Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

4ο Ενημερωτικό Μαρτίου 2018 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



 Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 13.03.2018
4ο Ενημερωτικό Μαρτίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες, με το παρόν ενημερωτικό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:

1. Αποτελέσματα Κλήρωσης Α’ Φάσης & Έναρξη Β’ Φάσης Αιτήσεων Επιμόρφωσης Β1 Επίπεδου ΤΠΕ
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Α’ φάσης υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 3ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα 12.03.2018 και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά με το αποτέλεσμα της αίτησής τους, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Υποβολή/Προβολή Αίτησης» ή/και «Αίτηση Επιμόρφωσης -> Προβολή Αποτελεσμάτων Κλήρωσης»  από το περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-pimorfosi.cti.gr/mis.
Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων (έως και την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 16:00), με κύριο σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν.
Δυνατότητα υποβολής ή επικαιροποίησης αίτησης σε αυτή τη φάση έχουν:
  • εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την Α’ φάση δεν κληρώθηκαν και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που συμπληρώνουν ικανό αριθμό αιτήσεων/ επιμορφούμενων προκειμένου να υλοποιηθούν,
  • επιλαχόντες εκπαιδευτικοί σε προγράμματα που συμπληρώθηκαν κατά την Α’ φάση και πρόκειται να υλοποιηθούν,
  • άλλοι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να υποβάλουν νέα αίτηση σε αυτή τη φάση.
Η κατανομή/ τοποθέτηση των ενδιαφερομένων στα προγράμματα κατά την παρούσα Β’ φάση υποβολής αιτήσεων, γίνεται άμεσα κατά σειρά χρονικής προτεραιότητας.
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://e-pimorfosi.cti.gr/anakoinoseis/paradosiako-montelo/119-apotelesmata-a-fasi-enarksi-b

2.Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ την Πέμπτη 15.03.2018
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα συνεδριάσει την Πέμπτη 15.03.2018 για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Χορήγηση άδειας άσκησης έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς αρμοδιότητας Π.Ε
Ιωαννίνων
2.Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της
υπηρεσίας που υπηρετεί σε εκπαιδευτικό αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων
3.Αίτηση συναδέλφισσας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας
4.Αποσπάσεις-Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων

3.Δυνατότητα παραχώρησης-εξεύρεσης αιθουσών για υλοποίηση υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Ιωαννιτών
Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων απεστάλη έγγραφο στις 09.03.2018 προς το Δήμαρχο Ιωαννιτών με κοινοποίηση προς τον Αντιδήμαρχο Ιωαννιτών, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. του Δήμου Ιωαννιτών, την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων με το οποίο ζητείται όπως εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης στέγης για το ενδεχόμενο εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και στο Δήμο Ιωαννιτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Η εκτίμηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων κάνει λόγο για 15-20 αίθουσες που θα απαιτηθούν επιπλέον των υπαρχουσών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των προνηπίων-νηπίων των Νηπιαγωγείων του Δήμου Ιωαννιτών.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 33 του Ν.4521/2018 (ΦΕΚ 38Α), η προσχολική εκπαίδευση (και για τα προνήπια), γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-19 και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών.   

4. Μισθοδοσία μηνός Απριλίου 2018
Στις 27 Μαρτίου 2018 (απόγευμα Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018)  θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Απριλίου 2018.
Στις 13 Απριλίου (απόγευμα Πέμπτης 12 Απριλίου 2018) θα καταβληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Απριλίου 2018.

5.Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2018
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 79/2017, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή).
Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή.
Συνεπώς, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 καθώς η 25η Μαρτίου είναι ημέρα Κυριακή. 
Τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων. Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν και οι εκπαιδευτικοί δύναται να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να συμμετέχουν σε έκτακτες ή τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων ή και σε συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου ή σε επιμορφωτικές/ενημερωτικές συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους ή για να διεκπεραιώνουν οποιοδήποτε άλλο διοικητικό έργο τους έχει ανατεθεί.

6. Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εορτές του Πάσχα.
        Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 79/2017, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία δεν λειτουργούν από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα).
Συνεπώς, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ενώ θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.    

7.Ανασυγκρότηση ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
Η Περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου προέβη στην ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων που αποτελείται από τα εξής μέλη:
1.κ. Τζίμα Γρηγόριο ως πρόεδρο του Συμβουλίου με αναπλήρωτή του τον κ. Αυδίκο Βασίλειο
2.κ. Κωστανάσιο Λάζαρο ως τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου με αναπληρώτριά του την κ. Δημητριάδη Ελένη
3.κ. Μοσχίδου Μαρία ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά της την κ. Ρέγκα Αθανασία
4.κ. Στουγιάννο Χρήστο ως τακτικό αιρετό μέλος με αναπληρώτριά του την κ. Νάτσια Ελευθερία
5.κ. Λιόντο Βασίλειο ως τακτικό αιρετό μέλος με αναπληρώτριά του την κ. Κοκκινέλη Κυριακή
    Η θητεία των μελών του Συμβουλίου λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.

8. Διαδικασία υποβολής από εκπαιδευτικούς δικαιολογητικών για απόδοση μουσικής ειδίκευσης
Με την 39554/Δ2/08-03-2018  απόφαση του Υπουργού Παιδείας οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την απόδοση μουσικής ειδίκευσης, καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις οικείες Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης κατά τις περιόδους:
α) 1 Απριλίου έως και 31 Μαΐου κάθε έτους ή
β) 1 Σεπτεμβρίου έως και 15 Οκτωβρίου κάθε έτους.
Αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ κατά τις προαναφερθείσες περιόδους.

9. Επιμορφωτική Ημερίδα εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ16 (Μουσικής Αγωγής) της Α/θμιας Εκπ/σης των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας
Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 9.00-13.00, στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική Ημερίδα των εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής της Α/θμιας Εκπ/σης των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, με θέμα: «Μαθαίνουμε μουσική παίζοντας: η αξιοποίηση του παιχνιδιού στο μάθημα της μουσική αγωγής στην Α/θμια εκπαίδευση».

10. Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2017 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Δεκεμβρίου 2017, για τις γλώσσες : Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική για τα επίπεδα :
α)   Β  (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
γ)   Γ1 «Πολύ καλή γνώση» στην Τουρκική γλώσσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα: https://kpgresults.it.minedu.gov.gr/
Οι επόμενες εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα πραγματοποιηθούν το β’ δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2018. Για τις ακριβείς ημερομηνίες εξετάσεων θα εκδοθεί σχετικό Δελτίο Τύπου από το υπουργείο Παιδείας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου