα τα κενά, προκειμένου να υπάρξει μια πιο αντικειμενική αποτύπωση.
Για όσους με ρωτάτε για τους συναδέλφους κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11 για ποιο λόγο δεν υφίστανται κενά, σας υπενθυμίζω ότι βρίσκονται περίπου 30 συνάδελφοι κλάδου ΠΕ06 στη διάθεση και άλλοι τόσοι κλάδου ΠΕ11.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Β.Κ.Λιόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου