Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

3ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 12.06.2017
3ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:
1. Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
    Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα συνεδριάσει έκτακτα σήμερα Δευτέρα 12.06.2017 για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70.
2.Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της υπηρεσίας που υπηρετεί σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ20 Πληροφορικής.
3.Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων
4.Συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου πλεοναζουσών ωρών εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων
5.Προσωρινή τοποθέτηση συναδέλφων μας εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων σε ΣΜΕΑΕ, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ και εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής στην Διάθεση του ΠΥΣΠΕ από 22-6-2017 έως 31-8-2017.
Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων αρμοδίου να εξετάσει και ελέγξει τις αιτήσεις και τα μόρια των συναδέλφων μας που είναι υποψήφιοι για τις θέσεις των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στη Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας στις 13/6/2017 θα έχουμε την ανακοίνωση του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων των υποψηφίων κατά φθίνουσα σειρά. Επισημαίνεται ότι στον πίνακα των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ένστασης.
 Θυμίζω ότι το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα επιληφθεί των συνεντεύξεων των προαναφερθέντων υποψηφίων.   

 2. Καταβολή β’ δεκαπενθημέρου μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2017
Σήμερα Δευτέρα 12.06.2017 θα καταβληθεί το β’ δεκαπενθήμερο  μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2017
 3. 86η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στην Αθήνα
Στις 23,24,25 και 26 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 86η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στην οποία θα τεθούν ζητήματα, αλλά και θα ληφθούν αποφάσεις πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017-2018
A. Διεκδικητικό Πλαίσιο
I. Το σχολείο που βιώνουμε, το σχολείο που οραματιζόμαστε
II. Ειδική Αγωγή
III. Εκπαίδευση προσφύγων – μεταναστών
IV. Προσχολική Αγωγή
Β. Πρόγραμμα Δράσης
Θα παρευρίσκομαι ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΔΟΕ, ευελπιστώντας να σας εκπροσωπήσω όσο καλύτερα μπορώ. Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να με ενημερώσετε για ζητήματα που σας απασχολούν και που θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να τεθούν από την πλευρά μου.

 4. Η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την εισηγητική πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ
Όπως ήδη γνωρίζετε την Τρίτη 20/6/2017 και μεταξύ των ωρών 08:00 και 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών.
Θεωρώ πως είναι αδιανόητο να συνεδριάζει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, μόνο ένα κομμάτι του Συλλόγου Διδασκόντων (χωρίς τους αναπληρωτές συναδέλφους μας), του κυρίαρχου συλλογικού μας οργάνου και όχι το σύνολό του.
Θεωρώ πως η όλη διαδικασία (ανώνυμη ψηφοφορία χωρίς αιτιολόγηση, απάντηση σε 4 ερωτήσεις με συμφωνώ/διαφωνώ και σύνταξη πρακτικού) συνιστά διαδικασία πρόχειρη και ενδεχομένως αντισυνταγματική.
Θυμίζω τέλος πως η ΔΟΕ έχει ήδη κηρύξει απεργία – αποχή για την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας εντός της σχολικής μονάδας, θεωρώντας ότι εφαρμόζεται η αξιολόγηση μέσα από δήθεν συλλογικές διαδικασίες και  μετατρέπεται ο σύλλογος διδασκόντων σε όργανο  αξιολόγησης – χειραγώγησης. Ωστόσο, θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς εννοεί τον όρο απεργία-αποχή, γιατί αφήνεται να εννοηθεί στους συναδέλφους μας, έτσι όπως διατυπώνεται, ότι θα αφορά σε περικοπή του μισθού και όχι απλά σε αποχή από την όλη διαδικασία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου