Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΔΟΕ «Διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ για αφορά υγειονομικού υλικού»




«Αν χαλαρώσουμε θα πληρώσουμε το τίμημα»

Σημερινή Ανάρτηση της αξιότιμης ΠτΔ κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Facebook

Στέκομαι ιδιαίτερα στο εξής σχόλιο της κ. Σακελλαροπούλου. Σχόλιο που τιμά μεταξύ των άλλων τους εκπαιδευτικούς και το χώρο της εκπαίδευσης γενικότερα.

"Μια άλλη του μορφή συναντάμε στην καθημερινή εθελοντική προσφορά: μοδίστρες φτιάχνουν μάσκες, δάσκαλοι συνεχίζουν τις παραδόσεις μαθημάτων διαδικτυακά, επιχειρήσεις παρέχουν οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Τέτοιες πράξεις μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον τρόπο που οργανώνουμε τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις. Μας  υπενθυμίζουν επίσης ότι, πάνω από όλα, μας δένει μια κοινή μοίρα που δεν είναι άλλη από την πανανθρώπινη υποχρέωση απέναντι στον Άλλον.

Ζούμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Η πανδημία του κορωνοϊού ερημώνει τον δημόσιο χώρο και αφυδατώνει τον δημόσιο βίο. Η απομόνωση αυτή είναι αναγκαία, δεν είναι όμως εύκολη. Προκαλεί μια ρήξη με τον κοινωνικό δεσμό και ατομική αναδίπλωση. Μας κλείνει μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας, μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, κοινωνικές συναναστροφές, και μας φέρνει αντιμέτωπους με την μοναξιά, την συναισθηματική ένταση, ακόμη και την βία. Άνθρωποι χωρίς οικογένεια, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, οικονομικά αδύναμοι, μητέρες – ή και πατέρες – που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους, εργαζόμενοι που χάνουν ξαφνικά τη δουλειά τους, νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Παράλληλα, η σκόπιμη παραπληροφόρηση των fake news υποσκάπτει την εμπιστοσύνη μας στην επιστημονική γνώση, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία με την οποία βιώνουμε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα.
Μέσα, όμως, από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια που ζει ταυτόχρονα όλος ο κόσμος, αναδύεται ο ανθρωπισμός της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία του δίνει μια νέα υπόσταση: διασυνδεδεμένοι με όλο τον κόσμο νιώθουμε ακόμη πιο βαθιά πως μετέχουμε στο πεπρωμένο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μια άλλη του μορφή συναντάμε στην καθημερινή εθελοντική προσφορά: μοδίστρες φτιάχνουν μάσκες, δάσκαλοι συνεχίζουν τις παραδόσεις μαθημάτων διαδικτυακά, επιχειρήσεις παρέχουν οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Τέτοιες πράξεις μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον τρόπο που οργανώνουμε τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις. Μας  υπενθυμίζουν επίσης ότι, πάνω από όλα, μας δένει μια κοινή μοίρα που δεν είναι άλλη από την πανανθρώπινη υποχρέωση απέναντι στον Άλλον. Σκεφτόμενη αυτό, μου έρχεται στο νου μια φράση του Michel de Montaigne, ενός από τους πιο σημαντικούς ουμανιστές του 16ου αιώνα: «Σε κάθε άνθρωπο αναγνωρίζω τον συμπατριώτη μου».

Είναι απόλυτη ανάγκη τώρα, μέσα στον ζόφο της πανδημίας, η Πολιτεία και όλοι μας να περιβάλουμε με φροντίδα τους πιο αδύναμους, να ακούσουμε εκείνους που μας ζητούν βοήθεια, να μην αδιαφορήσουμε για τον πόνο τους. Σε λίγο καιρό, όταν πια θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή τη δύσκολη εμπειρία, θα έχουμε ξαναχτίσει την κοινωνία στη βάση της ενσυναίσθησης, της φιλαλληλίας και της συνευθύνης.

Χρήση μάσκας μόνο από όσους νοσούν ή φροντίζουν αρρώστους συστήνει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τι οδηγίες έδωσε

Διασυνδέεται ο e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζει διαδικτυακά έξι σημαντικές παραστάσεις του

Χρήσιμο ψηφιακό υλικό για το Δημοτικό Σχολείο

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις - Όλη η διαδικασία και τα έντυπα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα ακόμη κρούσματα κορωνοϊού σε Άρτα- Πρέβεζα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ​ 
​Ταχ. Δ/νση​: Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα
Πληροφορίες Δ.Μαυρογιώργος                        ​Τηλέφωνο​: (2651) 0 36914       ​​ 
E-mail​: prostasia@php.gov.gr​ ​

Ιωάννινα    31 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα ακόμη κρούσματα
κορωνοϊού σε Άρτα- Πρέβεζα

Σε συνέχεια του ενημερωτικού δελτίου που στάλθηκε το μεσημέρι, γνωστοποιείται ότι από τα αποτελέσματα που παραδόθηκαν το απόγευμα στα νοσοκομεία από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαγνώστηκαν τέσσερα ακόμη θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο. 

Πρόκειται για τρία από τα  δείγματα   που στάλθηκαν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Όλα τα περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία του. Έχει επίσης  ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Το τέταρτο θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε  σε δείγμα που στάλθηκε σήμερα από το Γενικό  Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Πρόκειται για περιστατικό που παραπέμφθηκε   χθες το βράδυ από Ιδιώτη γιατρό της Πρέβεζας, αφού κατά την εξέταση είχε ύποπτα συμπτώματα.

Το περιστατικό νοσηλεύθηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε θάλαμο απομόνωσης ειδικά διαμορφωμένο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και αφού διαπιστώθηκε θετικό,  αναμένεται να γίνει διακομιδή στην ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Έχει επίσης ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του περιστατικού ώστε να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες για τον απαραίτητο περιορισμό κατ΄ οίκον.

Ο άμεσος εντοπισμός των νέων κρουσμάτων, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ήπειρος με τη συνδρομή  της Περιφέρειας έχει αποκτήσει το δικό της διαγνωστικό μηχανισμό. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική, τόσο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων με τις κατάλληλες  θεραπευτικές μεθόδους  όσο και για τον περιορισμό της διασποράς στον ευρύτερο πληθυσμό. 
Τέλος γίνεται γνωστό ότι επιχείρηση στην οποία εντοπίστηκαν ορισμένα από τα θετικά κρούσματα ανέστειλε τις εργασίες της για 48 ώρες ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση και για όποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Πηγή: Δημήτρης Μαυρογιωργος

Πρόγραμμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ από Τετάρτη 1 Απριλίου έως Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 (τάξεις Β',Γ',Δ',Ε' & ΣΤ')

Πρόγραμμα Τετάρτης 01/04/2020:
-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Θερμοκρασία – Θερμότητα»
-Φυσική Ε’ «Ηλεκτρικό κύκλωμα / Αγωγοί – Μονωτές»
-Γλώσσα Ε’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

Πρόγραμμα Πέμπτης 02/04/2020:
-Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α΄ Μέρος»
-Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β΄ Μέρος»
-Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

Πρόγραμμα Παρασκευής 03/04/2020:
-Γλώσσας Γ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»
-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»
-Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα
Πηγή: Φίλιππος Ευάγγελου

«Αλλάξτε κωδικούς στο Taxisnet» μας ζητά η ΓΓΠΣ – Τι αλλάζει για τους λογιστές

Κορονοϊός: Τελικά… υπάρχει ελπίδα από την ζέστη! Τι λένε Έλληνες επιστήμονες – Αναλυτικό γράφημα

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 800.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

Υψηλή τηλεθέαση για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Κορονοϊός: Τελικά… υπάρχει ελπίδα από την ζέστη! Τι λένε Έλληνες επιστήμονες – Αναλυτικό γράφημα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο ( Τρίτη 31Μαρτίου)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση​: Πλ. Πύρρου 1  Ιωάννινα 
Πληροφορίες   Δ. Μαυρογιώργος                                                  ​
Τηλέφωνο​: (2651) 0 36914       ​​  
E-mail​: prostasia@php.gov.gr​ ​

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 31Μαρτίου) 

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Τρίτη 31 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
• Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι , σε βελτιωμένη κατάσταση.  
• Στη Μονάδα Λοιμωδών εξακολουθούν να  νοσηλεύονται  το θετικό περιστατικό ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε σταθερή κατάσταση.
• Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
• Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τις 29/3 και 30/3 είναι αρνητικές.
• Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι  αρνητικά .

3. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Από τα δείγματα που στάλθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ένα ως θετικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά
• Το νέο θετικό κρούσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από το νοσοκομείο. Επίσης γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ώστε να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.  
• Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο.  
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των τριών ανωτέρω θετικών περιστατικών, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.  
• Σήμερα στάλθηκαν δέκα οκτώ νέα δείγματα για εξέταση .
• Επί του συνόλου των 137 δειγμάτων , τα οποία έχουν ληφθεί έως σήμερα , τέσσερα έχουν διαπιστωθεί ως θετικά .

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Όλα τα αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα (1) νέο πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 (χαμηλού κινδύνου) και αναμένονται αποτελέσματα του σχετικού δείγματος.

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά .
• Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε   άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός στο σώμα

Live χάρτης για κορονοϊό σε Ελλάδα - Κρούσματα ανά περιοχή

Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα για κορονοϊό: «Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο»

Κοινωνικές Ιστορίες-κορονοϊός: Τι είναι-Πώς προστατευόμαστε-Για παιδιά και για μεγάλους | Video

https://www.especial.gr/koinnwnikes-istories-koronoios-ti-einai-pws-prostatebomaste-gia-paidia-kai-gia-megalous-video/?fbclid=IwAR2VWCBrb3-xf8ArMsLCVbZVSLhUT7v2wEEyQa51KUSASDrc6Ru64qDRpTo
Κοινωνικές Ιστορίες-κορονοϊός: Τι είναι-Πώς προστατευόμαστε-Για παιδιά και για μεγάλους | Video Πηγή: www.especial.gr

6 online παιχνίδια για να γίνουν ξεφτέρια τα παιδιά στο μάθημα της Γλώσσας

covid-19: 100.000 ευρώ δίνουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας για τη στήριξη του συστήματος υγείας

Ανοιχτή επιστολή προς… ειδήμονες δημοσιογράφους

Νέο ωράριο για Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ από την υπηρεσία στο διάστημα από ΤΕΤΑΡΤΗ 01/04/2020 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04/2020

Προκειμένου να συντάξετε την Υπεύθυνη Δήλωση Παραίτησης με τους κωδικούς σας TAXISNET σύμφωνα με το με αριθμ, 41410/Ε3/30-03-2020 (ΑΔΑ:ΩΙΩΖ46ΜΤΛΗ-2Τ4)  έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.ακολουθήστε τα εξής βήματα:
  1. Συνδεθείτε με το gov. gr μέσω του link: https://dilosi.services.gov.gr/create/q/templates (κάντε κλικ πάνω στην υπερσύνδεση).
  2. Επιλέξτε «Δήλωση με ελεύθερο κείμενο» και στη συνέχεια το μπλε πλαίσιο «Επιλογή» που εμφανίζεται.
  3. Επιλέξτε «Σύνδεση» και καταχωρήστε τους κωδικούς με τους οποίους συνδέεστε στο TaxisNet. Στη συνέχεια επιλέξτε «Σύνδεση».
  4. Πατήστε «Επιβεβαίωση» αν τα στοιχεία σας που εμφανίζονται είναι ορθά.
  5. Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται στα πλαίσια και επιλέξτε «Συνέχεια».
  6. Συμπληρώστε στο  Πεδίο εγγράφου/κείμενο «σας υποβάλλω αίτηση παραίτησης» και επιλέξτε «Συνέχεια»
  7. Καταχωρήστε στο πεδίο Προς «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».
  8. Αφού ελέγξτε την προεπισκόπηση της Υπεύθυνης Δήλωσης,  επιλέξτε «Έκδοση».
  9. Καταχωρήστε τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε στο κινητό τηλέφωνο που νωρίτερα είχατε καταχωρήσει στο αντίστοιχο πλαίσιο.
  10. Πατήστε το μπλε πλαίσιο δεξιά «Αποθήκευση» και αποθηκεύστε την Υπεύθυνη Δήλωση στον Υπολογιστή σας. Κάντε «Έξοδο» από το gov.gr (πάνω δεξιά στη σελίδα).
  11. Στείλτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το ανωτέρω αρχείο που αποθηκεύσατε (δηλαδή επισυνάψτε σε νέο μήνυμα και στείλτε την Υπεύθυνη Δήλωση Παραίτησης που δημιουργήσατε) στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων mail@dipe.ioa.sch.gr
  12. Λάβετε στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τον αριθμό πρωτοκόλλου με την ημερομηνία που αποτελεί και την έναρξη των 30 ημερών προθεσμίας εντός του οποίας μπορείτε (με τρόπο αντίστοιχο με τον ανωτέρω) να ανακαλέσετε την παραίτηση και επικοινωνήστε με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων στο τηλέφωνο 2651035926 ώστε να επιβεβαιώσετε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μαθαίνουμε στο Σπίτι | Δ’-Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Γεωμετρία (Εισαγωγή) | 31/03/20| ΕΡΤ


Μαθαίνουμε στο σπίτι | Γ’-Δ’ Τάξη | Μαθηματικά - Τα Τρίγωνα | 31/03/2020 | ΕΡΤ


Μαθαίνουμε στο Σπίτι | Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Φυσική - Ενέργεια | 31/03/2020 | ΕΡΤ


ΟΑΕΔ: Παράταση στα δελτία ανεργίας

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές με κρύο και χιόνια ακόμα και στην Θεσσαλονίκη

Τι σημαίνει ύποπτο κρούσμα κορονοϊού και στενή επαφή – Ο ορισμός από τον ΕΟΔΥ

Αρτοποιεία Και Πρατήρια Καυσίμων Πλήττονται Από Τα Μέτρα Απαγόρευσης

Πως ο κορονοϊός μπορεί να «φτάσει σπίτι μας» από τις κατ’ οίκον παραδόσεις του σούπερ μάρκετ. Συμβουλές από την Αμερικανική Ένωση Καταναλωτών για την αποφυγή μετάδοσης

Με το χρονόμετρο οι έξοδοι με sms στο 13033 - Τέλος στην χειρόγραφη δήλωση μετακίνησης.

Συνέντευξη Προέδρου Δ.Ο.Ε. 30/3/2020 στο ΒΗΜΑ TV Ιωαννίνων

Στη συνέντευξη αυτή ανακοινώθηκε ότι για την αγορά υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Δ.Ο.Ε. διαθέτει το ποσό των 100.000€.
Επίσης τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με τις θέσεις κλάδου.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας σε Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A4%CE%94%CE%9F46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-86%CE%95?inline=true
Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται θα αναλάβουν υπηρεσία στις νέες τους θέσεις με τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και των οποίων το ονοματεπώνυμο δεν περιλαμβάνεται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε, διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε, διότι οι μετατιθέμενοι προηγούνται των κριτηρίων μετάθεσης ή δεν πληρούσαν τις οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Κορονοϊός: Αυτά τα εμβόλια πρέπει να κάνουν αμέσως τα μικρά παιδιά – Τα πέντε SOS του Τσιόδρα

“Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο” για τον κορονοϊο – Τι δηλώνει κορυφαία Ελληνίδα λοιμωξιολόγος

Εκπαιδευτική Τηλεόραση : 200 εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Δείτε αποκλειστικά το βίντεο : Η ΔΟΕ προσφέρει 100.000 ευρώ στη μάχη κατά του Covid-19.

ΑΔΕΔΥ "Με αφορμή τις στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών"

Δημιουργία ηλεκτρονικής τάξης e class στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


Μαθαίνουμε στο Σπίτι (1ο επεισόδιο ) - Γλώσσα Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού | 30/03/2020 | ΕΡΤ


Μαθαίνουμε στο Σπίτι (1ο επεισόδιο ) - Ιστορία Δ Δημοτικού | 30/03/2020 | ΕΡΤ


Μαθαίνουμε στο Σπίτι (1ο επεισόδιο ) - Φυσική Ε Δημοτικού | 30/03/2020 | ΕΡΤ


Διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα εξ αποστάσεως μαθήματα για μαθητές του Δημοτικού. Που θα τα βρείτε

Νέα επταήμερη παράταση εγγραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ενημέρωση από Αιρετό ΚΥΣΠΕ «Η Υγειονομική κρίση, ευκαιρία για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης»


«Έφυγε» ο Μανώλης Γλέζος ο «Πρώτος Παρτιζάνος της Ευρώπης» – Η Ελλάδα κλίνει το γόνυ

ΕΛ.ΑΣ:Προσοχή!Ψεύτικο Μήνυμα Διακινείται Ως Δήθεν Επιστολή Της Ελληνικής Αστυνομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο ( Δευτέρα 30 Μαρτίου)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ​
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ​
Ταχ. Δ/νση​: Πλ. Πύρρου 1  Ιωάννινα
Πληροφορίες      Δ. Μαυρογιώργος                                                  ​
Τηλέφωνο​: (2651) 0 36914       ​​
E-mail​: prostasia@php.gov.gr​ ​

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
• Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται  στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.
• Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
• Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της .
• Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Σήμερα  στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή ημέρα το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται αποτελέσματα για άλλο ένα
• Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι  αρνητικά .

3. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια  των απαραίτητων εργαστηριακών  εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
• Από τα δέκα εννέα δείγματα, που ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες,  τα εννέα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα δέκα αναμένονται αποτελέσματα.
• Σήμερα  στάλθηκαν   επτά  νέα δείγματα για εξέταση .

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Δύο αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο νέα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
• Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε  (άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
Πηγή: Δημήτρης Μαυρογιώργος 

MEGA ΘΕΑΤΡΟ - Μια τρελή, τρελή σαραντάρα 08/02/2015


ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ | ΘΕΑΤΡΟ "ΗΒΗ" (2018 - 2019)


ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ "ΥΠΗΡΕΤΗΣ 2 ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ"


Καλοκαίρι 2011 Κάρλο Γκολντόνι ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ 
Λίγα λόγια γι αυτή μου την πράξη κι ακολουθούν ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ !!! 
Με αφορμή τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον κόσμο και στη ζωή όλων μας θα προσπαθήσω να απαλύνω με όσα μέσα διαθέτω την αναγκαστική απομόνωση όλων στο σπίτι ... Ξεκινώ με την παράσταση που θα δείτε η οποία ανήκει στο προσωπικό μου αρχείο και το μοντάζ έγινε εξ'ολοκλήρου από μένα ... κι αυτό το δηλώνω λόγω του ερασιτεχνισμού που μπορεί να διακρίνετε στην εικόνα ή τον ήχο... αλλά το κύριο μέλημά μου ήταν και είναι μέσα απ'αυτό το εγχείρημα, η όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστη παράσταση... και παρόλο που η μαγεία του θεάτρου δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε μια οθόνη, θα προσπαθήσω να πλησιάσω τουλάχιστον λίγο από την αξία της. Επίσης σε κάποια πλάνα θα διακρίνετε ένα μηδαμινό ή ένα τεράστιο κούνημα της κάμερας το οποίο προέρχεται από την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη της Λίνας Πρίντζου η οποια δέκα χρόνια με βοηθά να έχω περισσότερα πλάνα από κάθε παράσταση!Κι αυτό λόγω της τρέλας κι αγάπης που έχω με το μοντάζ... Τις περισσότερες φορές τα κατάφερε εξαιρετικά !!!!!! Εννοείται πως ευγνωμονώ το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ αλλά και κάθε συντελεστή της παράστασης για ότι ζήσαμε κι ελπίζω να μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα... Υ.Γ. Αν θίγονται κάποιου είδους πνευματικά δικαιώματα υπόσχομαι μόλις βρεθεί το φάρμακο κι όλα πάνε καλά να αποσύρω τα αρχεία και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως βιντεοσκοπημένες αναμνήσεις μου και μόνο.. όπως εξάλλου ήταν μέχρι τώρα.... Υ.Γ. Νο2 Ξεκινώ από ένα Ιταλικό έργο ως φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης στη γείτονα χώρα η οποία μέχρι κι αυτή τη στιγμή υποφέρει προσπαθώντας να μετριάσει το μένος αυτού του αόρατου εχθρού ... Εύχομαι αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει όσο πιο γρήγορα για όλο τον κόσμο... κι όταν τελειώσει να ξεκινήσουμε βλέποντας ο καθένας με άλλο μάτι τη ζωή που μας υπενθυμίζει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο... Καλή μας δύναμη Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ Κάρλο Γκολντόνι - Υπηρέτης δύο Αφεντάδων Καλοκαίρι 2011 Πρώτη παράσταση: 29/06/2011 Τελευταία παράσταση: 20/09/2011 Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Σχεδιασμός Βίντεο: Μάνος Χασάπης Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Φιλίππου Βοηθός Ενδυματολόγου: Ειρήνη Τσακίρη ΔΙΑΝΟΜΗ Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Τρουφαλντίνο Φαίη Ξυλά: Βεατρίκη Ρασπόνι Γιώργος Χρυσοστόμου: Ρομπέρτο Αρετούζι Αλέξανδρος Μυλωνάς: Πανταλόνε Μπιζονιόζι Αννίτα Κούλη : Κλαρίσαα, Κόρη του Πανταλόνε Κίμων Φιορέτος: Ντοττόρε Λομπάρντι, Αρλεκίνος Γιώργος Παπαγεωργίου: Σίλβιο, Γιος του Ντοττόρε Λομπάρντι Βαγγέλης Χατζηνικολάου: Μπριγκέλλα Μένη Κωνσταντινίδου: Σμεραλντίνα Μάρα Βλαχάκη: Υπηρέτρια Πανταλόνε - πόρνη στο λιμάνι - προσωπικό ξενοδοχείου Αλαϊν Ριβερο: Υπηρέτης Πανταλόνε - Αλήτης στο λιμάνι - το Είδωλο του Τρουφαλντίνο - προσωπικό ξενοδοχείου Ιβάν Σβιτάϊλο: Υπηρέτης Πανταλόνε - Πελάτης στο λιμάνι - προσωπικό ξενοδοχείου Ο θίασος συμμετέχει στις εικόνες του καρναβαλιού, της commedia dell' arte και του σερβιρίσματος ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ: Αλαϊν Ριβέρο-Ιβάν Σβιτάϊλο

“Ψευδής πληροφόρηση για προϊόντα ενάντια στον κορονοϊό”

Κορονοϊός: Το παράδειγμα με την μαύρη μπογιά για το σωστό πλύσιμο χεριών – Αξίζει να το δουν ΟΛΟΙ στην οικογένεια!

Πώς δημιουργήθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος»

Νέα σενάρια για μειώσεις μισθών στο δημόσιο

Ένα προς ένα τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους – Όλες οι ημερομηνίες

Μύρισε Πάσχα: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται στον ΑΝΤ1

Έτσι λοιπόν, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, στις 20:45, θα προβάλλει το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ενώ αμέσως μετά, στις 23:00, η μεγαλόπνοη μίνι σειρά «Η Βίβλος», που θα προβάλλεται όμως από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή.
https://www.newsit.gr/melas-blogposts/myrise-pasxa-o-iisous-apo-ti-nazaret-erxetai-ston-ant1/3003585/

Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων παραίτησης εκπ/κών

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Προσοχή, οι προηγούμενες οδηγίες που έχουν σταλεί δεν ισχύουν πλέον
 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%99%CE%A9%CE%9646%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-2%CE%A44

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ξεκινά από αύριο η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2 - Μετά τη σύγχρονη και την ασύγχρονη, προσθέτουμε τον τρίτο άξονα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Jigsaw Planet - Χιλιάδες δωρεάν Παζλ σε μια σελίδα

Θα κάτσω σπίτι 2020 - Official Music Video


Όλο το Δημόσιο χωράει στην οθόνη του υπολογιστή μας.

Στα 50 ευρώ από Δευτέρα το όριο των ανέπαφων συναλλαγών - Τι να προσέχετε

Κορωνοϊός: Παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα για εκκλησίες

Κορονοϊός: Πως πρέπει να απολυμαίνετε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ (vid)

Με κούριερ και δωρεάν το ΚΕΠ έρχεται σπίτι σου - Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Κυριακή 29 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Κυριακή 29 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
• Τα δύο (2) περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ηλικιωμένος από την Άρτα είναι σε σταθερή κατάσταση και το νεαρότερο άτομο από τα Ιωάννινα παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση .
• Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
• Αναμένεται η διακομιδή από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενός θετικού κρούσματος , το οποίο πρόκειται να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών.
• Το περιστατικό από την Πρέβεζα που νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ , βρέθηκε αρνητικό για SARS-COV-2.
• Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Αναμένονται αποτελέσματα από τα δύο (2) δείγματα.
• Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Τα δύο νέα θετικά κρούσματα, τα οποία διαπιστώθηκαν εχθές, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
• Αναμένονται αποτελέσματα από δέκα εννέα (19) δείγματα , επτά (7) εκ των οποίων ελήφθησαν στις 28/3 και δώδεκα σήμερα 29/3.
• Από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουν ληφθεί έως σήμερα ενενήντα (90) δείγματα εκ των οποίων τρία (3) ήταν θετικά. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικά.

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Ένα (1) εκ των υπόπτων κρουσμάτων, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών στο Νοσοκομείο για καρδιολογικό νόσημα και διακομίσθηκε στο Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων για καρδιολογική παρακολούθηση είναι αρνητικό για SARS-COV-2.
• Ένα (1) δείγμα νοσηλευόμενου υπόπτου κρούσματος επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα (1) ύποπτο κρούσματα SARS-COV-2, το οποίο είχε εισαχθεί προ ημερών και του οποίου το αποτέλεσμα δείγματος αναμένονται αύριο.
• Τα αποτελέσματα από δύο (2) δείγματα υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αναμένονται αύριο.

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Δεν έχει απαιτηθεί η λήψη κάποιου νέου δείγματος προς διερεύνηση .
• Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε (15) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . Επίσης με μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας οι ανάγκες τους σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αντιμετωπίζεται με συναλλαγή των ιδίων με πολυκατάστημα τροφίμων της περιοχής εντός του χώρου του Camping.

Πηγή: Αλεξανδρος Καχριμανης

Έλληνας καθηγητής στο ΜΙΤ για κορωνοϊό: H Ελλάδα έχει αποφύγει τα χειρότερα λόγω της γρήγορης αντίδρασης της κυβέρνησης

Ο παγκόσμιος χάρτης του κορονοϊού: Που βρίσκεται η Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας και τον Απρίλιο – Κικίλιας: Στις 15 του μήνα θα δούμε αν τα μέτρα απέδωσαν

Επίδομα 800 ευρώ και Δώρο Πάσχα: Ο Αλέξης Μητρόπουλος εξηγεί όλα όσα πρέπει να κάνετε

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εκπαίδευση online: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα μαθήματα εξ αποστάσεως – Αναλυτικές οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας

Εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί εκτός του φυσικού τους χώρου

«Καραντίνα για ακόμα 4 εβδομάδες» και αυστηρότερα μέτρα

Αντιμετώπιση του κορωνοϊού: η επόμενη μέρα - του Ηλία Μόσιαλου, Tα Nέα (28 Μαρτίου 2020)

H Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος και αντέδρασε άμεσα παίρνοντας μέτρα. Ηταν παρεμβάσεις που υποστήριξα σθεναρά, παρά τις έντονες αμφισβητήσεις, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν όλες οι χώρες της Ευρώπης δεν είχαν αντιληφθεί ακόμη τους κινδύνους. Αυτές τις μέρες, όντας θεατές ενός παγκοσμίου θρίλερ, παρατηρούμε πως η άμεση αντίδραση της Ελλάδας έχει, μέχρι στιγμής, ως άμεσο αποτέλεσμα τη θετική επίπτωση στις εισαγωγές νοσούντων στα νοσοκομεία. Αντίστοιχα, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, αντέδρασε στα αυξημένα μέτρα θετικά, αναφορικά με το αίσθημα προσωπικής συμπεριφοράς και την τήρηση της φυσικής απόστασης.
Σε αυτή τη φάση της διαχείρισης της νόσου λοιπόν, τίθενται τρία ερωτήματα: πόσο απαραίτητα ήταν τα μέτρα, τι πρέπει να κάνουμε μετά, αλλά και τι πρέπει να γίνει στο μέλλον.
Πόσο απαραίτητα ήταν τα μέτρα;
Προτού απαντήσουμε αυτή την ερώτηση ας αναρωτηθούμε τι εμπειρία είχαμε από τις προηγούμενες επιδημίες και πανδημίες. Με βάση τα δεδομένα της πανδημίας της γρίπης των χοίρων του 2009, η θνητότητα ήταν πολύ μικρή. Επιπρόσθετα, από την επιδημία του SARS, γνωρίζαμε πως οι ασθενείς είχαν έντονη συμπτωματολογία, το οποίο ευνοούσε το έργο των υγειονομικών αρχών αναφορικά με τη διάγνωση και την απομόνωση. Τώρα, στη Wuhan, το 5% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χρειάστηκε πρόσβαση σε αναπνευστήρες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία είναι περίπου 10%.
Μεταφέροντας την αναλογία σε εγχώριο επίπεδο, αν το 50% των Ελλήνων προσβληθεί από τον ιό (διασπορά στα 5,5 εκατομμύρια), 275.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν πρόσβαση σε αναπνευστήρα. Ακόμα και εάν το ποσοστό είναι μικρότερο, της τάξης του 1%, 55.000 Ελληνες θα χρειαστούν πρόσβαση σε αναπνευστήρα, και ακόμη περισσότεροι τις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Επομένως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αντέξει το σύστημά μας.
Τα μέτρα φυσικής απόστασης αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν γιατί το παρόν σύστημα υγείας θα αδυνατoύσε να αντιμετωπίσει το επιπλέον φορτίο ελλείψει μέτρων. Επιπρόσθετα, συγκρίνοντας παραμέτρους όπως τους πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς, τη θνητότητα και την ταχύτερη διάδοση σε σύγκριση με άλλους ιούς, αντιλαμβανόμαστε πως η πληθυσμιακή διαχείριση όφειλε να είναι άμεση.

Τι πρέπει να γίνει τώρα
Εχουμε περάσει πλέον από την ανάσχεση στον μετριασμό και η επόμενη μέρα αναφέρεται στην καταστολή. Ενώ στη φάση της ανάσχεσης χρησιμοποιήθηκαν τα διαγνωστικά τεστ και η ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων, στη φάση του μετριασμού, έχουμε περάσει στην εφαρμογή μέτρων φυσικής απόστασης και κοινωνικής απομάκρυνσης. Πρέπει ιδανικά να αυξηθεί η χρήση διαγνωστικών τεστ, αλλά πάντα αντιλαμβανόμενοι τους περιορισμούς λόγω της έλλειψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει επίσης να συνεχιστούν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού.
Αναφορικά με όσους συνεχίζουν να εργάζονται, να τονίσουμε πως πρέπει να τηρούνται αυστηρά τόσο οι κανόνες φυσικής απόστασης, αλλά και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση κοινών επιφανειών (από τα εξωτερικά πόμολα και τις λαβές, έως τις κοινές επιφάνειες στα νοσοκομεία). Ακόμα και σε επίπεδο οικογένειας, όπου κάποια μέλη συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά, πρέπει να τηρείται για λόγους ασφαλείας και προστασίας, προσοχή στη φυσική απόσταση μεταξύ ατόμων στο σπίτι. Στην περίπτωση που υπάρχει κρούσμα στο σπίτι, εάν δεν μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικό χώρο, ιδανικά πρέπει να γίνεται απομόνωση του κρούσματος ελαχιστοποιώντας τη χρήση κοινών χώρων.
Ανάμεσα σε αυτούς που εργάζονται θα μου επιτρέψετε την ειδική μνεία, αλλά και τη δικαιολογημένη σταθερή μου επιμονή και πίεση για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία του υγειονομικού προσωπικού. Δυστυχώς, οι απαγορεύσεις των εξαγωγών ιατρικού εξοπλισμού από Γαλλία και Γερμανία δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα. Παρότι η Γερμανία ήρε πρόσφατα τον αποκλεισμό, μέχρι και την ώρα που γραφόταν αυτό το άρθρο δεν υπήρχε ανταπόκριση στις εκκλήσεις πολλών κυβερνήσεων για παροχή ιατρικού υλικού. Χρειάζεται λοιπόν εντατικοποίηση των προσπαθειών προμήθειας περισσότερων αναπνευστήρων, παρά τη διεθνή έλλειψη και τον ανταγωνισμό.
Επιπρόσθετα, τώρα είναι μια καλή περίοδος για να να σκεφτούμε να κόψουμε το κάπνισμα, να ελέγξουμε την αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη. Οι κλινικές μελέτες νοσούντων από τον νέο ιό, έδειξαν πως η νόσος μπορεί να έχει σοβαρές αλλά και κρίσιμες επιπτώσεις σε κάποιες ομάδες, όπως τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και αναπνευστικές νόσους. Η θνητότητα στους άνδρες ήταν πολύ μεγαλύτερη και αυτό πιθανώς οφείλεται στα μεγαλύτερα ποσοστά αντρικού πληθυσμού που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και είναι καπνιστές.
Μέσα σε αυτή την αναπροσαρμογή της ρουτίνας, ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και τις ευπαθείς λόγω ηλικίας, ομάδες. Μικρές αλλαγές, όπως οι ωρολογιακές ζώνες χρήσης των σουπερμάρκετ μόνο από ηλικιωμένους, είναι ένας επιπλέον βαθμός προστασίας, χωρίς πραγματική δυσκολία εφαρμογής.
Επίσης, η κυβέρνηση έχει αποκτήσει πλέον μια εμπειρία από τη διαχείριση της κρίσης. Είναι επομένως η κατάλληλη περίοδος για να γίνουν κάποιες αλλαγές στις διοικήσεις περιφερειακών συστημάτων και ορισμένων νοσοκομείων, με βάση τη μέχρι στιγμής αξιολόγηση του έργου τους.

Η επόµενη µέρα
Ολοι βέβαια αναρωτιόμαστε ποσό θα κρατήσουν τα μέτρα, εάν η νόσος θα εξαλειφθεί ή εάν θα γίνει εποχική και πιθανώς επανεμφανιστεί το φθινόπωρο, ή αν δεν γίνει αυτό κι έχουμε παρατεταμένη επίπτωση μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Το σύστημα υγείας θα πρέπει να προετοιμαστεί για την καταστολή, για το δεύτερο σενάριο, και να ακολουθήσει τα παραδείγματα αντιμετώπισης χωρών όπως της Κίνας (εκτός της περιφέρειας Hubei), και το πώς κινήθηκαν στη Νότια Κορέα και στη Σιγκαπούρη, όπου έγινε εκτεταμένη χρήση τεστ ταχείας διάγνωσης για τον εντοπισμό τοπικών εξάρσεων. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση και καταγεγραμμένη διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού προσωπικού. Αυτό θα είναι απολύτως απαραίτητο για να είναι δυνατή και η επιστροφή σημαντικού αριθμού εργαζομένων στις δουλειές τους.
Aπό το μέτωπο των κλινικών δοκιμών για φαρμακευτική αγωγή, θα έχουμε τα πρώτα αποτέλεσματα μάλλον τον Μάιο, ενώ το πρώτο εμβόλιο, ίσως είναι διαθέσιμο σε 12-18 μήνες. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των υπό εξέλιξη κλινικών δοκιμών. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει η συστηματική χρήση μέσων ηλεκτρονικής εποπτείας.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν έντονες συζητήσεις για τις οικονομικές παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που θα πληγούν στο επόμενο διάστημα. Η έκδοση ειδικού ευρωομολόγου θα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και πιστεύω πως σύντομα θα καμφθούν οι αντιδράσεις της Γερμανίας.
Στην επόμενη φάση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά διλήμματα. Ο κόσμος θα αρχίσει να επιστρέφει στις δουλειές του. Παράλληλα όμως πρέπει να βρεθεί τρόπος να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες.
Στο πλαίσιο αυτά είναι αναγκαίο να οριστεί μια ομάδα στρατηγικής προσέγγισης υπό τον Πρωθυπουργό, που να προετοιμάζει τη χώρα για τη μεταβαση στην επόμενη μέρα. Σύντομα θα αντιμετωπίσουμε αυξητική ροή ψυχικών και χρόνιων νοσημάτων, που μεταφράζεται σε επιβάρυνση του συστήματος υγείας.
Τέλος, γνωρίζοντας πλέον τις αδυναμίες των ευπαθών και χρόνια νοσούντων απέναντι στον κορωνοϊό, ας μη δώσουμε περαιτέρω περιθώριο. Ο κορωνοϊός δεν πρέπει να σταματήσει τη ρουτίνα των ευπαθών ανθρώπων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τη χρήση της τηλεϊατρικής αλλά και με την πρόσβαση σε θεραπείες μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά σε ασφαλείς και απομονωμένους χώρους.
Η διαχείριση αυτής της πανδημίας μάς διδάσκει πως η θωράκιση μιας χώρας έγκειται στην προστασία των ευπαθών ομάδων και τη λήψη μέτρων εξοπλισμού και προστασίας των υγειονομικών υπαλλήλων. Υπό αυτό το πρίσμα, η στρατηγική προετοιμασία της πολιτείας για την επόμενη μέρα οφείλει να δρομολογηθεί ήδη σήμερα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΘΕΑΤΡΑ-ΟΠΕΡΕΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-ΒΙΒΛΙΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΑ-ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

🎭ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
✔️ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ – Δωρεάν Παραστάσεις
https://poreiatheatre.com/
✔️ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Παιδικές Παραστάσεις
http://www.nt-archive.gr/theaters.aspx…
✔️7+1 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (που μπορείς να παρακολουθήσεις από το σπίτι)
https://www.thessalonikiartsandculture.gr/…/7-1-theatrike…/…
🆕12 Θεατρικές παραστάσεις
https://roadartist.blogspot.com/2020/03/12.html?m=1
✔️Online θεατρικές παραστάσεις του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
https://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/karagkiozis.html…
🆕Το Βαλς με τα Παραμύθια! της Κάρμεν Ρουγκέρη
https://www.infokids.gr/i-karmen-rouggeri-xarizei-sta-pai…/…
✔️ΌΠΕΡΕΣ (online από το Teatro di San Carlo της Νάπολης)
https://www.elculture.gr/…/operes-online-teatro-di-san-ca…/…
🆕ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ - Τα μιούζικαλ του Broadway
https://www.monopoli.gr/…/broadwayhd-ta-miouzikal-tou-broa…/
🆕ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ (Κάθε βράδυ στις 9: Οι μεγάλες ορχήστρες της Ευρώπης)
https://www.monopoli.gr/…/kathe-vrady-stis-9-oi-megales-or…/
🆕Η Φιλαρμονική του Βερολίνου
https://www.digitalconcerthall.com/en/home…
🎥ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ🍿
✔️35 ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΣΚΑΡ
https://www.enallaktikos.gr/…/deite-35-tainies-poy-kerdisan…
✔️ONLINE ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
https://webtv.ert.gr/shows/to-sinema-sto-spiti-sas/…
✔️4 ταινίες του ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ (δωρεάν με αγγλικούς υπότιτλους)
https://www.culturenow.gr/4-tainies-toy-antrei-tarkofski-d…/
🆕10 βραβευμένες ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ σπουδαίων σκηνοθετών
https://tvxs.gr/…/menoymespiti-dorean-sto-diadiktyo-10-brab…
🆕Festival Scope - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ με αγγλικούς υπότιτλους.
https://www.festivalscope.com/all/films/list
🆕OpenCulture, 1000 ΤΑΙΝΙΕΣ του κλασικού σινεμά
http://www.openculture.com/freemoviesonline…
🆕Εκπαιδευτική Τηλεόραση
https://blogs.sch.gr/…/vlepoyme-ekpaideytiki-tileorasi-sto…/
🎞NTOKΙMANΤΕΡ📺
✔️ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
https://www.youtube.com/user/HellenicCosmos/videos
✔️ΔΩΡΕΑΝ Ντοκιμαντέρ (με Ελληνικούς Υπότιτλους)
https://greekdocumentaries2.blogspot.com/…
✔️IDFA Ντοκιμαντέρ 200 δωρεάν ταινίες
https://www.idfa.nl/en/collection/documentaries…
📖ΒΙΒΛΙΑ📚
✔️OPEN BOOK
https://www.openbook.gr/
✔️GUTENBERG PROJECT
https://webtv.ert.gr/shows/to-sinema-sto-spiti-sas/…
🆕FREE-EBOOKS
https://free-ebooks.gr/…
✔️ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ με αφήγηση
https://plastelini.xyz/e-book-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce…/…
✔️ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
https://www.nlg.gr/collection/ilektroniko-anagnostirio/…
✔️ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
https://www.helppost.gr/…/paidika-paramithia-istories-onli…/
✔️ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ με αφήγηση
http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria_list.asp
🕍ΜΟΥΣΕΙΑ🏦
✔️GOOGLE ARTS & CULTURE (Περιέχει πολλές συλλογές μουσείων)
https://artsandculture.google.com/
✔️ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – Αθήνα
https://www.namuseum.gr/collections/
✔️ΛΟΥΒΡΟΣ Παρίσι
https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne
✔️Musée d’Orsay, Παρίσι
https://artsandculture.google.com/partn…/musee-dorsay-paris…
✔️ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ Μουσείο, Λονδίνο
https://www.britishmuseum.org/collection
✔️Μουσείο Tate Modern, Λονδίνο
https://artsandculture.google.com/partner/tate-modern
✔️ΜΕΤ, Νέα Υόρκη
https://www.metmuseum.org/
✔️ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, Ουάσιγκτον
https://www.nga.gov/index.html
✔️Μουσείο ΠΡΑΔΟ, Μαδρίτη
https://www.museodelprado.es/en/the-collection/art-works
✔️Μουσείο ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ, Πόλη του Μεξικού
https://artsandculture.google.com/…/appearan…/6gICPDLcNAzkJA
✔️Μουσεία του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, Ρώμη
http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html
✔️Πινακοθήκη ΟΥΦΙΤΣΙ, Φλωρεντία
https://artsandculture.google.com/story/cQVh5Rbqa2Q3dg
✔️Μουσείο ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ, Αμστερνταμ
https://artsandculture.google.com/…/which-bo…/kAKixNfo_Gy-IA
✔️Μουσείο ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΙΜ, Μπιλμπάο
https://artsandculture.google.com/
✔️Μουσείο ΕΡΜΙΤΑΖ, Αγία Πετρούπολη.
https://www.youtube.com/watch?v=49YeFsx1rIw
🈵ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ🔤
✔️Εκμάθηση ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
https://www.duolingo.com/…
📚ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ📄
✔️450 IVY LEAGUE COURSES
https://www.freecodecamp.org/…/ivy-league-free-online-cou…/…
✔️COURSERA
https://www.coursera.org/…
✔️OPEN CULTURE
http://www.openculture.com/…/download-free-coloring-books-f…
✔️Μαθήματα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
https://www.instagram.com/p/B99XtyTB4eQ/…
🧘‍♀️ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ🏋️‍♂️
🆕Γυμναζόμαστε… online
https://www.monopoli.gr/…/menoume-spiti-kai-gymnazomaste-o…/
Πηγή: Το Δραστήριο Κατσίκι