Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Διευκολύνσεις ανάληψης υπηρεσίας εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας | Εγγραφο

 https://www.especial.gr/dieykolinseis-analipsis-ipiresias-ekpaideytikon-athmias-kai-bthmias-eggrafo/

Ενημέρωση με SMS αποτελεσμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα

 https://www.especial.gr/enimerosi-me-sms-apotelesmaton-panelladikon-exetaseon-2024-anixe-i-platforma/

Αυτά είναι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που μαζί με το πτυχίο παίρνεις και μεταπτυχιακό τίτλο

 https://www.alfavita.gr/panellinies/450015_ayta-einai-ta-panepistimiaka-tmimata-poy-mazi-me-ptyhio-pairneis-kai

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς και όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων - Τι ισχύει

 https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/448442_ta-nea-efapax-gia-toys-ekpaideytikoys-kai-oles-tis-katigories-dimosion-ypallilon?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR32EHTOHpQkPnGL0Zch2iuUkuIIucK30anOei5oM_Twj953o5aYnbbY9dU_aem_ATIgwV2eAmMFw1F2G2sz93x0tKbn2WOBZRA_lwpNl-OlBjzOLkpEis6J46SvefNcex7G4PSZvvKEIL3p9NCmQ2_n

Σχετικά με την ημερομηνία ανακοίνωσης των μεταθέσεων εντός (βελτιώσεων - οριστικών τοποθετήσεων) στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα εξετάσει στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 τις αιτήσεις των συναδέλφων μας για βελτίωση – οριστική τοποθέτηση.
Στη συνέχεια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων τόσο οι τοποθετήσεις όσο και οι τυχόν ανακοινώσεις για τη Β’ Φάση Μεταθέσεων με τα εναπομείναντα κενά.
Διευκρινιστικά σας αναφέρω πως οι έχοντες οργανική θέση, αν δεν ικανοποιηθεί η δήλωσή τους για βελτίωση οργανικής, θα παραμείνουν στην τρέχουσα οργανική τους.
Στη Β' Φάση Μεταθέσεων θα κληθούν να κάνουν νέα δήλωση στα εναπομείναντα κενά όσοι μετατέθηκαν φέτος στο νομό μας από άλλα ΠΥΣΠΕ και όσοι βρίσκονται από πέρυσι στη διάθεση.
Θυμίζω πως οι μετατιθέμενοι από άλλα ΠΥΣΠΕ και οι ευρισκόμενοι στη διάθεση είναι 32, όσα ακριβώς και τα οργανικά κενά που δόθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Προσδιορισμός ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ για τις ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε σήμερα  Τρίτη 4/6/2024 και προέβη στον προσδιορισμό λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσδιορισμού Π.Ε. Ιωαννίνων, σύμφωνα με το με αρ. 53701/Ε2/23-05-2024 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ. Ειδικότερα:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας 0

ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας  -10

ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας  0

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών -10

ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής 0

ΠΕ60 Νηπιαγωγοί -20

ΠΕ70 Δάσκαλοι 0

ΠΕ79.01 Μουσικής -4

ΠΕ86 Πληροφορικής 0

ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής -10

 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας 0

ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας  0

ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας  0

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών -1

ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής 0

ΠΕ60 Νηπιαγωγοί 0

ΠΕ70 Δάσκαλοι -9

ΠΕ79.01 Μουσικής -1

ΠΕ86 Πληροφορικής -1

ΠΕ91 Θεατρικής Αγωγής 0

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
• Ο προσδιορισμός των παραπάνω κενών έγινε προκειμένου να δοθούν στη συνέχεια στο ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ελήφθησαν υπόψη τα τωρινά δεδομένα.
• Στη Γενική Αγωγή, σε ειδικότητες όπως οι ΠΕ05 έχουμε πλεόνασμα 1 συνάδελφο, στους ΠΕ11 4 συναδέλφους και στους ΠΕ70 3 συναδέλφους, ενώ στην Ειδική Αγωγή στους ΠΕ91 έχουμε πλεόνασμα 1 συνάδελφο και για το λόγο αυτό αναγράφουμε παραπάνω μηδενικά κενά.
• Είναι αυτονόητο ότι, ως είθισται, θα έρθουν με απόσπαση στο νομό ανεξαρτήτως του προσδιορισμού των παραπάνω λειτουργικών κενών και συνάδελφοι μας με κατά προτεραιότητα απόσπαση.
• Σημειώνω τέλος για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις πως οι δύο αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, πάντοτε διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό ως προς τον προσδιορισμό των κενών/πλεονασμάτων.
Ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα η Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ευχαριστήρια Επιστολή του Λιόντου Βασιλείου με αφορμή τις εκλογές της 30ης Μαΐου 2024

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και μελετάει

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε στις πρόσφατες εκλογές της 30ης Μαΐου να με εκλέξετε ως μέλος στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων και ως αντιπρόσωπο στην 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ.
Αυτή η τιμή αποτελεί για μένα συγχρόνως και μια βαριά ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μου.
Βλέπετε, ο σκοπός των εκάστοτε εκλογών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι η κατάληψη αξιωμάτων ή θέσεων ως αυτοσκοπός, αλλά ο διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μας πέρα από χρώματα, παρατάξεις ή κλάδους ειδικοτήτων.
Τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις μας επιβάλλεται στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε να αντιμετωπίζονται με τρόπο ενιαίο και όχι αποσπασματικά τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Όπως άλλωστε συνηθίζω να λέω, όλοι στο ίδιο εκπαιδευτικό καζάνι βράζουμε.
Εγώ από την πλευρά μου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είμαι πάντα στη διάθεσή σας, αφού πέρα από τους συνδικαλιστικούς τίτλους ευγενείας είμαστε πρώτιστα συνάδελφοι.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

 Μπορεί να είναι doodle χάρτης και κείμενο που λέει "Φεστιβάλ για το Περιβάλλον Σκέψου Πράσινα, δράσε συνειδητά. Ημέρα Παγκόσμια ហេបាខំែ 5 louvíou ก Διοργάνωση Περιφερειακή ΠεριφερειακήΔεύθυνση Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κέντρα Εκπαίδευσης για TO Περιβάλλον και την Αειφορία Ηπείρου Αράχθου, Κόνιτσας, Πραμάντων, Φιλιατών, Φιλιππιάδας" 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργαία με τα ΚΕΠΕΑ ευθύνης της, διοργανώνει Φεστιβάλ για το Περιβάλλον στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.
Μαθητές σχολείων της ΔΠΕ Ιωαννίνων θα συμμετέχουν σε όμορφες βιωματικές δράσεις των ΚΕΠΕΑ Ηπείρου!

Σχετικά με τις μεταθέσεις εντός (βελτιώσεις - οριστικές τοποθετήσεις) στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων

Μέσα στην εβδομάδα εκτιμώ ότι θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με θέμα τις μεταθέσεις εντός (βελτιώσεις - οριστικές τοποθετήσεις) - Α' ΦΑΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ.
Θυμίζω ότι οι αιτήσεις ελέγχονται ηλεκτρονικά και οι τοποθετήσεις επίσης λαμβάνουν χώρα ηλεκτρονικά.
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα ελέγξει τις αιτήσεις και στη συνέχεια οι τοποθετήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων (μέσα με τέλη εβδομάδας).
Αν δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι συνάδελφοι θα ακολουθήσει Β' και αν χρειαστεί Γ' Φάση Μεταθέσεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων την Τρίτη 4/6/2024

1. Χορήγηση άδειας άσκησης έργου με αμοιβή σε συνάδελφο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ91.01 Θεατρικών Σπουδών.
2. Μονιμοποίηση Εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.
3. Προσδιορισμός λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσδιορισμού Π.Ε. Ιωαννίνων, σύμφωνα με το με αρ. 53701/Ε2/23-05-2024 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ.
Ο προσδιορισμός των παραπάνω κενών γίνεται προκειμένου να δοθούν στη συνέχεια στο ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ξεκινά ο τρίτος κύκλος επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

 https://www.newsit.gr/oikonomia/xristika/kinoumai-ilektrika-ksekina-o-tritos-kyklos-epidotiseon-gia-tin-agora-ilektrikou-aytokinitou/4099768/

Τι ώρα ανοίγει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024 για αίτηση με ΑΦΜ – Ποιοί είναι δικαιούχοι, οι ημερομηνίες για όλα τα ΑΦΜ

 https://www.newsit.gr/oikonomia/xristika/ti-ora-anoigei-o-koinonikos-tourismos-2024-gia-aitisi-me-afm-poioi-einai-dikaiouxoi-oi-imerominies-gia-ola-ta-afm/4099809/

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων – Διακοπές έως 12 ημέρες

 https://www.newsit.gr/oikonomia/xristika/koinonikos-tourismos-2024-simera-anoigei-i-platforma-ton-aitiseon-diakopes-eos-12-imeres/4099744/