Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Με σημερινό έγγραφο που εστάλη από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων προς το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Ιωαννίνων ζητείται όπως συμμετάσχει ένα μέλος του στην τριμελή ομάδα εργασίας που θα επαναπροσδιορίσει και κατανείμει τις σχολικές μονάδες σε ομάδες περιοχής μετάθεσης.
Θυμίζω ότι ο τελευταίος επαναπροσδιορισμός έλαβε χώρα το 2012 και προφανώς πλέον έχουμε άλλα δεδομένα στις σχολικές μονάδες (υποβιβασμούς, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις, αναμοριοδότηση).
Θυμίζω επίσης ότι οι παραπάνω ομάδες άπτονται των λειτουργικών, αλλά και των οργανικών υπεραριθμιών, μεταβολών εξαιρετικά σημαντικών για όλους τους συναδέλφους.
Σύμφωνα με το ΠΔ50/1996 Άρθρο 5, παράγραφος 2: " Οι σχολικές μονάδες κάθε περιοχής μετάθεσης κατανέμονται σε ομάδες σχολείων από τα αρμόδια περιφερειακά συμβούλια με βάση τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων, την τυχόν συστέγαση, τις συγκοινωνιακές συνθήκες, τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης και κάθε άλλο χρήσιμο κατά την άποψή τους στοιχείο που δικαιολογεί την ένταξη του σχολείου στην ίδια ομάδα. Τα ίδια συμβούλια στη συνέχεια καθορίζουν τις όμορες ομάδες σχολείων με βάση τις ίδιες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. 
Οι ομάδες σχολείων και ο χαρακτηρισμός αυτών ως όμορων μπορεί να επαναπροσδιορίζονται από τα περιφερειακά συμβούλια στην ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ οσάκις απαιτείται ιδίως λόγω αλλαγής των δεδομένων τα οποία ελήφθησαν υπόψη κατά τον αρχικό προσδιορισμό τους".
Ο επαναπροσδιορισμός των σχολικών ομάδων αποτελεί μια ευκαιρία προκειμένου να αρθούν δυσλειτουργίες, ελλείψεις ή αδικίες που κατά καιρούς προέκυψαν.
 
Β.Κ.Λιόντος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου