Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΕΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 30ης ΜΑΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Θέμα: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Σ.Ε.Π.Ε.Ν.Ι.) ΣΤΙΣ 30 ΜΑΙΟΥ 2024»

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι,
Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη Γ.Σ της Δ.Ο.Ε. του Συλλόγου μας θα γίνουν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
Η εκλογική διαδικασία θα γίνει με τις σχολικές μονάδες σε πλήρη λειτουργία, καθώς δεν δίνεται άδεια απουσίας από το Υπουργείο Παιδείας με προφανή στόχο την απομαζικοποίηση, συρρίκνωση και απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η εκλογική διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο θα γίνει δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η οικονομική τακτοποίηση της συνδρομής των αναπληρωτών,που δεν έχουν καταβάλει συνδρομή, θα γίνει την ήμερα της Γενικής Συνέλευσης ή των εκλογών.
Α. Η εκλογική διαδικασία στη δια ζώσης ψηφοφορία θα γίνει σε τρία (3) εκλογικά τμήματα, στο ξενοδοχείο Du Lac. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12. 00 και θα ολοκληρωθεί στις 19. 00.

Β. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ξεκινήσει επίσης στις 12.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Όσοι έχουν ψηφίσει ηλεκτρονικά θα διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους της δια ζώσης ψηφοφορίας, με τους οποίους θα γίνεται αντιπαραβολή.
Όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
1. Ανοίγω το email που μου έχει σταλεί από την «Zeus Elections»
2. Πατάω τον σύνδεσμο «είσοδος στη σελίδα ψηφοφορίας»
3. Επιλέγω «είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα» και στη συνέχεια «εκκίνηση»
4. Στην πρώτη κάλπη για αντιπροσώπους ΔΟΕ, επιλέγω ψηφοδέλτιο (Παράταξη) όπου ψηφίζω 0-8 ονόματα για Αντιπροσώπους ΔΟΕ .
5. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσω και στη δεύτερη κάλπη Δ.Σ. και Ε.Ε όπου ψηφίζω από 0 έως 11 ονόματα για ΔΣ, από 0-3 ονόματα για Ε.Ε
6. Επιλέγω «συνέχεια» και μετά «υποβολή ψήφου»
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και δεν διαρκεί πάνω από ένα λεπτό.
Σε όλες τις εφορευτικές επιτροπές τόσο στη δια ζώσης όσο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο Πρόεδρος θα είναι δικηγόρος που θα οριστεί από τον δικηγορικό σύλλογο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ

17.30 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΜΑΡΟΥΤΣΕΙΟ)


ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ
 
12:00 - 19:00 : ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ - ΕΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΔΟΕ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου