Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΣΕΠΕΝΙ: Θέμα: «Στάση εργασίας –παράσταση διαμαρτυρίας»

Συναδέλφισσες και Συναδέλφοι,
Η κυβέρνηση προτίθεται , με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, να προχωρήσει σε μια σειρά απόαντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις. 
Με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίωνΗ εξίσωση αυτή δεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στηνκοινοτική οδηγία  αλλά πολιτική απόφαση.
Επίσης θέλει να προχωρήσει σε μια σειρά τιμωρητικών διατάξεων όπως τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
• Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων
• Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 12:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού, σύμφωνα με την αριθ. Πρωτ373/18 -01 -2020 απόφαση της Δ.Ο.Ε. (για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Ιωαννίνων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου