Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Από τη σημερινή ενημέρωση (21-3-2020) για τον κορονοϊό από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Θέλω να επικαλεστώ εδώ τα λόγια ενός από τους μεγάλους Έλληνες όπως εγώ ο ίδιος φτωχά τα συνδύασα: Θυμηθείτε αυτά τα λόγια κάθε μέρα από δω και εξής: την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος, πρέπει κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας. Ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας.

Έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους παγκόσμια καταξιωμένους ανθρώπους. Κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας είναι πως τα πράγματα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων. Πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες. Όλους τους σεβόμαστε, όλους πρεσβεύουμε όλους. Αλλά κατεξοχήν χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα.

Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων, προετοιμαζόμαστε, θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε, να μην βγει εκτός των προβλέψεών μας. Αυτό εξαρτάται από μας, από τη συμπεριφορά όλων μας, Είμαστε στην αρχή αλλά πρέπει να το πω ότι έχουμε κερδίσει σημαντικό χρόνο για να υλοποιηθούν οι υπόλοιποι σχεδιασμοί. Επίσης είναι άδικο για όλους αυτούς που τηρούν το μήνυμα και μένουν σπίτι, κάποιοι άλλοι απερίσκεπτα, σκεπτόμενοι εγωιστικά πως δεν κινδυνεύουν, να χαλούν την εικόνα και να γίνονται φορείς μετάδοσης του ιού στην τοπική τους κοινωνία.

Η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται την ώρα, δεν σέβεται ηλικίες, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Αυτό μας έχουν διδάξει οι προηγούμενες εβδομάδες στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου