Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-Με γοργούς ρυθμούς το τμήμα Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2017

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου το άνοιγμα της σχολ. χρονιάς 2017-2018 στο myschool

ΕΠΕΙΓΟΝ:Καταγραφή των Ρομά μαθητών στα σχολεία

Κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών 53 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Πώς «στήνεται» η επόμενη γενιά διευθυντών σχολείων

Συντάξεις: "Επιστρέψτε τις επικουρικές" - Σοκ για 70.000 συνταξιούχους!

Πανελλήνιες 2017: Βαθμολογική σφαγή με... μαθηματική ακρίβεια! "Βουτιά" οι βάσεις!

"Φουγάρα" οι Έλληνες έφηβοι και… αρνητικοί στο να κόψουν το κάπνισμα

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Τα έντυπα των αιτήσεων για Χορήγηση – Ανανέωση Αδειών Υπηρεσιακής Εκπαίδευσης

5/9 η μεγάλη Α Φάση προσλήψεων. Εξίσωση ωραρίου Ειδικών Δημοτικών με τα Γενικά σχολεία

Παραλαβή βιβλίων με κλειστά σχολεία λόγω θερινών διακοπών. Ποιος θα τα παραλάβει;

Υπουργείο Παιδείας – Παροχή πληροφοριών για μισθολογική κατάταξη εκπαιδευτικών

Εγγραφές μαθητών στο myschool

ΔΟΕ: Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για φιλοξενία σε παιδικές κατασκηνώσεις

Τι προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup

Βάσεις 2017: Τι θα καθορίσει τις βάσεις – Εκτιμήσεις

"υπερασπίσου το παδί" συναυλία του ΣΕΠΕΝΙ αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες

Αναθεωρούνται όλες οι επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν από 1.1.15 και μετά

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων '' Ανακοίνωση τελικού αναμορφωμένου αξιολογικού πίνακα μετά την εκδίκαση των ενστάσεων των υποψήφιων Διευθυντών Ιούνιος 2017''

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Κανόνες προστασίας για την ακτινοβολία από Wi-Fi, κινητά και ασύρματα

Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.

Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Σε ένα βίντεο 2 λεπτών μπορείτε να δείτε πως χτίστηκε ο Παρθενώνας (βίντεο)

Πανελλήνιες 2017 ΕΠΑΛ σήμερα 15/06 - Χρήσιμες συμβουλές

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες! Καταιγίδες την Πέμπτη

Τέλη κυκλοφορίας: Πως θα πληρώσετε με τον μήνα – Προσοχή στα πρόστιμα

Αυθαίρετα: Όλα νόμιμα με 250 ευρώ – Τι προβλέπεται

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε η καταβολή ποσού επιβράβευσης από το ΤΠ&Δ στους συνεπείς δανειολήπτες. Ηλεκτρονικά η γνωστοποίηση του IBAN

Πονοκέφαλος για Υπουργείο και Διευθύνσεις οι ενστάσεις για την μοριοδότηση της θητείας των νυν διευθυντών

Διακοπές: Οι κρυφοί κίνδυνοι υγείας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Στα Γιάννενα ο Γιάννης Χαρούλης

Η εγκύκλιος για τη χορήγηση - ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018 σε εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τί ισχύει για την επιστροφή φόρου για Αναπληρωτές

Γνωρίστε όλα τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου

Πρώτη φορά τόσοι Σχολικοί Σύμβουλοι έβαλαν υποψηφιότητα για Διευθυντές Σχολείων

Η εγκύκλιος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Επιστ. Επιτροπή Βουλής: Η γνώμη του Σ.Δ. πρέπει να τεκμηριώνεται βάσει στοιχείων

Σαν σήμερα το έπος του '87! Όταν η "γαλανόλευκη" έγραψε ιστορία [vid]

Πανελλήνιες 2017: Θέματα, απαντήσεις και εκτιμήσεις για Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

4ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου ΒασιλείουΛιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 14.06.2017
4ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων
Επιχειρώντας να κάνω μια κωδικοποίηση του εγγράφου που η Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων απέστειλε στις σχολικές μονάδες του νομού μας, σας αναφέρω τα εξής:
·          Οι έχοντες οργανική θέση συνάδελφοι μας θα παρουσιαστούν στη σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης την Τετάρτη 21.06.2017.
·          Όσοι επιστρέφουν από απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα (εντός ή εκτός ΠΥΣΠΕ) κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στη σχολική μονάδα που ανήκουν οργανικά.
·          Όσοι υπηρετούσαν κατά το διδακτικό έτος 2016-17 στην οργανική τους θέση, δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας την Τετάρτη 21.06.2017.
·          Όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν και τοποθετήθηκαν πρόσφατα από το ΠΥΣΠΕ, θα παρουσιαστούν και θα αναλάβουν υπηρεσία στη νέα τους σχολική μονάδα την Τετάρτη 21.06.2017.   
·          Όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, θα παρουσιαστούν κανονικά στη σχολική μονάδα της προσωρινής τους τοποθέτησης την Τετάρτη 21.06.2017. Η προσωρινή τοποθέτηση από το ΠΥΣΠΕ έχει γίνει μέχρι και την 31η Αυγούστου 2017.
·          Στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων, ανάληψη υπηρεσίας κάνουν την Τετάρτη 21.06.2017 μόνο οι συνάδελφοι των οποίων τα σχολεία βρίσκονται σε αναστολή.
·        Οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν ταυτόχρονα και καθήκοντα Προϊσταμένου (επιστρέφοντας σε ολιγοθέσια Δ.Σ. ή Ν/Γ) πρέπει να ενημερωθούν από τον αποχωρούντα Προϊστάμενο για τυχόν εκκρεμότητες και να παραλάβουν το αρχείο (και ό, τι άλλο προβλέπεται) της σχολικής μονάδας. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας των καθηκόντων τους ως Προϊστάμενοι και να υποβάλλουν τις αναλήψεις υπηρεσίας στη Δ/νση.
·      Την Παρασκευή 16/06/2017 και τη Δευτέρα 19/6/2017 οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο σε διαφορετικές σχολικές μονάδες θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το πρόγραμμα που ίσχυε πριν το τέλος των μαθημάτων.
·      Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (ημερομηνία συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με τη διαδικασία επιλογής Δ/ντων) και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στο σχολείο Προσωρινής τους Τοποθέτησης.
·        Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο σε διαφορετικές σχολικές μονάδες, από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 θα παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα Προσωρινής Τοποθέτησης τους δηλαδή σε εκείνη που έχουν τις περισσότερες ώρες.
·        Όλοι οι αναπληρωτές την Πέμπτη 22 Ιουνίου ή την Παρασκευή 23 Ιουνίου θα προσέλθουν στη Δ/νση προκειμένου να παραλάβουν τα έγγραφα απόλυσης τους.

2. Απόφαση της ΔΟΕ για την ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την εισηγητική πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ
Η ΔΟΕ με ανακοίνωση της στις 12.06.2017 και σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης (30.05.2017), καλεί όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν καθολικά τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την εισηγητική πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ και κανένας συνάδελφος να μη συμπληρώσει φύλλο αποτίμησης.
Υπογραμμίζει ότι η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82 και είναι απολύτως νόμιμη
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν».
Δεν προβλέπονται κρατήσεις.
Εκφράζει την άποψη ότι το όργανο στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν αποτελεί συλλογικό όργανο, κατά την έννοια του νόμου, δεν φέρει νόμιμη συγκρότηση, όπως αυτή προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και εν τέλει δεν μπορεί να λειτουργήσει νομίμως.
Οι συνάδελφοι  δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. και απέχουν από την ειδική συνεδρίαση.
Σε κάθε περίπτωση, για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.
·Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή.
Τέλος επισυνάπτει «σχέδιο δήλωσης των μόνιμων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για μη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης». Το κείμενο αυτό θα κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο Επιλογής.

Δήλωση των μόνιμων εκπαιδευτικών του
___________Δημοτικού Σχολείου_____________
για μη συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, έπειτα από την πρόσκληση των μόνιμων εκπαιδευτικών του ____ Δημοτικού Σχολείου __________ με θέμα τη διατύπωση γνώμης των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την επιλογή του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, δηλώνουμε, ότι δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή Διευθυντών, υλοποιώντας την με Α.Π. 1363 - 30/5/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για κήρυξη απεργίας – αποχής από τη διαδικασία αξιολόγησης (η οποία απόφαση προβάλλει την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση – χειραγώγηση του  Ν.3848/2010 και του Π.Δ. 152/2013) που εισάγεται με το πρόσχημα της γνώμης «των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών») και η οποία έχει ως βάση της την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 7.6.2017 «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων». Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουμε ότι απέχουμε από την σύνταξη πρακτικών αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών και από την συμπλήρωση ερωτηματολογίων (φύλλα ποιότητας), υλοποιώντας τις αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και  Δ.Ο.Ε..
Ως εκ τούτου δεν συμπληρώθηκαν και δεν κατατέθηκαν φύλλα αποτίμησης.
Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του _____ Δημοτικού Σχολείου ___________

 3. Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2017
 Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων συνεδρίασε έκτακτα τη Δευτέρα 12.06.2017 και έλαβε απόφαση για τα παρακάτω θέματα:
1.Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70.
2.Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της υπηρεσίας που υπηρετεί σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ20 Πληροφορικής.
3.Απορρίφθηκε η αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων με το αιτιολογικό της εκπρόθεσμης υποβολής. Η απόφαση ελήφθη με 3-2.
4.Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου πλεοναζουσών ωρών εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων
5.Αποφασίστηκε ομόφωνα η προσωρινή τοποθέτηση συναδέλφων μας εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων σε ΣΜΕΑΕ, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ και εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής που βρίσκονται στην Διάθεση του ΠΥΣΠΕ από 22-6-2017 έως 31-8-2017 σε σχολικές μονάδες.
Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και εξετάστηκαν εξονυχιστικά τα αμφισβητούμενα δικαιολογητικά συναδέλφων μας υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Χθες Τρίτη 13.06.2017 αναρτήθηκαν στη σελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων (http://dipe.ioa.sch.gr/index.php/dieythynsi/deltia-typou-diefthynsis/1044-prosorinos-eniaios-aksiologikos-pinakas-ypopsifion-diefthynton-ioynios-2017) οι   προσωρινοί ενιαίοι αξιολογικοί πίνακες των αντικειμενικών μορίων των υποψηφίων κατά φθίνουσα σειρά. Οι υποψήφιοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες ανέρχονται στους 76. Στον πίνακα των αντικειμενικών μορίων συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ένστασης.
Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν από 13/6/2017 έως 15/6/2017 τις ενστάσεις στην Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων τόσο κατά της μη αποδοχής της υποψηφιότητας όσο και για θέματα προσμέτρησης των αντικειμενικών μορίων.
Στις 16/6/2017 θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ενστάσεων και η ανακοίνωση του τελικού αναμορφωμένου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά, ο οποίος πλέον θα περιλαμβάνει μόνο τους υποψηφίους που οριστικά έχουν γίνει δεκτοί στη διαδικασία.
Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών εκτιμάται, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο, ότι θα ξεκινήσουν στις 28.06.2017 και θα ολοκληρωθούν στις 06.07.2017. 


4. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για το διδακτικό έτος 2017-2018
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π. & Π.Σ. προς τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των εν λόγω σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 4386 ΦΕΚ 83/Α/11.5.2016.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://iep.edu.gr/services/mitroo/ από τη Δευτέρα 12/6/2017 μέχρι και την Παρασκευή 16/6/2017.

5. Μεταβολές στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου
Όπως από καιρό σας έχω ενημερώσει, στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου θα υπάρξουν κάποιες μεταβολές (θετικές ή αρνητικές ανάλογα με τον εκπ/κο) λόγω τακτοποίησης των κρατήσεων περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 (ν.4387/2016).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Και νέες διευκρινίσεις για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων

Κατέθεσαν αιτήσεις 112.000 εκπαιδευτικοί. Δεν θα ανοίξουμε τον ΟΠΣΥΔ για 433 που δεν κατέθεσαν. Όλα θα γίνουν νωρίτερα

Ενέργειες σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας και άλλα διοικητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα με τη λήξη του διδακτικού έτους 2016-2017Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων '' Προσωρινός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υποψήφιων Διευθυντών Ιούνιος 2017''

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

12-06-17 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για το διδακτικό έτος 2017-18

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π. &Π.Σ. προς τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των εν λόγω σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 4386 ΦΕΚ 83/Α/11.5.2016.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : https://iep.edu.gr/services/mitroo/ από τη Δευτέρα 12/6/2017 μέχρι και την Παρασκευή 16/6/2017.

ΔΟΕ:Tι γίνεται όταν κάποιος εκπαιδευτικός θέλει να απέχει από τη συμπλήρωση του ερωτηματολόγιου

Το Σχέδιο Δήλωσης μόνιμων εκπαιδευτικών από τη ΔΟΕ για μη συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης

Μεταπτυχιακός τίτλος με αναγνώριση από το ΣΑΕΠ δύναται να ληφθεί υπόψη για μισθολογική εξέλιξη -Για την βαθμολογική εξέλιξη απαιτείται βεβαίωση ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Τι ανεβάζει πολύ την πίεση του αίματος: Δεν είναι μόνο το αλάτι...

Στοιχεία – σοκ! Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη

3ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου ΒασιλείουΛιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 12.06.2017
3ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:
1. Θέματα αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
    Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα συνεδριάσει έκτακτα σήμερα Δευτέρα 12.06.2017 για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1.Άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70.
2.Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της υπηρεσίας που υπηρετεί σε συνάδελφό μας εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ20 Πληροφορικής.
3.Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε Ιωαννίνων
4.Συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου πλεοναζουσών ωρών εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων
5.Προσωρινή τοποθέτηση συναδέλφων μας εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων σε ΣΜΕΑΕ, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ και εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής στην Διάθεση του ΠΥΣΠΕ από 22-6-2017 έως 31-8-2017.
Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων αρμοδίου να εξετάσει και ελέγξει τις αιτήσεις και τα μόρια των συναδέλφων μας που είναι υποψήφιοι για τις θέσεις των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στη Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας στις 13/6/2017 θα έχουμε την ανακοίνωση του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων των υποψηφίων κατά φθίνουσα σειρά. Επισημαίνεται ότι στον πίνακα των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ένστασης.
 Θυμίζω ότι το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα επιληφθεί των συνεντεύξεων των προαναφερθέντων υποψηφίων.   

 2. Καταβολή β’ δεκαπενθημέρου μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2017
Σήμερα Δευτέρα 12.06.2017 θα καταβληθεί το β’ δεκαπενθήμερο  μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2017
 3. 86η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στην Αθήνα
Στις 23,24,25 και 26 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 86η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στην οποία θα τεθούν ζητήματα, αλλά και θα ληφθούν αποφάσεις πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017-2018
A. Διεκδικητικό Πλαίσιο
I. Το σχολείο που βιώνουμε, το σχολείο που οραματιζόμαστε
II. Ειδική Αγωγή
III. Εκπαίδευση προσφύγων – μεταναστών
IV. Προσχολική Αγωγή
Β. Πρόγραμμα Δράσης
Θα παρευρίσκομαι ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΔΟΕ, ευελπιστώντας να σας εκπροσωπήσω όσο καλύτερα μπορώ. Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να με ενημερώσετε για ζητήματα που σας απασχολούν και που θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να τεθούν από την πλευρά μου.

 4. Η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών για την εισηγητική πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ
Όπως ήδη γνωρίζετε την Τρίτη 20/6/2017 και μεταξύ των ωρών 08:00 και 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών.
Θεωρώ πως είναι αδιανόητο να συνεδριάζει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, μόνο ένα κομμάτι του Συλλόγου Διδασκόντων (χωρίς τους αναπληρωτές συναδέλφους μας), του κυρίαρχου συλλογικού μας οργάνου και όχι το σύνολό του.
Θεωρώ πως η όλη διαδικασία (ανώνυμη ψηφοφορία χωρίς αιτιολόγηση, απάντηση σε 4 ερωτήσεις με συμφωνώ/διαφωνώ και σύνταξη πρακτικού) συνιστά διαδικασία πρόχειρη και ενδεχομένως αντισυνταγματική.
Θυμίζω τέλος πως η ΔΟΕ έχει ήδη κηρύξει απεργία – αποχή για την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας εντός της σχολικής μονάδας, θεωρώντας ότι εφαρμόζεται η αξιολόγηση μέσα από δήθεν συλλογικές διαδικασίες και  μετατρέπεται ο σύλλογος διδασκόντων σε όργανο  αξιολόγησης – χειραγώγησης. Ωστόσο, θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς εννοεί τον όρο απεργία-αποχή, γιατί αφήνεται να εννοηθεί στους συναδέλφους μας, έτσι όπως διατυπώνεται, ότι θα αφορά σε περικοπή του μισθού και όχι απλά σε αποχή από την όλη διαδικασία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων