Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων (9.9.2020)

Η διαδικασία της συμπλήρωσης ωραρίου των λειτουργικά υπεράριθμων διαφόρων κλάδων είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, καθώς από τη μια το συμβούλιο καλείται να τοποθετήσει με γνώμονα τις επιλογές των συναδέλφων μας, αλλά και τις ομάδες σχολείων από την άλλη.

Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, ώρες σχολείων «σπάνε» με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η τοποθέτηση κυρίως των συναδέλφων που βρίσκονται προς το τέλος του πίνακα.
Ο δε κατακερματισμός των ωρών συνεπάγεται δυσκολίες στην κατάρτιση του προγράμματος του σχολείου και των συναδέλφων μας.
Την παραπάνω κατάσταση βιώσαμε και σήμερα κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων μας ιδιαίτερα κλάδου ΠΕ86.
Για τούτο παρά την πολύωρη συνεδρίαση (μέχρι αργά το βράδυ), αποφασίσαμε ως συμβούλιο όπως εξετάσουμε εκ νέου τις δηλώσεις των συναδέλφων τις επόμενες ημέρες.
Κατά τα λοιπά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων μας κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07 και ΠΕ08 για συμπλήρωση ωραρίου οι οποίες και ήδη έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων.
Για τις αιτήσεις θεραπείας που έχουν υποβληθεί, απλά λάβαμε ενημέρωση και αποφασίσαμε να τις εξετάσουμε όταν θα έχουμε σαφή εικόνα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις άδειες των συναδέλφων που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο, αν δηλαδή θα προσλάβει αναπληρωτές για τα σχολεία στα οποία υπηρετούν οι παραπάνω συνάδελφοι ή θα αποστείλει όσους αναπληρωτές δηλωθούν αριθμητικά.
Β.Κ.Λιόντος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου