Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αποφυγή της δια ζώσης εξυπηρέτησης εκπαιδευτικών & κοινού στα γραφεία της Δ.Π.Ε. Ιωαννίνων

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς τουςγια την ανάγκη υποβολής των αιτημάτων τους στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων ηλεκτρονικά, μέσω του e-mail που έχουν δηλώσει στο myschool και της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.  Ειδικότερα πρέπει να αποστέλλουν στην ηλεκτρονική δ/νση mail@dipe.sch.grΥπεύθυνη Δήλωση που θα εκδίδουν στην υπερσύνδεση https://auth.services.gov.gr/wayf/ και θα καταγράφουν σε ελεύθερο κείμενο το αίτημά τους. Έστω κι αν κατά την πρώτη ταυτοποίηση απαιτείται πέρα από τους κωδικούς taxisnet και οι κωδικοί οποιουδήποτε λογαριασμού e-banking,  η ηλεκτρονική αποστολή της Υπεύθυνης Δήλωσης που έχει εκδοθεί με τον ανωτέρω τρόπο, αποτελεί «χρήσιμο» εργαλείο για τη γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση των διοικούμενων εκπαιδευτικών.

      Η υποβολή σκαναρισμένων - υπογεγραμμένων αιτήσεων είναι εφικτή αλλά είναι προτιμότερη η αποστολή Υπεύθυνης Δήλωσης που έχει εκδοθεί  μέσω της Πύλης gov.gr, διαδικασία  με ην οποία πρέπει να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί.  

      Επιπλέον στην υπερσύνδεση της ιστοσελίδας https://blogs.sch.gr/dipeioan/epikoinonia/“ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” περιλαμβάνονται οι αριθμοί τηλεφώνων όλων των τμημάτων – υπαλλήλων της Δ.Π.Ε. Ιωαννίνων  ώστε να εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι σε θέματα που τους αφορούν, χωρίς να προσέρχονται στη Δ/νση. 

      Ομοίως επισημαίνεται στους Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενους/ες να αποστέλλουν τα υπηρεσιακά έγγραφα ηλεκτρονικά (με τη χρήση π.χ. ψηφιακής υπογραφής) εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στα έγγραφα που η Δ/νση προωθεί στις σχολικές μονάδες.

      Εφόσον πρώτα εξαντληθούν όλες οι παραπάνω δυνατότητες, όσοι αναγκαστικά προσέρχονται για σύντομο διάστημα στα γραφεία της ΔΠΕ Ιωαννίνων, πρέπει να φορούν μάσκα (αν είναι δυνατόν και γάντια), να μην εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19, να μην αποτελούν στενές επαφές ατόμων που μπορεί νοσούν από Covid-19 και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

      Τα παραπάνω κρίνονται απαραίτητα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του Covid-19 μέσω της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων που εξυπηρετεί διοικούμενους από όλα τα σχολεία και περιοχές του Νομού και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και συντονισμός της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας στην κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί.

      

      Παρακαλούνται οι Δ/ντες και οι Προϊστάμενοι πέρα από την ενημέρωση των εκπ/κών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να εκτυπώσουν και να αναρτήσουν το συνημμένο έγγραφο στον πίνακα ανακοινώσεων.

 

Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΝΤΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου