Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

6ο Ενημερωτικό Σεπτεμβρίου 2018 του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων


Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 21.09.2018

6ο Ενημερωτικό Σεπτεμβρίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Στο τρέχον ενημερωτικό θα σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:

1. Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.
Από χθες Πέμπτη 20.09.2018 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 16.00 καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019. (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης).
Από την 1η έως και την 5η Οκτωβρίου 2018 στις 16.00 θα γίνει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων Α’ Φάσης και Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).
Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία της ομογένειας.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-pimorfosi.cti.gr/mis, με χρήση των κωδικών εισόδου που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο Τ.Π.Ε. Εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν κωδικούς εισόδου (πχ. εκπαιδευτικοί κλάδου Πληροφορικής, εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων που δεν έχουν διεξέλθει τη διαδικασία πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ και κατ’ εξαίρεση έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης) ή που δεν θυμούνται τους κωδικούς τους,  να ακολουθήσουν άμεσα την αντίστοιχη διαδικασία που περιγράφεται στον σχετικό Οδηγό Απόκτησης ή Ανάκτησης Κωδικών εδώ http://e-pimorfosi.cti.gr/yliko-diax-organosis/category/69-b1-manuals?download=225:egxeiridio-ekpaideutikoi-20180910  προκειμένου να έχουν έγκαιρα στη διάθεσή τους τον κωδικό πρόσβασης που είναι απαραίτητος για την υποβολή της αίτησής τους.
Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε εδώ:
http://e-pimorfosi.cti.gr/component/phocadownload/category/69-b1-manuals?download=177:teachers-request-manual
Για να υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε εδώ:
Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ, έχει διάρκεια 36 διδακτικές ώρες.

2. Εγκύκλιος για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2018-2019
Εγκύκλιο, σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση για το σχολικό έτος 2018-2019, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο  για το σχολικό έτος 2018-2019, θα ισχύουν τα εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Προγράμματα Σπουδών  θα ισχύσουν τα περσινά.
Συγκεκριμένα:
Το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο καθορίζεται με την με αρ. πρωτ. 101470/Δ2/16-06-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́ 2104/19-06-2017).

3. Κύρωση τελικών ενιαίων αξιολογικών πινάκων υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου
Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι τελικοί αξιολογικοί  πίνακες υποψηφίων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου για τη στελέχωση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. όλων των  Περιφερειακών  Διευθύνσεων  Εκπαίδευσης.
Σε ό, τι αφορά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:
http://srv-ipeir.pde.sch.gr/index.php/mnu-enimerwsi/deltia-typou-pediek/274-20-09-2018-kirosi-pinakon-syntoniston-ekpaedeftikou-ergou

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου