Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συναγερμός και στην Ελλάδα! Ανακαλούνται τα προϊόντα Mars και Snickers

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε μια γιγάντια ανάκληση σε 55 χώρες προϊόντων της που παράγονται στην Ολλανδία, αφού ένας καταναλωτής βρήκε ένα κομμάτι πλαστικού σ' ένα προϊόν του ομίλου.

"Απ' ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά "αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία", σ' ένα εργαστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.

Η είδηση αυτή προκάλεσε παγκόσμιο συναγερμό στις 55 χώρες και ανάμεσά τους είναι και η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανακοίνωση από την MARS HELLAS για προληπτική ανάκληση των συγκεριμένων αγαθών και στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση: «H Mars Hellas ανακοινώνει την ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ορισμένων προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας.
Η προληπτική ανάκληση αφορά στα προϊόντα με τις ακόλουθες ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση και τύπο συσκευασιών:
Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα SNICKERS® ή/και MARS® καλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση.
Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασης των εν λόγω προϊόντων οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο mars.hellas@effem.com
Η αρμόδια αρχή (ΕΦΕΤ) έχει ενημερωθεί νόμιμα, ενώ η Mars Hellas βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπορικούς της συνεργάτες για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης προϊόντων.
Έχοντας ως βασικές αρχές την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, η Mars Hellas ζητεί συγγνώμη για την όποια αναστάτωση επιφέρει η εξέλιξη αυτή και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι μεριμνά πάντοτε για την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου