Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Αποσπάσεις - Συμπληρωματικές Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019-2020

Αποσπάσεις - Ανακλήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε Φορείς σχολικού έτους 2019-2020

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το σχολικό έτος 2019-2020.

Aποσπάσεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού

«Απόσπαση εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για τα σχολικά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022»

Απόσπαση εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για τα σχολικά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 και 2020, 2021 και 2022 Νοτίου Ημισφαιρίου

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Κεντρική Υπηρεσία και Περιφερειακές Υπηρεσίες) για το σχολικό έτος 2019-2020

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες για το σχολικό έτος 2019-2020

Οδηγίες σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 02/09/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ “ Χαρακτηρισμός ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (Γενικής Αγωγής) για το διδακτικό έτος 2019-2020”

Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Πρόσκληση υποψήφιων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για την υποβολή αίτησης δήλωσης προτιμήσεων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων για το διδακτικό έτος 2019-2020.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Οδηγίες και Επισημάνσεις σχετικά με την Υποβολή αίτησης Δήλωσης Προσωρινής Τοποθέτησης λειτουργικά Υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων


Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) στη Δήλωση Τοποθέτησης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου έχουν τις παρακάτω επιλογές:

Α. Επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Ας το δούμε απλά με ένα παράδειγμα:
Συνάδελφος ΠΕ70 Δάσκαλος χαρακτηρίζεται λειτουργικά υπεράριθμος στο 4ο ΔΣ Ιωαννίνων.
Το 4ο ΔΣ Ιωαννίνων ανήκει στην ομάδα 3.Από τη στιγμή που ο συνάδελφος θα επιλέξει να τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, (Ομάδα 3 εν προκειμένω στην οποία ανήκει το 4ο ΔΣ Ιωαννίνων) ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα, επιβάλλεται να δηλώσει ΟΛΑ τα σχολεία της Ομάδας 3 που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων.
Επιβάλλεται λοιπόν να δηλώσει το 21ο ΔΣ Ιωαννίνων, το 24ο ΔΣ Ιωαννίνων, το 27ο ΔΣ Ιωαννίνων, το ΔΣ Πεδινής και το ΔΣ Σταυρακίου. Προφανώς και ΔΕΝ θα πρέπει να αρκεστεί στα σχολεία της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, αλλά είναι συνετό να δηλώσει και σχολεία των δύο όμορων Ομάδων με την Ομάδα 3, δηλαδή σχολεία της Ομάδας 1 (1ο ΔΣ Ιωαννίνων, 8ο ΔΣ Ιωαννίνων, 9ο ΔΣ Ιωαννίνων, 10ο ΔΣ Ιωαννίνων, 18ο ΔΣ Ιωαννίνων, 19ο ΔΣ Ιωαννίνων, ΔΣ Αγίας Μαρίνας και 3ο ΔΣ Μαρμάρων) και της Ομάδας 2 (3ο ΔΣ Ιωαννίνων, 1ο ΔΣ Ανατολής και ΔΣ Κουτσελιού).
Ακόμη πιο συνετή είναι η Δήλωση με επιπλέον σχολεία πέραν των παραπάνω, ώστε ο συνάδελφος να τοποθετηθεί σε σχολείο της επιλογής του και όχι σε όσα απομείνουν για το τέλος. Τα όμορα σχολεία δύνανται να δηλωθούν επιλεκτικά ή ανακατεμένα. Επισημαίνω πάντως πως μια "γεμάτη" δήλωση είναι μια εξαιρετικά καλή δήλωση. Σας αναφέρω πως έχουμε 53 λειτουργικά υπεράριθμους συναδέλφους ΠΕ70 Δάσκαλοι για 61 λειτουργικά κενά. Τα δύσκολα κενά εξ αυτών είναι το ΔΣ Βοτονοσίου, το ΔΣ Διστράτου, το ΔΣ Ρωμανού, το ΔΣ Μηλέας (2 κενά), το ΔΣ Πλατανούσας και το ΔΣ Πραμάντων (2 κενά).
Έχουμε επίσης 19 λειτουργικά υπεράριθμες συναδέλφισσες ΠΕ60 Νηπιαγωγοί για 50 λειτουργικά κενά.
Τέλος έχουμε 5 λειτουργικές υπεραριθμίες ΠΕ70 Δάσκαλοι ΣΜΕΑΕ για 24 λειτουργικά κενά.  

Β. Δεν επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συνάδελφος/συναδέλφισσα δύναται να δηλώσει οποιαδήποτε σχολική μονάδα επιθυμεί από αυτές που ανακοινώθηκαν, ανεξάρτητα από τις Ομάδες σχολείων. Αυτή η επιλογή ευνοεί συνήθως τους έχοντες αρκετά μόρια μετάθεσης και εφόσον στην εκτίμηση των συναδέλφων μας φαίνεται να περισσεύουν καλά κενάγια το τέλος.

Γ. Επιθυμώ, σε περίπτωση που προκύψει κενό στη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, να επιστρέψω σε αυτή.
Το κουτάκι αυτό είναι συνετό να επιλέγεται στην περίπτωση που ο λειτουργικά υπεράριθμος συνάδελφος κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος στη σχολική του μονάδα (στο 4ο ΔΣ Ιωαννίνων που αναφέραμε ως παράδειγμα), και επιθυμεί αν προκύψει εκ νέου κενό, να επιστρέψει πίσω σε αυτό.

Παρατηρήσεις
·                     Αν κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα επιλέξει το πρώτο κουτάκι (τοποθέτηση κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα) και δεν δηλώσει ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες της Ομάδας που ανήκει το σχολείο του, χάνει αυτόματα και την προτεραιότητα. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που θα δηλώσει σχολεία της ίδιας Ομάδας και των όμορων μαζί (ανακατεμένα) ή πρώτα σχολεία των όμορων Ομάδων και έπειτα της ίδιας Ομάδας.
·                     Ενημερωτικά σας αναφέρω πως κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων, το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί ξεκινώντας από την Ομάδα 1 κ.ο.κ. Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και ανάλογα με τις επιθυμίες των συναδέλφων, “καλύπτονται” τα σχολεία της μιας Ομάδας ή “περισσεύουν” για τους συναδέλφους άλλων Ομάδων. Αντίστοιχα αν κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα “χάσει” την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα, τότε τοποθετείται στο τέλος με όλους τους συναδέλφους που θα έχουν περισσέψει ή που δεν επιθυμούσαν την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση. Επιβάλλεται συνεπώς η πολύ προσεκτική συμπλήρωση της Δήλωσης Τοποθέτησης, ώστε να μη βρεθεί κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
·             Έχω πολλάκις αναφέρει πως και η δήλωση επιθυμίας για να κριθεί κανείς λειτουργικά υπεράριθμος πρέπει να είναι απόρροια ώριμης σκέψης και όχι επιπολαιότητας. Και τούτο διότι συνάδελφος με λίγα μόρια μετάθεσης ίσως καταλήξει να τοποθετηθεί σε σχολείο δυσμενέστερων συνθηκών από αυτό στο οποίο κρίνεται λειτουργικά υπεράριθμος.
·           Ως αιρετός, πρωτίστως συνάδελφος επιλέγω πάντοτε να ενημερώνω όλους τους συναδέλφους μου, κάνοντας εκτιμήσεις. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Η τελική επιλογή ωστόσο είναι των συναδέλφων μου οι οποίοι και θα αναλάβουν την ευθύνη και  το ρίσκο των επιλογών τους.   

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων Δήλωσης Προσωρινής Τοποθέτησης λειτουργικά Υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
από την ΠΕΜΠΤΗ 29.08.2019 μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 02.09.2019 και ώρα 14:00.
http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1735-yperariyhmoi-28-8-19

«Χαρακτηρισμός ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ για το διδακτικό έτος 2019-2020» ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ από την ΠΕΜΠΤΗ 29.08.2019 μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 02.09.2019 και ώρα 14:00.

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων προέβη σήμερα Τετάρτη 28.08.2019 στον χαρακτηρισμό ονομαστικά των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ για το διδακτικό έτος 2019-2020.
Οι συνάδελφοι μας που χαρακτηρίστηκαν ονομαστικα λειτουργικά υπεράριθμοι θα κληθούν να υποβάλλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννινων, από την ΠΕΜΠΤΗ 29.08.2019 μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 02.09.2019 και ώρα 14:00.
Αναμένονται εντός ολίγου επίσημες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Β.Κ.Λιόντος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Ορισμός και τοποθέτησης Προϊσταμένου Τμήματος Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Οδηγίες και Επισημάνσεις σχετικά με τη Δήλωση Τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Οι συνάδελφοι στη Δήλωση Τοποθέτησης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου έχουν τις παρακάτω επιλογές:

Α. Επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Ας το δούμε απλά με ένα παράδειγμα:
Συνάδελφος ΠΕ86 Πληροφορικής υπηρετεί οργανικά στο 4ο ΔΣ Ιωαννίνων και χρειάζεται συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου.
Το 4ο ΔΣ Ιωαννίνων ανήκει στην Ομάδα 3.
Από τη στιγμή που ο συνάδελφος θα επιλέξει να τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, (Ομάδα 3 εν προκειμένω στην οποία ανήκει το 4ο ΔΣ Ιωαννίνων) ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα, επιβάλλεται να δηλώσει ΟΛΑ τα σχολεία της Ομάδας 3 που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων.
Επιβάλλεται λοιπόν να δηλώσει το ΔΣ Μπάφρας-Νεοκαισάρειας, το ΔΣ Σταυρακίου, το 1ο ΔΣ Μαρμάρων και το ΕΔΣ ΣΑΠ.
Προφανώς και ΔΕΝ θα πρέπει να αρκεστεί στα σχολεία της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος, αλλά είναι συνετό να δηλώσει και σχολεία των δύο όμορων Ομάδων με την Ομάδα 3, δηλαδή σχολεία της Ομάδας 1 (9ο ΔΣ Ιωαννίνων, 12ο ΔΣ Ιωαννίνων, 19ο ΔΣ Ιωαννίνων, 20ο ΔΣ Ιωαννίνων, 26ο ΔΣ Ιωαννίνων, Αγίου Ιωάννη, Αμφιθέας, 1ο ΕΔΣ και 4ο ΕΔΣ) και της Ομάδας 2 (1ο και 3ο Ανατολής, Δροσοχωρίου, Λογγάδων, 2ο ΕΔΣ).
Ακόμη πιο συνετή είναι η Δήλωση με επιπλέον σχολεία πέραν των παραπάνω, ώστε ο συνάδελφος να συμπληρώσει το ωράριό του σε σχολεία της επιλογής του και όχι σε όσα απομείνουν για το τελος.
Τα όμορφα σχολεία δύνανται να δηλωθούν επιλεκτικά ή ανακατεμένα. Επισημαίνω πάντως πως μια "γεμάτη" δήλωση είναι μια εξαιρετικά καλή δήλωση.
 
Β. Δεν επιθυμώ να τοποθετηθώ κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα (παρ.2, άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 (Α΄94).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συνάδελφος/συναδέλφισσα δύναται να δηλώσει οποιαδήποτε σχολική μονάδα επιθυμεί από αυτές που ανακοινώθηκαν για την ειδικότητά του, ανεξάρτητα από τις Ομάδες σχολείων.

Γ. Επιθυμώ, σε περίπτωση που προκύψει κενό στη σχολική μονάδα που κρίθηκα λειτουργικά υπεράριθμος/η, να επιστρέψω σε αυτή.
Η επιλογή αυτή αφορά κυρίως στις περιπτώσεις των συναδέλφων ΠΕ60 και ΠΕ70 που κρίνονται λειτουργικά ή οργανικά υπεράριθμοι και που συνήθως επιστρέφουν εξολοκλήρου στη σχολική μονάδα που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, αν το επιθυμούν και φυσικά εφόσον το δηλώσουν.

Παρατηρήσεις
ü Αν κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα επιλέξει το πρώτο κουτάκι (τοποθέτηση κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα) και δεν δηλώσει ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες της Ομάδας που ανήκει το σχολείο του, χάνει αυτόματα και την προτεραιότητα. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που θα δηλώσει σχολεία της ίδιας Ομάδας και των όμορων μαζί (ανακατεμένα) ή πρώτα σχολεία των όμορων Ομάδων και έπειτα της ίδιας Ομάδας.

ü Κατά τις περσινές συμπληρώσεις ωραρίου των συναδέλφων ειδικοτήτων δεν ήταν επιβεβλημένη η δήλωση των ΕΔΣ και ας ανήκαν στην ίδια Ομάδα σχολείων.
Το αυτό θα ισχύσει και φέτος.

ü Ενημερωτικά σας αναφέρω πως κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί ξεκινώντας από την Ομάδα 1 κ.ο.κ. Κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και ανάλογα με τις επιθυμίες των συναδέλφων, “καλύπτονται” τα σχολεία της μιας Ομάδας ή “περισσεύουν” για τους συναδέλφους άλλων Ομάδων.

ü Αντίστοιχα αν κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα “χάσει” την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με τη σχολική μονάδα που κρίθηκε λειτουργικά υπεράριθμος/η, ή σε όμορη αυτής, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό στην ίδια ομάδα, τότε τοποθετείται στο τέλος με όλους τους συναδέλφους που θα έχουν περισσέψει ή που δεν επιθυμούσαν την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση.

ü Επιβάλλεται συνεπώς η πολύ προσεκτική συμπλήρωση της Δήλωσης Τοποθέτησης, ώστε να μη βρεθεί κάποιος συνάδελφος/συναδέλφισσα προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (27.08.2019)

1. Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες, απαντώντας σε ερωτήματα σας και συμμεριζόμενος την αγωνία σας, σας ενημερώνω ότι το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι για να χαρακτηρίσει ονομαστικά λειτουργικά τους συναδέλφους μας ΠΕ60 Νηπιαγωγοί και ΠΕ70 Δάσκαλοι. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τις προθεσμίες υποβολής δήλωσης τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά που ήδη έχουν ανακοινωθεί.
2. Πρόταση για επιλογή Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων
Το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων στη σημερινή συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια της παρ. 3 του άρθρου 21 και της παρ. 2 του άρθρου 23 του 4547/2018 και αφού εξέτασε τους φακέλους των τριών υποψηφιοτήτων, διατύπωσε ομόφωνα την πρόταση του για τη θέση του υπευθύνου Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων. Σύμφωνα με αυτή προτείνεται ο κ. Λάζαρος Κωστανάσιος στον οποίο και εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία.
Θυμίζω ότι οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζονται και τοποθετούνται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε), το οποίο συγκροτείται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 26 του ν. 4547/2018.
3. Παράταση Υποβολής Δήλωσης Τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου & Χαρακτηρισμός εκ νέου ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Μετά και τον εκ νέου χαρακτηρισμό των ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών των παραπάνω ειδικοτήτων, δόθηκε παράταση υποβολής Δήλωσης Τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.8.2019 και ώρα 14:00.
4. Οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται στη ΔΙΑΘΕΣΗ θα κληθούν να δηλώσουν σχολικές μονάδες για τοποθέτηση μετά και την τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων συναδέλφων μας από τα εναπομείναντα κενά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Παράταση Υποβολής Δήλωσης Τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου & Χαρακτηρισμός εκ νέου ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27.08.2019 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.08.2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00.

Κατεβάστε όλα τα χρήσιμα έγγραφα για τη σχολική χρονιά 2019-20

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Οι 5 κατηγορίες ασφαλισμένων που “κλειδώνουν” συντάξεις από τα 56,5 έως τα 62! Ποια είναι τα κριτήρια – Όλες οι προϋποθέσεις

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι αύριο Τρίτη 27-8-2019, μετά τις 11:00, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείουhttps://results.it.minedu.gov.grπληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Ανακοίνωση Υποβολής Δήλωσης Τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ από την Τρίτη 27-08-2019 έως και την Πέμπτη 29-08-2019 και ώρα 14:00.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Οικογενειακή παροχή: Τι προβλέπεται για την καταβολή και την διακοπή της

Η ύλη και οδηγίες για τη διδασκαλία των Τ.Π.Ε. στο Δημοτικό σχολείο, σχ. έτος 2019-2020 (έγγραφο)

Φάκελοι μαθήματος για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Δημοτικό

Ευγένιος Τριβιζάς: το σχολείο θέλει χιούμορ και φαντασία

Δικαστική απόφαση: Συνυπαίτιος ο οδηγός δικύκλου σε τροχαίο αν δεν φοράει κράνος!

Ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ -Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση

Ο Άγιος Πατροκοσμάς και η Παιδεία του Γένους

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Ποιές είναι οι συνέπειες που έχει η χρήση των παλιών πινάκων

Τι συμβαίνει στον φλεγόμενο Αμαζόνιο και ο μεγάλος κίνδυνος προ των πυλών

Fortnite: Πώς θα απεξαρτηθεί το παιδί από το παιχνίδι-εθισμό

Υπουργείο προς Συντονιστές και σχολεία: Οδηγίες και ύλη για τα μαθήματα στο Δημοτικό (έγγραφα 22/8)

Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Ιωαννίνων

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων-ειδικοτήτων ΠΕ.06-Αγγλικής, ΠΕ.11 – Φυσικής Αγωγής, ΠΕ.79.01-Μουσικής Επιστήμης και ΤΕ.16-Μουσικής για υποβολή αιτήσεων μετάθεσης

Υ.ΠΑΙ.Θ :Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 – 6/9).»

Με στόχο την απρόσκοπτη έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Επικράτειας, η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων έχει προγραμματιστεί ως εξής:
-Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (24/8).
-Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).
-Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 – 2/9).
-Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
-Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 – 6/9).»

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής & Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Υπεραριθμίας από την Πέμπτη 22-08-2019 μέχρι την Δευτέρα 26-08-2019 και ώρα 11:00


     Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, στη σημερινή συνεδρίασή του (21.08.2019) διαπίστωσε τις λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ, για το διδακτικό έτος 2019-2020
Θα κληθούν:
     α) ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ που ανήκουν οργανικά στις σχολικές μονάδες που διαπιστώθηκαν οι λειτουργικές υπεραριθμίες να δηλώσουν στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι από την Πέμπτη 22-08-2019 μέχρι την Δευτέρα 26-08-2019 και ώρα 11:00.
     Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά σε σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αναστολή, δεν υποχρεούνται να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση υπεραριθμίας, εφόσον κρίνονται αυτοδίκαια υπεράριθμοι.
     β) Όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστούν ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμοι, θα κληθούν να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά που θα γνωστοποιηθούν, εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με αυτή στην οποία κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι ή σε όμορης αυτής, σε περίπτωση που δεν υπάρχει λειτουργικό κενό στην ίδια ομάδα.
     Θα ακολουθήσει εντός της ημέρας ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων με:
   Α. Τις σχολικές μονάδες στις οποίες διαπιστώθηκαν λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής) και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ, για το διδακτικό έτος 2018-2019
     Β. Την Υπεύθυνη Δήλωση Υπεραριθμίας
     Γ. Τα λειτουργικά κενά
     Ενημερωτικά σας γνωρίζω ότι στους ΠΕ70 Δάσκαλοι διαπιστώθηκαν 53 λειτουργικές
υπεραριθμίες και υφίστανται 61 λειτουργικά κενά
     Στους ΠΕ60 Νηπιαγωγοί διαπιστώθηκαν 19 λειτουργικές υπεραριθμίες και υφίστανται 50 λειτουργικά κενά.
     Στους ΠΕ70 Δάσκαλοι σε ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. διαπιστώθηκαν 5 λειτουργικές υπεραριθμίες και υφίστανται 24 λειτουργικά κενά.
     Για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τη συμπλήρωση ωραρίου των ειδικοτήτων θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Β. Κ. Λιόντος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Πρόσκληση για αμοιβαίες μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ 2019-2020

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 20.08.2019 ΓΙΑ: 1. Μεταθέσεις-Τοποθετήσεις (Β΄ & Γ΄ φάση) 2. Αμοιβαίες Μεταθέσεις 3. Λειτουργικές Υπεραριθμίες

1. Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 20.08.2019 και διατύπωσε πρόταση μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2019-2020 (Β΄ & Γ΄ φάση). Ήδη έχει αναρτηθεί ανακοίνωση στη σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων που μπορείτε να τη δείτε εδώ:
http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1726-protasi-metatheseon-topothetiseon-ekpaideftikon-armodiotitas-p-e-ioanninon-gia-to-sxoliko-etos-2019-2020-v-g-fasi
2. Το αργότερο αύριο (αν όχι σήμερα) θα αναρτηθεί ανακοίνωση στη σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων για τις αμοιβαίες μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για αμοιβαία μετάθεση έχουν οι εκπαιδευτικοί εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96 (ΦΕΚ 45Α’) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97 (ΦΕΚ 94Α’).

α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου16 του Π.Δ. 50/96 (Α45’), όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 100/97 (Α’ 94), μέχρι 31 Αυγούστου 2019.
β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη κατά την 31η Αυγούστου 2019.
γ) Να έχουν συμπληρώσει μέχρι 31-8-2019 δύο χρόνια υπηρεσίας από την ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.
Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι (άρθρο 10 παρ. 4 του Π.Δ. 50/96 όπως προστέθηκε με το άρθρο 9 παρ. 2 του 100/97) καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα.
3. Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα των λειτουργικών υπεραριθμιών ΠΕ70 Δάσκαλοι και ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ, καθώς έπρεπε να καθοριστεί αναλυτικά και ανά σχολική μονάδα το έλλειμμα και το πλεόνασμα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία ή οποία θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί (εκτός απροόπτου) πέρα από τις προαναφερθείσες και για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Θυμίζω ότι αφού το ΠΥΣΠΕ διαπιστώσει τις λειτουργικές υπεραριθμίες. θα κληθούν στη συνέχεια ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στις σχολικές μονάδες που διαπιστώθηκαν οι λειτουργικές υπεραριθμίες να δηλώσουν στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι.

Έπειτα, όσοι εκπαιδευτικοί χαρακτηριστούν ονομαστικά λειτουργικά υπεράριθμοι, θα κληθούν να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης λειτουργικά κενά που θα γνωστοποιηθούν, εφόσον δηλώσουν ότι επιθυμούν να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας με αυτή στην οποία κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι ή σε όμορης αυτής, σε περίπτωση που δεν υπάρχει λειτουργικό κενό στην ίδια ομάδα.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από αύριο. Για τούτο μην παραλείπετε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων.
4. Η υποβολή αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικών όλων των κλάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων για το διδακτικό έτος 2019-2020 είναι μέχρι και την Πέμπτη 22-8-2019 και ώρα 14.00.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:
http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1719-prosklisi-ypovolis-aitiseon-apospasis-entos-pyspe-ekpaideftikon-olon-ton-kladon-tis-dieythynsis-p-e-ioanninon-gia-to-didaktiko-etos-2019-2020.
5. Η υποβολή αίτησης για την πλήρωση της κενούμενης θέσης του Προϊσταμένου Τμήματος Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων είναι μέχρι την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:
http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1717-prokiryksi-gia-tin-plirosi-tis-kenoymenis-thesis-tou-proistamenou-tmimatos-e-ekpaideftikon-thematon-tis-dieythynsis-protovathmias-ekpaidefsis-ioanninonths-protovakmias-ekpaidevsths-ioanninon

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Β.Κ.Λιόντος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Πρόταση μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2019-2020 (Β΄ & Γ΄ φάση)

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Κυνηγετική περίοδος 2019 - 2020: Αυτοί είναι οι περιορισμοί στο κυνήγι για φέτος (πίνακες)

Διόδια: Πόσο κοστίζουν - Αναλυτικά οι τιμές σε όλους τους σταθμούς της χώρας

Κτηματολόγιο: Σε αναμμένα κάρβουνα 15.000 ιδιοκτήτες - Κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους

Αρχίζουν οι εργασίες για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ -Διακόπτεται η λειτουργία της εφαρμογής Ε9

Δεκαπενταύγουστος με… 3.000 κεραυνούς σε όλη την Ελλάδα (χάρτης)

Ένταξη στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» -Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Πώς επηρεάζει την όραση

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Μέχρι πότε υποβάλλονται αιτήσεις

Τα 10 SOS για την εξαγορά πλασματικών ετών

Ειδικοί Φρουροί: Έως τις 26 Αυγούστου οι αιτήσεις -Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά (έγγραφο)

Βάσεις 2019: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα - Ανατροπές σε 30 δημοφιλείς σχολές (πίνακας)

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2019: Οι ημερομηνίες που θα γίνουν οι πληρωμές

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020

Πλανήτης… δέκα φορές σαν την Γη κάποτε συγκρούστηκε με τον Δία!

Προσοχή! Όλες οι περιοχές της Ελλάδας που κυκλοφορούν μολυσμένα κουνούπια με τον Ιό του Δυτικού Νείλου