Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση για: 1. Χαρακτηρισμό ονομαστικά οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων και 2. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών: Ανοικτό από χθες το σύστημα ΟΠΣΥΔ για αιτήσεις

1. Χαρακτηρισμός ονομαστικά οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, αφού εξέτασε τις δηλώσεις των συναδέλφων μας για το αν επιθυμούν να κριθούν οργανικά υπεράριθμοι στις σχολικές μονάδες που διαπιστώθηκε οργανική υπεραριθμία μετά από συγχώνευση ή υποβιβασμό, προέβη στον χαρακτηρισμό τους ονομαστικά ως οργανικά υπεράριθμων.
Οι παραπάνω συνάδελφοι θα κληθούν από την Δευτέρα 22-7-2019 μέχρι και την Παρασκευή 26-7-2019, να υποβάλουν στη Διεύθυνση Π.Ε Ιωαννίνων, δήλωση αν επιθυμούν ή όχι να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε κενές θέσεις των σχολικών μονάδων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές οργανικές θέσεις της όμορης ομάδας που ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν υπεράριθμοι (παρ. 5β του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του Π.Δ. 100/1997) δηλωνοντας προφανώς σχολικές μοναδες από τον πίνακα των οργανικών κενών θέσεων ή να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/1996 συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση (παρ. 5γ του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996).
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων με:
Την Απόφαση χαρακτηρισμού ονομαστικά οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών
Τον Πίνακα οργανικών κενών
Την με αρ. πρωτ 11279/6-12-2012 Απόφαση ομάδων Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Ιωαννίνων
Την Υπεύθυνη δήλωση
Τη Δήλωση τοποθέτησης
Επισημαίνω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη δήλωση των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις ομάδες σχολείων για όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε κενές θέσεις των σχολικών μονάδων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές οργανικές θέσεις της όμορης ομάδας που ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν υπεράριθμοι.

2. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών: Ανοικτό από χθες το σύστημα ΟΠΣΥΔ για αιτήσεις
Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως το ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΥΔ θα είναι ανοιχτό από την Πέμπτη 18-07-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 22-07-2019 και ώρα 15.00 για την υποβολή:
Νέων αιτήσεων απόσπασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 56623/E2/10-04-2019 εγκύκλιο αποσπάσεων (ΑΔΑ: 7ΜΦΣ4653ΠΣ-1ΚΥ).
Αιτήσεων τροποποίησης προτιμήσεων
Ανακλήσεις αιτήσεων απόσπασης
Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται υποβολή νέων αιτήσεων απόσπασης σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Είναι αυτονόητο ότι όσοι ήδη έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης και δεν επιθυμούν την τροποποίηση ή την ανάκλησή της, δεν υποχρεούνται σε υποβολή νέας, αφού ισχύει αυτή που ήδη υπέβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου