Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργείο Εσωτερικών: 2η Φάση της Απογραφής Δημοσίων Υπαλλήλων

http://apografi.gov.gr/

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της απογραφής και ένταξης στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Για να διορθώσετε, να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας αλλά και να απογραφείτε,εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
Από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ξεκινά η δεύτερη φάση του Έργου της Απογραφής, με στόχο τη δημιουργία ενός πλήρους συστήματος  διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων του Δημοσίου Τομέα. Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια της δημόσιας διοίκησης, που θα δώσει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης διαχείρισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
(α) την πιστοποίηση των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού ή Προσωπικού, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού τους,
(β) την απογραφή όσων δεν απογράφησαν λόγω κωλύματος και
(γ) τη διόρθωση και συμπλήρωση των στοιχείων των ήδη απογεγραμμένων.
Οι ημερομηνίες καθώς και οι λεπτομέρειες για κάθε επιμέρους στάδιο  θα ανακοινωθούν σε αυτή την ιστοσελίδα.
Παρακαλούνται οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων Προσωπικού και όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το Ελληνικό Δημόσιο, στην περίπτωση που δεν είναι ήδη κάτοχοι, να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:
Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:
1. Αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά
2. Αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ. για έγκριση της αίτησης
3. Ενεργοποίηση λογαριασμού ηλεκτρονικά
Αναλυτικά:
1. Υποβολή Αίτησης Εγγραφής
Ο υποψήφιος χρήστης του νέου TAXISnetσυμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του, δηλώνοντας το όνομα (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων του συστήματος καταχωρείται η αίτηση και ο χρήστης λαμβάνει σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει το δεύτερο βήμα.
2. Έγκριση της αίτησης στη Δ.Ο.Υ
Ο υποψήφιος χρήστης του TAXISnet μεταβαίνει στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. και ζητά να λάβει τον κλειδάριθμο. Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του χρήστη στη Δ.Ο.Υ. Το μόνο στοιχείο που απαιτείται είναι ο Α.Φ.Μ. και το έγγραφο ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κέντρο αλλοδαπών, ταυτότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτότητα Ομογενούς, Ειδικά Δελτία Πολιτικών Προσφύγων κ.λπ.) το οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένο στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS .
Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης, θα προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών .
Ο υπάλληλος ανακτά από το σύστημα την αίτηση του φορολογούμενου και τα στοιχεία που υπάρχουν καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS. Το σύστημα επαναλαμβάνει τους ελέγχους που εκτελούνται κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής. Αν κάποιος έλεγχος αποτύχει, η αίτηση απορρίπτεται υποχρεωτικά.
Με την έγκριση της αίτησης εκτυπώνονται δύο βεβαιώσεις.
Η Βεβαίωση για τον χρήστη υπογράφεται από τον υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. έγκρισης αίτησης εγγραφής και περιέχει έναν επιπλέον κωδικό (κλειδάριθμο), ο οποίος είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του χρήστη (3 ο Βήμα).
Η Βεβαίωση για τη Δ.Ο.Υ. έγκρισης αίτησης εγγραφής υπογράφεται από τον χρήστη και τηρείται σε ειδικό φάκελο στο αρχείο της Δ.Ο.Υ. , ώστε σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η υπογραφή του παραλήπτη να υπάρχει το πρωτότυπο έγγραφο. Στη Βεβαίωση για τη Δ.Ο.Υ. πιστοποίησης δεν αναγράφεται ο κλειδάριθμος.
3. Ενεργοποίηση Λογαριασμού Χρήστη (User Account)
Ο υποψήφιος χρήστης του TAXISnetμε τη χρήση του κλειδαρίθμου ενεργοποιεί ηλεκτρονικά τον λογαριασμό του. Στο βήμα αυτό του ζητείται να αλλάξει τον αρχικό κωδικό πρόσβασης (password).
Η ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτεί τη γνώση 3 κωδικών: το όνομα χρήστη (username), τον κωδικό πρόσβασης (password) και τον κλειδάριθμο, ο οποίος παραλαμβάνεται μόνο από τον ίδιο το χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου