Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Υποβαθμίζονται ΚΠΕ και Παράλληλη Στήριξη Απαξιώνεται η ποιότητα εκπαίδευσης από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Για τεράστιες ελλείψεις και κενά εκπαιδευτικών κάνει λόγο στον «Π.Λ.» ο Φίλιππος Ευαγγέλου (αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου)

Τι θα προβλέπει ο νέος νόμος για τα στελέχη της εκπαίδευσης. Χρονοδιάγραμμα αυτοαξιολόγησης

Προσαύξηση στη σύνταξη και για όσους έχουν υπηρετήσει κάτω από διετία σε θέση ευθύνης

Τι αλλάζει στις Υπεύθυνες Δηλώσεις εκπαιδευτικών για την οικογενειακή παροχή

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα και αύριο

Bonus στη σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων από επιδόματα θέσης

Συμβουλές για άνηθο σε γλάστρα

Όταν υπήρχε το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Ιτς Καλέ

Οι εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα

Υποστηρικτικό υλικό για τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου

Υπερσιβηρικός: Ένα ταξίδι μοναδικό, εμπειρία ζωής

Η ΠΕΘ χαιρετίζει την πρωτοβουλία των γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία τα αντορθόδοξα «βιβλία» των Θρησκευτικών

Πρέπει να μάθει να γράφει και να διαβάζει το παιδί από το Νηπιαγωγείο;

Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867.

Πράμαντα απο ψηλά - Pramanta drone flight

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σε συνέχεια της με αρίθμ. 31848/21.09.2017 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με το σημαιοστολισμό για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ν.π.δ.δ. και τους Οργανισμούς.
Είναι, όμως, σημαντικό να επισημανθεί ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, ούτως ώστε να συμβάλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού, από τα οποία δεινοπάθησε η χώρα μας την περίοδο της κατοχής.
Η αξιοποίηση της πρόσφατης ιστορικής γνώσης και της -ιδιαίτερα ηρωικής αλλά και επίπονης για την πατρίδα μας – ιστορικής εμπειρίας, μέσω των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια γιορτή για τη δημοκρατία, μια ευκαιρία υπενθύμισης και προβολής αξιών θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
2. Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις προσλάβουν σε ολόκληρη τη Χώρα την ιδιαίτερη αξία και επισημότητα που αρμόζουν στις θυσίες και στην αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.
Το πρόγραμμα του εορτασμού πρέπει να περιλαμβάνει:
α. Την 27η Οκτωβρίου 2017 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.
β. Την 28η Οκτωβρίου 2017 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας. Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα. Στις λοιπές πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της με αριθμ.52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/6.10.2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος. Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν.
3. Ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.
4. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να εμπλουτιστεί, ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή σας.
Ειδικά για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες. Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικοί φορείς θα συμβάλουν αποφασιστικά, ώστε ο εορτασμός της εθνικής επετείου να έχει πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα. Με το πνεύμα αυτό παρακαλούμε να δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες οδηγίες κατά λόγο αρμοδιότητας, για την πληρέστερη οργάνωση και τη μεγαλοπρεπέστερη τέλεση του εορτασμού.
Ιδιαίτερα παρακαλούνται:
α. Οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για την παροχή οδηγιών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στις Υπηρεσίες γενικά που εποπτεύουν, καθώς και στους δήμους της τοπικής αρμοδιότητάς τους, και για την κατάρτιση του προγράμματος κατάθεσης στεφάνων από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.
β. Οι Περιφερειάρχες, για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο οποίο θα ρυθμίζεται εκτός των άλλων και η σειρά κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων κτλ που μετέχουν στην εορτή, καθώς και η σειρά προβαδίσματος των ανωτέρω, στους χώρους των παρελάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων, τηρουμένης πάντοτε της με αριθμ.52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488/Β’ /6.10.2006) υπουργικής απόφασης.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Καιρός σήμερα 22/09: Το πρώτο φθινοπωρινό Σάββατο

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Αναθεώρησε την απόφαση για τα 15 λεπτά ιατρικής επίσκεψης

Δήλωση “βόμβα” υπουργού: Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι δεν δουλεύουν

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αυτό το Σαββατοκύριακο

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Το διήμερο αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις: παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον".
"Οι ιστορίες αυτές είναι σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια", αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

“Νομικός Συμπαραστάτης” σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου αναμένεται να θεσμοθετήσει το θεσμό του “Νομικού Συμπαραστάτη” για να υποστηρίζει το έργο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Ο υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζει τον τρόπο εφαρμογής αυτού του νέου θεσμού, δηλαδή εάν θα είναι ένα γραφείο “Νομικού Συμπαραστάτη”, ανά περιφέρεια ή ανάλογα με τον αριθμό Διευθύνσεων.

Βρέθηκε ο ναός της Αρτέμιδος. Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη την Αμάρυνθο της Εύβοιας. Η ύπαρξή του αναφερόταν από τον γεωγράφο Στράβωνα (φωτο)

7,20 ευρώ για 70 χιλιόμετρα Εγνατίας. Ακριβή και η Άρτα.

Κατεβάστε δωρεάν 200+ σχολικά βοηθήματα από το schooltime.gr

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ταινίες μικρού μήκους

Πως θα γίνουν οι πληρωμές αναπληρωτών στις 10/10. Αποσπάσεις και μετά οι νέες προσλήψεις β φάσης

Σαρωτικές οι αλλαγές στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών

Θεογέφυρο Ιωαννίνων: Το θαύμα της φύσης

Τι ισχύει για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2017

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για τον Εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για θέματα εκμάθησης γλωσσών καθώς και η προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Προσκεκλημένοι καθηγητές θα παρουσιάσουν προσεγγίσεις πάνω σε σχετικά θέματα ενώ ο Εορτασμός θα πλαισιωθεί και από διαδραστικές δραστηριότητες, όπως συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες εκείνη την ημέρα με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γλωσσών, φοιτητές, γονείς αλλά και στους μικρούς μας φίλους.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Για να δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης, πατήστε εδώ.
 

Οι... τυχεροί και οι άτυχοι του Ασφαλιστικού

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 -18: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Είδος προς εξαφάνιση τα εμβόλια για την ιλαρά

Έπεσε το πρώτο χιόνι στο Καϊμακτσαλάν

Oι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών

Ιλαρά: Στα 166 τα κρούσματα στην χώρα - Ποια είναι τα συμπτώματα

Τα επτά «αγκάθια» στη προστασία της πρώτης κατοικίας

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών για Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων

ΕΝΦΙΑ: Εγκεφαλικά μοιράζουν τα ειδοποιητήρια!

Φθινοπωρινή Ισημερία 2017: Τι είναι και τι ώρα γίνεται

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 22-24 Σεπτεμβρίου

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε ο χαμένος ναός της Αρτέμιδος

Φθινοπωρινή ισημερία 2017: Το φθινόπωρο αρχίζει στις 22/9 αλλά...

Απαραίτητος ο έλεγχος του προστάτη μετά τα 50

Επιδημία Ιλαράς: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν έγκαιρα για την γρίπη - Πότε ξεκινάει το επιδημικό κύμα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι οι γιατροί που έχουν νοσήσει από ιλαρά

Δημόσια ΙΕΚ: Τελικά αποτελέσματα υποψηφίων 2017Β - οδηγίες εγγραφής

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

2ο Ενημερωτικό Σεπτεμβρίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου ΒασιλείουΙωάννινα..Φθινόπωρο ...Αλλάζει το σκηνικό ...

Το διάβασμα των παιδιών με διάσπαση προσοχής- 10 βασικές συμβουλές

Δείτε πρώτοι το νέο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη της Αθήνας

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών

Εγγραφές αλλοδαπών μαθητών και Τάξεις Υποδοχής

Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!

ΟΔΗΓΟΣ - Η νομοθεσία για τις άδειες των εκπαιδευτικών

Δημόσιο: Πρόωρη συνταξιοδότηση για 40.000 υπαλλήλους με μειωμένο «πέναλτι»

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Αλλαγές στον ΚΟΚ – Πότε σας παίρνουν για πάντα το δίπλωμα οδήγησης

Πολυκατοικίες: Τι αλλάζει σε γενικές συνελεύσεις, κοινόχρηστα, θέρμανση

Τι θα αλλάξει στις συντάξεις χηρείας – Πού μπαίνουν «κόφτες»

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Πότε ξεκινούν, πώς θα διενεργούνται (βίντεο)

ΑΔΕΔΥ: Συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν 16 μήνες την έκδοση σύνταξης

Πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2017)

Ενοικίαση δημόσιας γεωργικής γης με 5 ευρώ ανά στρέμμα

21-09-17 Έγκριση, κατ΄ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2017-2018, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.

Αναδιανομή μη χρησιμοποιηθέντων vouchers - Επιπλέον δέκα χιλιάδες παιδιά σε παιδικούς στάθμους

Φθινοπωρινή ισημερία - Και επισήμως φθινόπωρο από το βράδυ της Παρασκευής

Η TripAdvisor κατατάσσει στα κορυφαία το Μουσείο Παύλου Βρέλλη

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Το μοναστήρι της Αγίας στη Λυκόβρυση (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΘΕΜΑ: Εφημερίες πολυτέκνων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων, που υποβάλλονται στην υπηρεσία μας σχετικά με την απαλλαγή των πολυτέκνων εκπαιδευτικών από τις εφημερίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α’/01.08.2017), «Η εφημερία δεν ανήκει στις υποχρεωτικές εξωδιδακτικές υπηρεσίες που προ βλέπονται στην παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) και από την υποχρέωση άσκησής της απαλλάσσονται μόνο ο Διευθυντής καθώς και ο Υποδιευθυντής. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, μπορεί να απαλλαγεί εκπαιδευτικός από την εφημερία, όταν διαπιστώνεται ότι συντρέχει λόγος που δικαιολογεί την αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων αυτών εκ μέρους του
εκπαιδευτικού».
Επιπλέον, στην αριθ. Φ.7/ΦΜ/143016/Δ1/31.08.2017 (ΑΔΑ: 7Α484653ΠΣ-850), εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Α/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018», αναφέρεται ότι «για τα θέματα της επιτήρησης των μαθητών τηρούνται χωρίς καμία παρέκκλιση όσα αναφέρονται στα άρθρα 12 και 18Β του ΠΔ 79/20 17, (ΦΕΚ 109Α) και στην παράγραφο 18 του άρθρου 36 της με αριθ.Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002, (ΦΕΚ 1340Β) Υ.Α.» και ότι «από την υποχρέωση άσκησης της εφημερίας απαλλάσσονται ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής».
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

Θέρμανση: Εγκατάσταση φυσικού αερίου μέσω ΕΣΠΑ και επιδότηση ως 3.000 ευρώ

Συντάξεις Δημοσίου: Κέρδη πάνω από 100 ευρώ για όσους αποχωρούν πρόωρα [Πίνακας]

Αυχενικό σύνδρομο: Γιατί και πότε έχετε πόνους στον αυχένα

Πιο σωστός ο Δείκτης Όγκου Σώματος από τον ΔΜΣ – Ιδανικό βάρος με βάση τον σωματότυπο [vids]

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Διευθυντών 4/θ Νηπιαγωγείων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Η UNESCO βραβεύει τη Θεατρική Αγωγή και το Υπουργείο την καταργεί

Greenpeace: 16 απαντήσεις για την ρύπανση στον Σαρωνικό

Εθνικό Θέατρο: Όλο το ρεπερτόριο και οι δράσεις του 2017-18

Λοταρία – Αποδείξεις: Έρχεται και σουπερ κλήρωση τα Χριστούγεννα

Δια βίου αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν δεύτερη φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ

Αυθαίρετα: Όλα νόμιμα με το μισό πρόστιμο – Ποιοι και πως γλιτώνουν χρήματα [Πίνακες]

Αυστηρότερος ο νόμος για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου υπό την επήρεια αλκοόλ

Ποιοι «τυχεροί» θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για το 2018

ΕΝΦΙΑ σε χιλιάδες φτωχούς πολίτες, που θα έπρεπε κανονικά να εξαιρεθούν

Τα νέα οχήματα ντίζελ δεν είναι καλύτερα από τα βενζινοκίνητα για το περιβάλλον

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο φοιτητικό επίδομα (ημερομηνίες)

Νέος ΟΓΑ: Ποιο θα είναι το νέο μοντέλο χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων

Από "κόσκινο" περνά ο ΔΟΑΤΑΠ τα πτυχία μετά από “βροχή” αιτημάτων των δημοσίων υπηρεσιών-Διαπιστώθηκε απώλεια φακέλων

Καιρός ΕΜΥ – Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ποια εγκύκλιος ισχύει για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Πρόσκληση του Σ.Σ.Ι στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Εκπαιδευτικό Οικοτροφείου Συρράκου» του κ. Δ. Ράπτη.

Υπουργείο Οικονομικών: Ενεργοποίηση μισθολογικής εξέλιξης από 1/1/2018

Μισθοδοσία μηνός Οκτωβρίου 2017

Στις 27 Σεπτέμβρη  θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Οκτωβρίου 2017.
Στις 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ θα καταβληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Οκτωβρίου   2017.

Περισσότερα από 300 κρούσματα ιλαρά στην Ελλάδα - Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι γιατροί

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για να δοθούν οι υπόλοιπες 350 πιστώσεις ΖΕΠ

Μνημονικές τεχνικές για να θυμούνται τα παιδιά τα μαθήματα

Έγγραφο του Γ.Λ.Κ. οικονομική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Γνωμοδοτικό Σημείωμα για την τροπολογία για την αξιολόγηση

ΚΑΤΣΑΡΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ -Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη

Βαρέλι ή τενεκές: υπάρχει «καλύτερο» ή είναι θέμα γούστου;

Συνταγή: Χαλβάς με πορτοκάλι

Βρεφική ηλικία: Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί έχει τάσεις παχυσαρκίας

350 προσλήψεις εκπαιδευτικών ΖΕΠ από Δευτέρα;

Αυχενικό σύνδρομο: Γιατί και πότε έχετε πόνους στον αυχένα

ΔΑΚΕ ΠΕ : Όχι κ. Μητσοτάκη… Αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο για το σχολείο!

«Αντίστροφη μέτρηση» για τον αποχαιρετισμό στις δωρεάν πλαστικές σακούλες

Πώς προστατεύονται όσοι συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 55

Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και φθινοπωρινές θερμοκρασίες

Τι προβλέπεται για συνταξιούχους που εργάζονται

Σε λίγες ημέρες η πρώτη λοταρία αποδείξεων – Πώς θα κερδίσετε 1.000 ευρώ

Στο stegastiko.minedu.gov.gr οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα 2017 με κωδικούς Taxisnet

Σαφές χρονοδιάγραμμα για επιστροφή παρακρατηθέντων συντάξεων ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Ποιοι και πώς θα μας αξιολογήσουν όλους τους Δ.Υ

Βιβλιοθήκη Νηπιαγωγών – Free online download pdf ebook

Στο Εθνικό Σύστημα Επιμόρφωσης η ΑΣΠΑΙΤΕ

Τέλη κυκλοφορίας: Πόσα θα πληρώσετε όσοι έχετε 1.200, 1.400, 1.600 και πάνω από 2.000 κυβικά

Ακόμα και σήμερα 40 εκατ. άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας

Οι διατροφικές συνήθειες «κληροδοτούνται» στα παιδιά

Υπουργείο Παιδείας: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το φοιτητικό επίδομα

Καιρός: Έρχονται βροχές – Αναλυτική πρόγνωση

Συντάξεις: Ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις με διαδοχική ασφάλιση – Ολόκληρη η εγκύκλιος

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Φύλλα Συκιάς – Οι Θαυμαστές Θεραπευτικές τους Ιδιότητές που Δεν Γνωρίζαμε & Δεν μας είχε Πει Κανείς!

Εκθεση ΟΟΣΑ: Εθνικό Ινστιτούτο Αξιολόγησης, Λογοδοσία Διευθυντών, “σκιώδης” εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί και διαχείριση ανεπιθύμητων συμπεριφορών

Mπαμπινιώτης για σημαιοφόρους: Καταστρατηγείται η ομηρική αρχή «αιέν αριστεύειν»

Τα Νησιά του Φθινοπώρου

«Καλλιγραφία, ένα μάθημα που ξεχάστηκε»

Προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα 2016-2017

Διευκολύνσεις Μητρότητας και Ανατροφής Τέκνου( Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης)

Υπεγράφη η εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση -Τι προβλέπει (έγγραφο)

ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται (εγκύκλιος)

Πώς θα ζεστάνουμε σωστά το φαγητό που περίσσεψε

Ποιο είναι το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 2015-2016

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία του σχολείου( Οδηγός-Σεπτέμβριος 2017)

19-09-17 Ανακοινοποίηση στο Ορθό για την αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εννέα αλλαγές στις συντάξεις του δημοσίου

Υπ. Παιδείας: Τι ισχύει με αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται χρηματικό ποσό έναντι άδειας

Δωρεάν πρόγραμμα της Avast μόλυνε με ιό 2.27 εκατ. χρήστες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση έως και δέκα βαθμούς Κελσίου σε όλη την χώρα

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 2 Οκτωβρίου

«Κράσαρε» το Microsoft Outlook - Αλαλούμ με τα e-mail παγκοσμίως

Συντάξεις: Χωρίς χρήματα 330.000 συνταξιούχοι ως το καλοκαίρι του 2018!

Τοποθέτηση Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων.Τοποθέτηση Προϊσταμένων των 2/θέσιων & 3/θέσιων Νηπιαγωγείων και 2/θέσιων & 3/θέσιων Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων

Υπ. Παιδείας: Οδηγίες στα σχολεία για κινητά τηλέφωνα, βίντεο, φωτογραφίες

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

18-09-17 Μεταλυκειακό Ετος -Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ για την περίοδο 2017-18

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

18-09-17 Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες – 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 2 Οκτωβρίου 2017

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για προσλήψεις στην Ειδική, Γενική Αγωγή, ΖΕΠ και ΔΥΕΠ ύστερα από συνάντηση που είχαν μέλη του ΠΑΣΑΔ με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας

Ειδική
 Από τις 2300 πιστώσεις παράλληλης έφυγαν 1377 στην Α’ φαση και απέμειναν 923. Αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν 1η  Νοέμβρη.

500 πιστώσεις έχουν απομείνει για ΣΜΕΑΕ και ΤΕ οι οποίες μπορεί να φύγουν νωρίτερα (πριν την 1η Νοέμβρη), όταν έχουν τα αιτήματα για τα ολοήμερα ειδικά σχολεία.

Γενική
 Προσλήψεις θα έχουμε όταν αποφασιστεί καθώς τα κενά είναι αρκετά και είναι εις γνώση του Υπουργείου.
Αυτό σημαίνει πως μπορεί να γίνουν και πριν την Γ΄ φάση αποσπάσεων.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, στην Αττική πλέον δεν υπαρχουν πιστώσεις για προσλήψεις. Μέσω ΕΣΠΑ έχει μείνει διψήφιος αριθμός για όλες τις ειδικότητες πρωτοβάθμιας, κι όταν αυτές γίνουν θα πρέπει να ενισχυθούν κι από άλλο πρόγραμμα. Η όποια καθυστέρηση θα επιφέρει παραπάνω πιστώσεις, καθώς προσπαθούν να εξασφαλιστούν περισσότεροι ανθρωπομήνες.

Να προσθέσουμε εδώ πως πολλά είναι τα κενά σε ΠΕ 70 που εμφανίζονται στο πρωινό σχολείο, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΔΥΕΠ
 Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία των ΔΥΕΠ κι ακολούθως και οι προσλήψεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι φέτος η λειτουργία των ΔΥΕΠ θα πρέπει να γίνει με κοινή υπουργική απόφαση(υπουργείο οικονομικών) και αυτή είναι μία διαδικασία η οποία θα πάρει  χρόνο. Να προσθέσουμε εδώ πως φέτος στις ΔΥΕΠ θα φοιτήσουν παιδιά τα οποία ΔΕΝ  παρακολούθησαν πέρυσι το πρόγραμμα των προσφυγικών δομών, ενώ όσα απο αυτά έχουν βεβαίωση σπουδών απο πέρυσι θα φοιτήσουν στα τμήματα υποδοχής του πρωινού τμήματος.

ΖΕΠ
600 ήταν οι πιστώσεις για ΖΕΠ. Από αυτές απέμειναν, ύστερα και από την πρώτη φάση 350 για δασκάλους, από τις οποίες 5 θα δοθούν για κοινωνικούς λειτουργούς. Οι προσλήψεις αναμένονται στα τέλη Οκτώβρη.
ΠΑΣΑΔ

Ανάθεση μερικών σχολείων σε Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε Ιωαννίνων

Προσωρινές τοποθετήσεις-Μετακινήσεις-Αποσπάσεις εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, Πράξη 43/15-9-2017 του Π.Υ.Σ.Π.Ε Ιωαννίνων

Ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων /20 – 09 – 2017

Επίδομα θέρμανσης: «Ψαλίδι» εως 50% στο φετινό επίδομα

Από τις αποδείξεις Σεπτεμβρίου η λοταρία - Πώς θα μαζεύετε περισσότερους λαχνούς

Ανοίγει το TAXISnet για τα λάθη στο Ε9 - Πώς θα μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Συντάξεις από 55 έως 60 -Τι ισχύει για το Δημόσιο

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις (ημερομηνίες)

Πρόστιμο 100 ευρώ αλλά… μείωση του ΕΝΦΙΑ –Τι να κάνετε

«Βόμβα» από ΣτΕ για το παράβολο αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Ποια γνωστή συσκευασία δημητριακών ανακαλεί ο ΕΦΕΤ (φωτο)

Τι αλλάζει στους κανονισμούς θέρμανσης των πολυκατοικιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς -Τι ισχύει για πρώτη κατοικία

Ποιες οι δικλίδες ασφαλείας για το e-banking

Η εγκύκλιος για την παραγγελία βιβλίων για τις Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ζ.Ε.Π. για το σχολικό έτος 2017-2018

Αποτελέσματα κληρώσεων e-Twinning 2017

Η εγκύκλιος για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2018-2019

18-09-17 Ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2017-2018

Ψηλορείτης: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το μινωικό ανάκτορο του βουνού [pics]

Αποδείξεις – Λοταρία: Πως θα πάρετε περισσότερους λαχνούς για να κερδίσετε τα 1.000 ευρώ

SOS για την ιλαρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Κίνδυνος εξάπλωσης, εμβολιαστείτε!

Όλα τα παιδικά εμβόλια σε μία δόση

Οι Έλληνες κάνουν τα λιγότερα βήματα σε όλη την Ευρώπη

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα! Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα

Καιρός: Θα δείξει ως και 40 το θερμόμετρο!

Δασικοί χάρτες: Ανατροπή! Δεν χρειάζεται να πληρώσετε παράβολα για αντιρρήσεις