Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΑΓΝΟΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ Η ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ, Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΥΤΩΝ. 

2. ΩΣΤΟΣΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 5% ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 123 ΤΟΥ Ν. 4763/2020 ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΑΠΟ ΔΟΤΟΥΣ, ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.

3.  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 18 ΨΗΦΟΥΣ, ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΩ  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΟΝΤΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΩ. 

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ" ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

4. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ "Με αφορμή την αντικατάσταση των αιρετών του κλάδου μας στα υπηρεσιακά συμβούλια με δοτούς, εύχομαι ΑΠΑΝΤΕΣ να σταθούν στο ύψος τους και να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ τον ορισμό τους.

Η εκλογή των αιρετών μας στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι κατάκτηση του κλάδου για την οποία επί σειρά ετών δώσαμε αγώνες και θα πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού.......

Και για τους μη γνωρίζοντες:

ΑΙΡΕΤΟΣ, -Ή, -Ό

1. αυτός που αναδεικνύεται µε ψηφοφορία, εκλεγμένος, κατ' αντιδιαστολή προς τον διορισμένο, κληρωτό 

2. αυτός που στελεχώνεται ύστερα από ψηφοφορία

3. αιρετός (ο), αιρετή (η) εκλεγμένο µέλος συλλογικού οργάνου: οι ~ των δασκάλων σε µια περιφέρεια ΑΝΤ. διορισμένος

Η εκλογή των αιρετών μας στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι κατάκτηση του κλάδου για την οποία επί σειρά ετών δώσαμε αγώνες και θα πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού.......

Και για τους μη γνωρίζοντες ή αγνοούντες:

ΑΙΡΕΤΟΣ, -Ή, -Ό

1. αυτός που αναδεικνύεται µε ψηφοφορία, εκλεγμένος, κατ' αντιδιαστολή προς τον διορισµένο, κληρωτό 

2. αυτός που στελεχώνεται ύστερα από ψηφοφορία

3. αιρετός (ο), αιρετή (η) εκλεγμένο µέλος συλλογικού οργάνου: οι ~ των δασκάλων σε µια περιφέρεια ΑΝΤ. διορισµένος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΠΔ 1/2003 ΦΕΚ1 3/1/2003

Άρθρο 2

Σύνθεση ΠΥΣΠΕ

.........Δύο τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών 

πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αναπληρώνονται από δύο 

αναπληρωματικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτών.»

ΑΡΘΡΟ 21 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ 1566/1985

Σε όλα τα συμβούλια που συγκροτούνται σύμφωνα με το άρθρο αυτό μετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των αντίστοιχων συνδικαλιστικών ενώσεων των εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων κατά περίπτωση. 

Άρθρο 122 Ν.4763/2020

Ζητήματα σύστασης υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών Τροποποίηση του άρθρου 42 του ν. 4342/2015

1. Στην περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 42 του ν. 4342/2015 (Α΄ 143), προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) συγκροτείται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και αποτελείται από:

........Δύο (2) τακτικούς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αναπληρώνονται από δύο (2) αναπληρωματικούς αιρετούς εκπροσώπους αυτών.».

Άρθρο 123 Ν.4763/2020

Ζητήματα συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών

1. Εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων του άρθρου 1 του π.δ. 1/2003 (Α΄ 1) με τον ορισμό ως μελών τους, τακτικών και αναπληρωματικών, αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, λόγω μη ανάδειξής τους ή μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησης τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται μετά από αντικατάσταση εκείνων από τα αιρετά μέλη, τακτικά ή αναπληρωματικά, που ελλείπουν από ισάριθμους διευθυντές σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από Προϊσταμένους εκπαιδευτικών ή υποστηρικτικών δομών ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ή από μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, κατά περίπτωση. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πλην των διευθυντών σχολικών μονάδων, πρέπει να έχουν τουλάχιστον δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία, ενώ τα μέλη του ειδικού προσωπικού, πλην των Προϊσταμένων εκπαιδευτικών ή υποστηρικτικών δομών ή σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, πρέπει να έχουν τουλάχιστον δεκαετή εκπαιδευτική υποστηρικτική υπηρεσία. Ειδικώς όσον αφορά στα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια οι αντικαταστάτες που ορίζονται πρέπει, κατά προτίμηση, να υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. Σε περίπτωση που αιρετοί εκπρόσωποι, οι οποίοι έχουν συμπεριληφθεί στην απόφαση συγκρότησης, παραιτηθούν ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκλείψουν ή εκπέσουν ή απωλέσουν την ιδιότητά τους αυτή κατά το χρονικό διάστημα από την έκδοση της απόφασης συγκρότησης των εν λόγω συμβουλίων μέχρι τη λήξη της θητείας των συμβουλίων αυτών, αντικαθίστανται κατά τα αναφερόμενα στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο εδάφιο, με απόφαση του οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που είναι κατά περίπτωση αρμόδιο για τη συγκρότηση των εν λόγω συμβουλίων και για ολόκληρη ή μέρος της νόμιμης θητείας τους, αναλόγως του χρόνου που απομένει για τη λήξη της θητείας των υπόλοιπων μη αιρετών μελών των συμβουλίων. Σε περίπτωση που μη αιρετά μέλη των εν λόγω συμβουλίων, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στην απόφαση συγκρότησης, για οποιονδήποτε λόγο εκλείψουν ή εκπέσουν ή απωλέσουν την ιδιότητά τους, με βάση την οποία ορίσθηκαν και συμμετέχουν στα εν λόγω συμβούλια, κατά το χρονικό διάστημα από την έκδοση της απόφασης συγκρότησης των εν λόγω συμβουλίων μέχρι τη λήξη της θητείας των συμβουλίων αυτών και δεν καταστεί δυνατή η αναπλήρωση ή η αντικατάστασή τους κατά τις ισχύουσες διατάξεις αντικαθίστανται κατά τα οριζόμενα στο τέταρτο εδάφιο και τις λοιπές διατάξεις του παρόντος.

2. Τα μέλη που ορίζονται σύμφωνα με την παρ. 1 συγκροτούν και τα συμβούλια επιλογής ή και οποιοδήποτε άλλο συμβούλιο ή συμμετέχουν στα τελευταία αυτά συμβούλια, σε οποιαδήποτε περίπτωση ορίζεται ότι τα συμβούλια αυτά συγκροτούνται και από μέλη ή σε αυτά συμμετέχουν και μέλη, αιρετά ή μη, των υπηρεσιακών συμβουλίων του άρθρου 1 του π.δ. 1/2003.

3. Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη νόμου, προεδρικού διατάγματος ή υπουργικής απόφασης που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος ή κατά το μέρος που ρυθμίζει κατά διάφορο τρόπο θέματα που ρυθμίζονται

Β.Κ.ΛΙΟΝΤΟΣ

Πρώην Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου