Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

4ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 14.06.2017
4ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων
Επιχειρώντας να κάνω μια κωδικοποίηση του εγγράφου που η Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων απέστειλε στις σχολικές μονάδες του νομού μας, σας αναφέρω τα εξής:
·          Οι έχοντες οργανική θέση συνάδελφοι μας θα παρουσιαστούν στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης την Τετάρτη 21.06.2017.
·          Όσοι επιστρέφουν από απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα (εντός ή εκτός ΠΥΣΠΕ) κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στη σχολική μονάδα που ανήκουν οργανικά.
·          Όσοι υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2016-17 στην οργανική τους θέση, δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 21.06.2017.
·          Όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν και τοποθετήθηκαν πρόσφατα από το ΠΥΣΠΕ, θα παρουσιαστούν και θα αναλάβουν υπηρεσία στη νέα τους σχολική μονάδα την Τετάρτη 21.06.2017.   
·          Όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, θα παρουσιαστούν κανονικά στη σχολική μονάδα της προσωρινής τους τοποθέτησης την Τετάρτη 21.06.2017. Η προσωρινή τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ έχει γίνει μέχρι και την 31η Αυγούστου 2017.
·          Στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων, ανάληψη υπηρεσίας κάνουν την Τετάρτη 21.06.2017 μόνο οι συνάδελφοι των οποίων τα σχολεία βρίσκονται σε αναστολή.
·        Οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν ταυτόχρονα και καθήκοντα Προϊσταμένου (επιστρέφοντας σε ολιγοθέσια Δ.Σ. ή Ν/Γ) πρέπει να ενημερωθούν από τον αποχωρούντα Προϊστάμενο για τυχόν εκκρεμότητες και να παραλάβουν το αρχείο (και ό, τι άλλο προβλέπεται) της σχολικής μονάδας. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας των καθηκόντων τους ως Προϊστάμενοι και να υποβάλλουν τις αναλήψεις υπηρεσίας στη Δ/νση.
·      Την Παρασκευή 16/06/2017 και τη Δευτέρα 19/6/2017 οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο σε διαφορετικές σχολικές μονάδες θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα που ίσχυε πριν το τέλος των μαθημάτων.
·      Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (ημερομηνία συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με τη διαδικασία επιλογής Δ/ντων) και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στο σχολείο Προσωρινής τους Τοποθέτησης.
·        Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο σε διαφορετικές σχολικές μονάδες, από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 θα παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα Προσωρινής Τοποθέτησης τους δηλαδή σε εκείνη που έχουν τις περισσότερες ώρες.
·        Όλοι οι αναπληρωτές την Πέμπτη 22 Ιουνίου ή την Παρασκευή 23 Ιουνίου θα προσέλθουν στη Δ/νση προκειμένου να παραλάβουν τα έγγραφα απόλυσης τους.

2. Απόφαση της ΔΟΕ για την ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την εισηγητική πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ
Η ΔΟΕ με ανακοίνωση της στις 12.06.2017 και σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης (30.05.2017), καλεί όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν καθολικά τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την εισηγητική πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ και κανένας συνάδελφος να μη συμπληρώσει φύλλο αποτίμησης.
Υπογραμμίζει ότι η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82 και είναι απολύτως νόμιμη
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν».
Δεν προβλέπονται κρατήσεις.
Εκφράζει την άποψη ότι το όργανο στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν αποτελεί συλλογικό όργανο, κατά την έννοια του νόμου, δεν φέρει νόμιμη συγκρότηση, όπως αυτή προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και εν τέλει δεν μπορεί να λειτουργήσει νομίμως.
Οι συνάδελφοι  δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. και απέχουν από την ειδική συνεδρίαση.
Σε κάθε περίπτωση, για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.
·Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή.
Τέλος επισυνάπτει «σχέδιο δήλωσης των μόνιμων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για μη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης». Το κείμενο αυτό θα κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο Επιλογής.

Δήλωση των μόνιμων εκπαιδευτικών του
___________Δημοτικού Σχολείου_____________
για μη συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, έπειτα από την πρόσκληση των μόνιμων εκπαιδευτικών του ____ Δημοτικού Σχολείου __________ με θέμα τη διατύπωση γνώμης των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την επιλογή του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, δηλώνουμε, ότι δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή Διευθυντών, υλοποιώντας την με Α.Π. 1363 - 30/5/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για κήρυξη απεργίας – αποχής από τη διαδικασία αξιολόγησης (η οποία απόφαση προβάλλει την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση – χειραγώγηση του  Ν.3848/2010 και του Π.Δ. 152/2013) που εισάγεται με το πρόσχημα της γνώμης «των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών») και η οποία έχει ως βάση της την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 7.6.2017 «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων». Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουμε ότι απέχουμε από την σύνταξη πρακτικών αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών και από την συμπλήρωση ερωτηματολογίων (φύλλα ποιότητας), υλοποιώντας τις αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και  Δ.Ο.Ε..
Ως εκ τούτου δεν συμπληρώθηκαν και δεν κατατέθηκαν φύλλα αποτίμησης.
Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του _____ Δημοτικού Σχολείου ___________

 3. Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2017
 Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε έκτακτα τη Δευτέρα 12.06.2017 και έλαβε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:
1.Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70.
2.Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της υπηρεσίας που υπηρετεί σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ20 Πληροφορικής.
3.Απορρίφθηκε η αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων με το αιτιολογικό της εκπρόθεσμης υποβολής. Η απόφαση ελήφθη με 3-2.
4.Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου πλεοναζουσών ωρών εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων
5.Αποφασίστηκε ομόφωνα η προσωρινή τοποθέτηση συναδέλφων μας εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων σε ΣΜΕΑΕ, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ και εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής που βρίσκονται στην Διάθεση του ΠΥΣΠΕ από 22-6-2017 έως 31-8-2017 σε σχολικές μονάδες.
Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και εξετάστηκαν εξονυχιστικά τα αμφισβητούμενα δικαιολογητικά συναδέλφων μας υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Χθες Τρίτη 13.06.2017 αναρτήθηκαν στη σελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων (http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1044-prosorinos-eniaios-aksiologikos-pinakas-ypopsifion-diefthynton-ioynios-2017) οι   προσωρινοί ενιαίοι αξιολογικοί πίνακες των αντικειμενικών μορίων των υποψηφίων κατά φθίνουσα σειρά. Οι υποψήφιοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες ανέρχονται στους 76. Στον πίνακα των αντικειμενικών μορίων συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ένστασης.
Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν από 13/6/2017 έως 15/6/2017 τις ενστάσεις στην Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων τόσο κατά της μη αποδοχής της υποψηφιότητας όσο και για θέματα προσμέτρησης των αντικειμενικών μορίων.
Στις 16/6/2017 θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ενστάσεων και η ανακοίνωση του τελικού αναμορφωμένου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά, ο οποίος πλέον θα περιλαμβάνει μόνο τους υποψηφίους που οριστικά έχουν γίνει δεκτοί στη διαδικασία.
Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών εκτιμάται, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο, ότι θα ξεκινήσουν στις 28.06.2017 και θα ολοκληρωθούν στις 06.07.2017. 


4. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για το διδακτικό έτος 2017-2018
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π. & Π.Σ. προς τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των εν λόγω σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 4386 ΦΕΚ 83/Α/11.5.2016.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://iep.edu.gr/services/mitroo/ από τη Δευτέρα 12/6/2017 μέχρι και την Παρασκευή 16/6/2017.

5. Μεταβολές στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου
Όπως από καιρό σας έχω ενημερώσει, στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου θα υπάρξουν κάποιες μεταβολές (θετικές ή αρνητικές ανάλογα με τον εκπ/κο) λόγω τακτοποίησης των κρατήσεων περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 (ν.4387/2016).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου