Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
Το Υπουργείο Παιδείας  με έγγραφό του ζήτησε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως αποστείλουν τα οργανικά κενά μέχρι 12 Απριλίου 2017.
Για το λόγο αυτό το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε έκτακτα την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 ώστε να προβεί στον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων προκειμένου να καταρτιστεί ο πίνακας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στη γενική και στην ειδική αγωγή. 
Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση φέτος είναι μόλις 5 (4 δασκάλων και 1 νηπιαγωγού), οι οποίες ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνονται στο προαναφερθέντα υπολογισμό οργανικών κενών και οι οποίες δύνανται να ανακληθούν μέχρι και τις 10/5/2017. 
Προσωπικά διαφώνησα με την παραπάνω διαδικασία καθώς μιλάμε για προσδιορισμό οργανικών κενών και πλεονασμάτων που στηρίζονται στην πιθανολόγηση και απλά παρέστην στην όλη διαδικασία ώστε να λάβω γνώση επί του θέματος. Το Υπουργείο Παιδείας δεν προέβη, ως όφειλε να πράξει, πρώτα στις μεταβολές των σχολικών μονάδων (προαγωγές και υποβιβασμούς) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνάδελφοί μας να μείνουν στον αέρα.
Επομένως εκ των πραγμάτων η όλη διαδικασία είναι ανούσια και άκαιρη καθώς δεν αποτυπώθηκαν τα οργανικά κενά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και αποφάσεις των Γ.Σ. του κλάδου μας για 1:20 μαθητές στα Δημοτικά και 1:15 στα Νηπιαγωγεία.
Επίσης ακόμη εκκρεμούν ζητήματα που αφορούν τόσο στις μη κοινές ειδικότητες (μη απόδοση οργανικών θέσεων, μολονότι αριθμητικά έχουν συσταθεί με ΦΕΚ, αλλά όχι ονομαστικά), όσο και στις κοινές (μη σύσταση οργανικών θέσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού μας).
Η εκτίμηση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων για τα οργανικά κενά της περιοχής μας, έχει ως εξής:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου