Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

6ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 23.11.2017
6ο Ενημερωτικό Νοεμβρίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:
1. Αναδρομικές κρατήσεις υπέρ  ΜΤΠΥ στη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου
Όπως ήδη σας ενημέρωσα και στο 5ο ενημερωτικό Νοεμβρίου 2017 στη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2017 υπάρχουν μειώσεις εξαιτίας κρατήσεων για το ΜΤΠΥ υπέρ κύριας σύνταξης σε ποσοστό 4,5%. Οι κρατήσεις είναι εφάπαξ και είναι αναδρομικές από 1/1/2017. Διαφέρουν από συνάδελφο σε συνάδελφο ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και τη θέση ευθύνης. Στα σημειώματα αποδοχών που έχουν ήδη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων, αναγράφεται το ακριβές ποσό των κρατήσεων υπέρ ΜΤΠΥ. 

2. Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επίπεδου Τ.Π.Ε.
Στην ιστοσελίδα http://e-pimorfosi.cti.gr/anakoinoseis/paradosiako-montelo/110-paratash-aitiseis-2nd-20171122 έχει αναρτηθεί ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος μηνυμάτων – αιτημάτων που έχουν συσσωρευθεί στην Υπηρεσία Help Desk και να καταστεί δυνατό όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00.
Στην εικόνα υποβολής αιτήσεων στην Ήπειρο τα δεδομένα μέχρι και τις 22/11/2017 και ώρα 10:04 μμ έχουν ως εξής:

Β1.1 ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Β1.2 ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Β1.3 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Β1.4 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
88 (36)
45 (22)
25 (23)
93 (70)
ΑΡΤΑΣ
0 (0)
17 (13)
10 (26)
0 (0)
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
16 (13)
16 (10)
0 (0)
26 (40)
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
23 (24)
22 (24)
7 (12)
28 (36)
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η υπηρεσία Help Desk της Πράξης θα εξυπηρετήσει κατ’ ελάχιστον τα ηλεκτρονικά μηνύματα - αιτήματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης (ανάκτηση/ απόδοση/ ενεργοποίηση κωδικών, κλπ), τα οποία θα ληφθούν μέχρι και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017. Επομένως, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες υποβολής αίτησης καθώς, δεν μπορεί να διασφαλιστεί έγκαιρη απόκριση για σχετικά αιτήματα που θα υποβληθούν μετά από την ημερομηνία αυτή. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα θα ανακοινωθούν πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

3. Ανακοίνωση για αιτήσεις θεραπείας
Αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων στην οποία θα αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων την 22α Νοεμβρίου 2017 εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν όλες οι υπάρχουσες εκκρεμείς αιτήσεις θεραπείας που είχαν υποβληθεί από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, αφού δεν κατέστη δυνατή η ικανοποίηση των αιτημάτων.
Ωστόσο, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν βελτίωση θέσης, δύνανται να προβαίνουν σε αίτηση θεραπείας-βελτίωσης στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, την οποία το τελευταίο θα εξετάζει και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και συγκυρίες, θα απορρίπτει ή θα ικανοποιεί. Αίτηση που έχει απορριφθεί αυτονόητα παύει και να ισχύει. Σημειώνω ότι η απόρριψη μιας αίτησης θεραπείας δεν αποκλείει τους συναδέλφους μας από το να επανέλθουν με νεώτερη αίτηση. Θεωρώ όμως πως θα πρέπει να υπάρχει και ένα ανώτατο χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα εξετάζονται οι αιτήσεις θεραπείας, καθώς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραγκωνίζεται το παιδαγωγικό κομμάτι με τις αλλεπάλληλες εναλλαγές εκπαιδευτικών. Με το πέρας αυτού του χρονικού ορίου πιστεύω πως το υπηρεσιακό συμβούλιο θα πρέπει να προβαίνει σε ικανοποίηση των αιτήσεων θεραπείας μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι).   

4. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής που εργάστηκαν σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α.
Στη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το υπηρεσιακό συμβούλιο ήταν και η  αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής που εργάστηκαν σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α.  Πρόκειται για ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα για το οποίο ήδη από τον Απρίλιο είχε σταλεί ερώτημα προς το ΓΛΚ και στο οποίο η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι για την αναγνώριση θα πρέπει να προσκομίζονται όλα τα δικαιολογητικά για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
Ήδη εκκρεμούν αρκετές αιτήσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας από το ΠΥΣΠΕ. Ωστόσο, από τις αιτήσεις αυτές απουσιάζουν οι πράξεις πρόσληψης και απόλυσης. Στα οργανωτικά πλαίσια Μαζικού Αθλητισμού -από τα οποία προκύπτουν τα ανώτατα όρια απασχόλησης των καθηγητών Φ.Α- που εστάλησαν από το Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης δεν καλύπτεται όλο το χρονικό διάστημα που εφαρμόστηκαν τα προγράμματα. Από τη Γ.Γ.Α επικαλούνται το μεγάλο φόρτο εργασίας για το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριλάβει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η ενημέρωση ότι σε κάποιες Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε τα ΠΥΣΠΕ έχουν ήδη προβεί σε αναγνωρίσεις των πιο πάνω προϋπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη ως πλήρες είτε το ωράριο των 21 ωρών ή των 24, χωρίς φυσικά να υφίστανται πράξεις πρόσληψης ή απόλυσης.
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων είναι θετικά διακείμενο στην αναγνώριση των πιο πάνω προϋπηρεσιών. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες εργάστηκαν στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού. Είναι αυτονόητο ότι προσέφεραν έργο που πρέπει να αναγνωριστεί. Είναι όμως άδικο να λιθοβολείται το ΠΥΣΠΕ (αιρετοί και λοιπά μέλη) επειδή πολύ απλά λειτουργεί με κανόνες δικαίου και με απόλυτη τυπικότητα, κάτι που άλλωστε πράττει και με όλες τις λοιπές αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας. Χθες αποφασίστηκε όπως σταλεί από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων έγγραφο στο οποίο τίθενται όλα τα παραπάνω και με το οποίο ζητείται όπως ενημερωθούν από τη Γ.Γ.Α όλες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου με ομοιόμορφη αντιμετώπιση και τρόπο να αναγνωριστούν οι πιο πάνω προϋπηρεσίες, ώστε μελλοντικά να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για τους συναδέλφους μας.  Θεωρώ βέβαια πως λόγω και του μεγάλου αριθμού των συναδέλφων μας τους οποίους και αφορά το θέμα, ότι οφείλει η ΔΟΕ να σηκώσει το θέμα και να παρέμβει ώστε να βρεθεί μια λύση.

Το 1ο δεκαπενθήμερο  Δεκεμβρίου 2017 θα καταβληθεί στις 27 Νοεμβρίου 2017 (απόγευμα Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017).
Το 2ο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2017 θα καταβληθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2017 (απόγευμα Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017).

6. Πρόγραμμα Μαθημάτων Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία 2017- 2018
Το υπουργείο Παιδείας με πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι αποφάσισε τη συνέχιση της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ΄ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των σχολικών μονάδων Π.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γ.Γ.Α. Στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων υποβλήθηκαν 4 αιτήσεις που διαβιβάστηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου η οποία με τη σειρά της τις απέστειλε στο υπουργείο. Από το γραφείο Φ.Α θα αποφασιστεί και το πόσοι συνάδελφοί μας τελικά θα επιλεγούν.  Στη συνέχεια το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα πρέπει να προβεί στην κάλυψη των κενών και στην αντικατάστασή τους και θα ακολουθήσει ο λεγόμενος κύκλος για τους συναδέλφους ΠΕ11.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου