Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΡΤΙΟΥ (ΙΙΙ) για τις μεταβολές (συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί, ιδρύσεις) των σχολικών μονάδων με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννίνων στις 14 Μαρτίου του Φίλιππου Ευαγγέλου, αιρετολυ ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου

Ευαγγέλου Φίλιππος
Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ηπείρου με τη ΔΑΚΕ/ΠΕ
Τηλέφωνο: 6946417476
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΡΤΙΟΥ (ΙΙΙ)
για τις μεταβολές (συγχωνεύσεις, υποβιβασμοί, ιδρύσεις) των σχολικών μονάδων με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννίνων στις 14 Μαρτίου

Αγαπητές συναδέλφισσες & αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου & μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Ιωαννίνων παρακολούθησα τη χθεσινή (14 Μαρτίου 2017) έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, που ορίστηκε αφού προηγήθηκαν έντονες πιέσεις και από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, με πρώτο θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2017-2018».
Αρχικά, υπενθυμίζω ότι η ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Ιωαννίνων ήταν να μη γίνει ΚΑΜΙΑ συγχώνευση σχολικών μονάδων.
Τι αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:
Η εισηγητική πρόταση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το σύνολο σχεδόν των Δημοτικών Παρατάξεων (εκτός από μιας) είναι:
• Να μην συγχωνευτούν Νηπιαγωγεία στα οποία θα «χαθούν» οργανικές θέσεις
•Προτάθηκαν για συγχώνευση τα εξής συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία στα οποία δεν χάνονται οργανικές θέσεις:
i) το 3ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων & το 13ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε 4/θέσιο Νηπιαγωγείο (με νέα ονομασία 3ο 4/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων)
ii) το 8ο 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων & το 24ο 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε 2/θέσιο Νηπιαγωγείο (με νέα ονομασία 8ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων)
iii) το 22ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων & το 32ο 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε 3/θέσιο Νηπιαγωγείο (με νέα ονομασία 22ο 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων)
iv) το 2ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Ανατολής & το 4ο 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ανατολής σε 3/θέσιο Νηπιαγωγείο (με νέα ονομασία 2ο 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Ανατολής)
• Αποφασίστηκε να βρεθεί νέος χώρος για τη στέγαση του 17ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων διότι αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο για νήπια.
• Έγινε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για το 1ο και το 12ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, τα οποία αυτή τη στιγμή στεγάζονται στην «Παπαζόγλειο Σχολή». Αναφέρθηκε από τη Δημοτική Αρχή ότι θα μεταφερθούν αυτά τα δυο νηπιαγωγεία σε χώρο στο παλαιό «Χατζηκώστα» (στρατιωτικοί φούρνοι) όπου θα στεγαστούν σε προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις.
Τι αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
• Πρόταση για ίδρυση 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή
• Υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Περιβλέπτου από 2/θ σε 1/θ
Ποιες είναι οι μελλοντικές διαδικασίες για τις μεταβολές από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας:
Σήμερα 15 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να καταχωρηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Παιδείας η τελική πρόταση των εξής φορέων: της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων, της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. κ΄Δ.Ε. Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννίνων.
Απ’ ότι διαφαίνεται η πρόταση που θα αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας θα συνδιαμορφωθεί με την παραπάνω πρόταση του Δήμου Ιωαννίνων όπου θα προτείνεται να συγχωνευθούν μόνο τα παραπάνω Νηπιαγωγεία που δε θα χαθούν οργανικές θέσεις.
Τέλος, η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου