Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2018»- Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Όλα για την… θεά τύχη! Πώς τα καζίνο θα δανείζουν ποσά «μαμούθ» στους πελάτες

Ηλεκτρονικά η αξιολόγηση Διευθυντών/ντριών και η αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.Πώς θα αποσοβηθούν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές της Μεσσηνίας! Αναθεωρούνται όσα ξέραμε για τα μυκηναϊκά κράτη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π.

Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου... Μέτσοβο.. Λευκή μαγεία!

Τι δήλωσε αναλυτικά ο Πρόεδρος της ΔΟΕ για συγχωνεύσεις και 30ωρο στη Βουλή

ΚΕΑ: Νέα αίτηση από δικαιούχους για να το πάρουν το 2018

Αμερικανός καθηγητής Αρχαιολογίας προτείνει: Να ονομαστούν «Παιονία» τα Σκόπια

Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου… 18 μηχανήματα επί τω έργω

Καιρός: Σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα! «Γυαλί» οι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας

Τηγανητές πατάτες: Με ελαιόλαδο ή με φυτικό λάδι είναι καλύτερες;

Ανακαλούνται τα βρεφικά γάλατα της Lactalis

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 123 αναπληρωτών (τα ονόματα)

Για αυτό δεν πρέπει να ταΐζουμε σκυλιά και γάτες με ωμό κρέας

Για αυτό ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180 βαθμούς

Τελικά οι μπανανόφλουδες είναι αρκετά χρήσιμες

Ανά δύο μήνες η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα

Που βρίσκεται η «Ιερουσαλήμ» της Ευρώπης. Η πόλη όπου γυρίστηκε η ταινία «Τα πάθη του Χριστού». Οι κάτοικοι ζούσαν μέσα σε σπηλιές!...

Παγωμένα κύματα -Το αρκτικό ψύχος πάγωσε το νερό, τη στιγμή που έσκαγε στην ακτή [εικόνες]

Ο Τιραμόλα έπεσε σε καζάνι με καουτσούκ όταν ήταν μικρός και ο Σεραφίνο αρχικά ήταν καγκουρό! Οι δύο ήρωες που ήρθαν από την Ιταλία και αγαπήθηκαν...

Σβήνουν το τσιγάρο οι Έλληνες

3η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων (παρουσίαση συμμετεχόντων)

Απαγορεύουν το τσιγάρο στην πράξη…

Και αυγά καθαρίζουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολικά γεύματα.Ποια Μοντεσσόρι και ποιος Πιαζέ; Αλλάζει σταδιακά το επάγγελμα

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Ξεκίνησαν εργασίες αναστήλωσης στο «Σπίτι του Δεσπότη»!

Τα Γιάννινα γιορτάζουν τον Πολιούχο τους

Για το θέμα της ώρας σίτισης και αν θα υπολογίζεται ως διδακτική και τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ μιλάει για το ωράριο και τους διορισμούς εκπαιδευτικών

2ο Ενημερωτικό Ιανουαρίου 2018 του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ ΙωαννίνωνΛιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 12.01.2018
2ο Ενημερωτικό Ιανουαρίου 2018
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:
1. Εορτή των Τριών Ιεραρχών
            Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων για την «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» στην παράγραφο 3 του Άρθρου 26, αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών προβλέπονται τα παρακάτω: Η περίπτ. ια΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) αντικαθίσταται ως εξής: «ια) την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.» Η ισχύς του προηγούμενου εδαφίου αρχίζει από την 30ή-1-2018.
β) Καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017. Η οποία έχει ως εξής: «δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.»
                Στην Ατιολογική έκθεση αναφέρεται ότι: Με την παρ. 3 ορίζεται ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με την περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 104/1979 (Α΄ 23) που ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συνεπώς, εφεξής σύμφωνα με το σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν θα λειτουργούν ούτε στην εορτή των Τριών Ιεραρχών (πέραν των εορτών που ήδη προβλέπονται). Φαίνεται επίσης ότι  η ισχύς των προαναφερόμενων αρχίζει από την 30ή-1-2018.
Ασφαλώς και πρόκειται για διάταξη η οποία μόνο ερωτηματικά προκαλεί ιδιαίτερα για τη χρονική στιγμή κατά την οποία έρχεται προς ψήφιση, αλλά και με το δεδομένο ότι μόλις πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ το νέο ΠΔ 79/2017.

2. 30ωρο – υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα
            Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής στο άρθρο 245 προβλέπεται η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα και με την επιφύλαξη της παρ. 2 του Κεφ. ΣΤ του άρθρου 11, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών  που ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου και συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώρηση- ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, η επίβλεψη σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Με την επιφύλαξη της περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 2721/1999 (Α΄ 112), από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσεται ο γονέας παιδιού μέχρι δύο ετών.»
·               Ουσιαστικά πρόκειται για εμπλουτισμό των ενδεικτικών απαριθμήσεων των υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, αφού στο ν.1566/1985 γινόταν αναφορά σε προσφορά έργου που συνδέεται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών.
·               Στο ν.1566/1985 προβλέπονταν επίσης η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα. Άρα για ποιο λόγο να γίνεται εκ νέου αναφορά στο πολυνομοσχέδιο;
·               Στο προηγούμενο ενημερωτικό μου ανέφερα: “Κάποιοι πίσω από αυτό διαβλέπουν αύξηση διδακτικού ωραρίου μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο μέχρι τις 14:00 ώστε να υλοποιούν και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.” Έχω ήδη επιβεβαιωθεί ως προς το δεύτερο (επίβλεψη σχολικών γευμάτων). Εύχομαι τουλάχιστον να διαψευστώ ως προς το πρώτο. Θεωρώ ωστόσο πως η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο μέχρι τις 14:00 ουσιαστικά και αποχαρακτηρίζει την ώρα της σίτισης ως διδακτικής, αφού τα σχολικά γεύματα θα συμπίπτουν χρονικά με την ώρα της σίτισης στο ολοήμερο.   

3. Συγχωνεύσεις  σχολικών μονάδων
            Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής στο άρθρο 246 γίνεται λόγος για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και μόνο, και όχι για προαγωγές, με στόχο την ορθολογικότερη οργάνωση των σχολικών μονάδων προς όφελος των μαθητών. Αφού αναφέρονται διάφορες παράμετροι πάνω στις οποίες θα πρέπει αυτές να λάβουν χώρα, στέκομαι μόνο σε μία: στην οργανικότητα που πρέπει να ληφθεί υπόψη προκειμένου για Σχολικές Μονάδες της Π.Ε. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 1566/1985 (άρθρο 4, παράγραφος 6). Ας δούμε τι προβλέπει:
Η   οργανικότητα   των   δημοτικών   σχολείων προσδιορίζεται   από   την   αναλογία   είκοσι   πέντε   (25) μαθητών   προς   ένα   (1)   δάσκαλο   για   τα   μονοθέσια   και διθέσια και για τα λοιπά τριάντα (30) μαθητών προς ένα (1) δάσκαλο, ως εξής:
Μαθητές              Δάσκαλοι          Οργανικότητα 
10 έως 25                1                      Μονοθέσιο       
26 έως 50                2                     Διθέσιο
51 έως 90                3                     Τριθέσιο
91 έως 120              4                     Τετραθέσιο
121 έως 150            5                     Πενταθέσιο
151 έως 180            6                     Εξαθέσιο
181 έως 210            7                     Επταθέσιο
211 έως 240            8                     Οκταθέσιο
241 έως 270            9                     Εννεαθέσιο
271 έως 300           10                    Δεκαθέσιο
301 έως 330           11                    Ενδεκαθέσιο
331 έως 360           12                    Δωδεκαθέσιο
Αφήνω τις όποιες σκέψεις και τα όποια σχόλια στον καθένα και στην καθεμία από εσάς…….      
4. Απόφαση τοποθέτησης Διευθυντή σε κενούμενη θέση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων
Το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ της Τετάρτης 10.01.2018 κατέληξε σε πρόταση τοποθέτησης Διευθυντή (από τον τελικό ενιαίο αξιολογικό πίνακα) για το ΔΣ Λογγάδων η οποία και απεστάλη για κύρωση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

5. ΔΟΕ: Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας ενάντια στην ψήφιση των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά την ημέρα ψήφισης των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης από τη Βουλή, αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 12:30 μμ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Σε άλλο ...επίπεδο το δίπλωμα οδήγησης - Από διαφορετικές πόλεις εξεταστής και εξεταζόμενος

Ποιες νέες επιλογές θα έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ

Το υπουργείο Παιδείας για την αργία των Τριών Ιεραρχών

Μητρώο Πολιτών: Ποια έγγραφα δεν θα εκδίδονται έως 22/1 από τα ΚΕΠ (εγκύκλιος)

ΕΑΠ: Νέα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (αιτήσεις)

Μαυραγάνης: Εκτός οχήματος ο εξεταστής για το δίπλωμα οδήγησης

ΟΓΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα

Περιμένετε την Οδική Βοήθεια πάνω από μία ώρα; Πρόστιμο έως 20.000 ευρώ!

Βρέθηκαν τεράστια αποθέματα νερού στον Άρη (φωτο)

Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων για όλα τα Απολυτήρια, Πτυχία, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά

Υπουργείο: Θα γίνονται στα σχολεία οι δραστηριότητες για τους Τρεις Ιεράρχες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων

Σπάνιες εικόνες από το Ολοκαύτωμα - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

EuroNCAP: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017 [video]

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Τροπολογία: Κλειστά όλα τα Δημοτικά σχολεία των Τριών Ιεραρχών

Δ. Μπαξεβανάκης: Εφόσον υπάρχουν τέτοια καθήκοντα να παραμένουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο για όσο χρειάζεται, να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Το μαγευτικό δάσος στη Ροδόπη, με καταρράκτες και άγρια ζώα. Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μοναδικό παρθένο δάσος της χώρας, όπου ζουν 32 είδη θηλαστικών και κανένας άνθρωπος...

Πώς οι πλαστικές σακούλες καταστρέφουν το περιβάλλον και σκοτώνουν χιλιάδες ζώα στον κόσμο;

Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για: Προσλήψεις, ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, υπερωρίες

Προσλήψεις
Αναμένονται προσλήψεις τις επόμενες δυο μέρες. Πρόθεση μας δηλώθηκε πως είναι, να καλυφθούν όλα τα κενά στη Γενική, για όλες τις ειδικότητες, το ίδιο και για ΣΜΕΑΕ, ΤΕ. Αμέσως μετά απ αυτές ειναι λογικό να αναμένουμε (και ζητάμε) προσλήψεις στην παράλληλη. Οι πιστώσεις που απομένουν συνολικά είναι 700 με 800 περίπου.
ΖΕΠ
Ζητήσαμε να αξιοποιηθούν οι εναπομείνασες πιστώσεις στο πρόγραμμα ΕΚΟ, για ΤΥ στην πρωτοβάθμια, οι οποίες ξεπερνούν τις 100. Αναφέρουμε εδώ πως κάποια σχολεία στην Κρήτη έχουν στείλει αίτημα για συμπληρωματική ίδρυση τάξεων υποδοχής.
ΔΥΕΠ
Η δεύτερη ΚΥΑ αναμένεται να φθάσει στο Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της άλλης βδομάδας, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Η διαδικασία εκτιμάται πως θα κινηθεί πιο γρήγορα αυτή τη φορά και αναμένονται προσλήψεις μέσα στον Φεβρουάριο.
Υπερωρίες
Μέχρι την Παρασκευή, μας υποσχέθηκαν, θα μας δοθεί λεπτομερής ενημέρωση για το πως και πότε των πληρωμών.
Διερευνήσαμε το θέμα με τις δυο πρωτοβάθμιες που έχουν πληρώσει ήδη υπερωρίες μιλώντας με τους εκκαθαριστές.
Χρησιμοποιήθηκαν χρήματα κρατικού από πλεονασματικό, σ' αυτές, λογαριασμό και δια του οποίου μπορούσαν να καλύψουν τα οφειλόμενα.
ΠΑΣΑΔ

Ανακοίνωση Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οι Γερμανοί αρνούνται να επιστρέψουν τη κεφαλή ενός κενταύρου από τον Παρθενώνα

ΕΑΠ: Έως 5 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα προπτυχιακά

ΑΑΔΕ: Έρχεται η ηλεκτρονική πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω Taxisnet

Δημόσιο: Διορισμοί σε τρεις μήνες, αλλιώς… πειθαρχικό -Τι προβλέπει η νομοθεσία (διάταξη)

Για αυτό το νερό είναι το Α και το Ω αν αθλείσαι

Για αυτό ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα όσο μεγαλώνουμε

Τι να κάνετε για να κρατήσετε το σπίτι ζεστό

ΣΕΠΕΝΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 12:30 μμ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

ΑΔΕΔΥ : Κήρυξη Στάσης Εργασίας Δευτέρα 15/01/2018

Φωτογραφία του Athanasios Katsimpelis.

Σε έξαρση οι ιώσεις-αναμονή για το κύμα γρίπης-Προσοχή συνιστούν οι γιατροί

Ρεύμα: Έρχεται διπλή μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών

Βαθμοί τέλος και στα γυμνάσια - Θα βαθμολογούνται με Α, Β, Γ

Με απόφαση Τσακαλώτου POS στα σχολικά κυλικεία

ΕΤΕΑΕΠ: Ξεμπλοκάρουν οι επικουρικές συντάξεις

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

Προς πώληση και επίσημα 14 ΔΕΚΟ – Ο ρόλος του Υπέρ – Ταμείου και το νέο του χαρτοφυλάκιο

Συντάξεις: Αναδρομικά και για τις επικουρικές λόγω παράνομων κρατήσεων – Ποιοι μπορούν να πάρουν χρήματα πίσω

Υπουργείο: Η περιγραφική αξιολόγηση δεν αντικαθιστά τη βαθμολογία

«Καστοριά-Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Κοπή πίτας ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ 2018» Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018«Καστοριά-Χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας
Κοπή πίτας ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ 2018»
                                                               Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Η ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ, με αφορμή την κοπή πίτας για το 2018, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Καστοριάς που θα περιλαμβάνει: επίσκεψη στο ΚΠΕ Καστοριάς, στο Ενυδρείο, στις παραδοσιακές συνοικίες της Καστοριάς και στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας.
 Η εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018.
Το σημείο συνάντησης για όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν θα είναι μπροστά στο σχολείο της Ακαδημίας, στα Ιωάννινα.
  
Πρόγραμμα  εκδρομής
7:50 π.μ. Συνάντηση και αναχώρηση μπροστά στο σχολείο της Ακαδημίας στα Ιωάννινα.

10:30 π.μ. Άφιξη στην Καστοριά, επίσκεψη στο ΚΠΕ Καστοριάς, ξενάγηση στους χώρους, καφές και κοπή πίτας. Επίσκεψη στο Ενυδρείο Καστοριάς (προαιρετικά)
Στη συνέχεια, περιβαλλοντικό μονοπάτι στις παραδοσιακές συνοικίες της Καστοριάς με την πολύτιμη βοήθεια των συναδέλφων που ανήκουν στην Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς. Η περιβαλλοντική διαδρομή στις παλιές συνοικίες-οικιστικούς πυρήνες θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά αρχοντικά στα οποία συμπυκνώνεται η πλούσια αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική παράδοση της πόλης της Καστοριάς.

 Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή  βόλτα.

Το απόγευμα επίσκεψη για καφέ στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας.
 19:00 Αναχώρηση για Ιωάννινα

Τιμή συμμετοχής: 8€/άτομο. Η τιμή καλύπτει τη μετακίνηση με το λεωφορείο.
Φαγητό και καφές βαρύνει τον κάθε συμμετέχοντα.

Δηλώσεις συμμετοχής  στα ακόλουθα τηλέφωνα έως και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου  2018:
κα Νάστου: 6972729570 (μετά τις 2μ.μ.), κα Παπακίτσου (μετά τις 2μ.μ.) 6976751240.
Θα  τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.


Για την ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΝΑΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ                               ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ΣΟΦΙΑ