Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Να θυμόμαστε μα και να... ονειρευόμαστε!

Μουσική εκδήλωση από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής

"Υπερασπίσου το παδί" συναυλία του ΣΕΠΕΝΙ αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες

Επιπεφυκίτιδα: Αιτίες και συμπτώματα για ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα μάτια

Η επιπεφυκίτιδα είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί δυο στους πέντε συμπολίτες μας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Η επιπεφυκίτιδα είναι μια φλεγμονή που ''χτυπά'' το εσωτερικό των ματιών προκαλώντας έντονη ερυθρότητα και πόνο.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Η «δενδροκκλησιά» του Παΐσιου στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας!

Διευκρινίσεις για την επιλογή υποψηφίων διευθυντών στα σχολεία

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Τακτοποίηση στα αυθαίρετα με 60% έκπτωση και 80 δόσεις - Θα απαγορεύεται η ενοικίαση τους

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά

ΟΑΕΔ: Εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (λίστα – αιτήσεις)

2ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου ΒασιλείουΛιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 09.06.2017
2ο Ενημερωτικό Ιουνίου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:
1. Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων
Στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων υποβλήθηκαν τελικά από τους συναδέλφους μας 75 αιτήσεις για την πλήρωση θέσεων Διευθυντών σε  44 σχολικές μονάδες συμπεριλαμβανομένων και άλλων 4 (2 πρότυπα πειραματικά σχολεία και 2 ΣΜΕΑΕ). Είναι χαρακτηριστικό ότι πανελλαδικά υπήρξε μεγάλη απροθυμία για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντών με τον αριθμό των αιτήσεων των εκπαιδευτικών μειωμένο κατά 25 με 30%  σε σχέση με το 2011. Σας αναφέρω επίσης και τα παρακάτω:
        Δικαίωμα ψήφου στη Σχολική Μονάδα έχουν μόνο οι μόνιμοι συνυπηρετούντες εκπαιδευτικοί, ενώ η ΔΟΕ έχει ήδη κηρύξει απεργία – αποχή για την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας εντός της σχολικής μονάδας, θεωρώντας ότι εφαρμόζεται η αξιολόγηση μέσα από δήθεν συλλογικές διαδικασίες και  μετατρέπεται ο σύλλογος διδασκόντων σε όργανο  αξιολόγησης – χειραγώγησης.
Ωστόσο, θα πρέπει άμεσα η ΔΟΕ να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς εννοεί τον όρο απεργία-αποχή, γιατί αφήνεται να εννοηθεί στους συναδέλφους μας, έτσι όπως διατυπώνεται, ότι θα αφορά σε περικοπή του μισθού και όχι απλά σε αποχή από την όλη διαδικασία. Η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/6/2017 και μεταξύ των ωρών 08:00 και 20:00.
Η ακριβής ώρα της ειδικής συνεδρίασης καθορίζεται από το προεδρεύοντα σε συνεννόηση με τους συνυπηρετούντες μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου ή του νόμιμου αναπληρωτή του ενημερώνεται εγκαίρως η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την ακριβή ώρα της ειδικής συνεδρίασης.
          Στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων οι συνάδελφοι μας και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάζονται πυρετωδώς για τον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων Διευθυντών και μάλιστα αρκετές ώρες πέραν του εργασιακού τους ωραρίου. Πρόκειται για διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και επίπονη που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Μάλιστα είχε προγραμματιστεί έκτακτο ΠΥΣΠΕ για σήμερα Παρασκευή 9.6.2017, αλλά οι χθεσινές 14 διευκρινιστικές του υπουργείου σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων, επανεκκίνησαν τον υπολογισμό των μορίων και ανέβαλλαν το σημερινό ΠΥΣΠΕ για άλλη μέρα.
·        Στο σχέδιο Νόμου για την επιλογή των Διευθυντών αναφέρεται: «Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με δεκαετή (10) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε αυτήν, οι οποίοι έχουν ασκήσει για οκτώ (08) τουλάχιστον έτη διδακτικά καθήκοντα στην πρωτοβάθμια ή/και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνολικά. Αυτό με απλά λόγια έμμεσα σημαίνει ότι οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας από τη ΔΕ στην ΠΕ αδικούνται αφού ουδείς διαθέτει την απαιτούμενη δεκαετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην ΠΕ στην οποία πλέον υπηρετούν.        

2. Χρονοδιάγραμμα διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ και ΔΕ και Ε.Κ.
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων:
Από 1/6/2017 έως 6/6/2017 Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας
Από 1/6/2017 έως 13/6/2017 Διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων
Από 7/6/2017 έως 13/6/2017 Ενημέρωση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης άλλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για τυχόν υποψηφιότητες εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες ή Ε.Κ. αρμοδιότητάς τους και για τους οποίους απαιτείται έκφραση γνώμης.
Από 8/6/2017 έως 19/6/2017 Αποστολή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες και τα Ε.Κ. αρμοδιότητάς τους, πινάκων των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σε αυτές έως στις 6/6/2017 και έχουν δικαίωμα έκφρασης γνώμης. Υπόδειξη του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ( με βάση το ΦΕΚ διορισμού ) ως προεδρεύοντα της ειδικής συνεδρίασης.
13/6/2017 Ανακοίνωση του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά. Επισημαίνεται ότι στον πίνακα των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ένστασης.
Από 13/6/2017 έως 15/6/2017 Κατάθεση ενστάσεων στην οικεία διεύθυνση τόσο κατά της μη αποδοχής της υποψηφιότητας όσο και για θέματα προσμέτρησης των αντικειμενικών μορίων
16/6/2017 Εκδίκαση ενστάσεων – Ανακοίνωση τελικού αναμορφωμένου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά, ο οποίος πλέον περιλαμβάνει μόνο τους υποψηφίους που οριστικά έχουν γίνει δεκτοί στη διαδικασία.
Από 16/6/2017 έως 19/6/2017 Αποστολή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες και τα Ε.Κ. αρμοδιότητάς τους, πινάκων των υποψηφίων για τους οποίους οι συνυπηρετούντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. οφείλουν να διατυπώσουν γνώμη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ομαδοποιημένοι ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την οποία έχουν υποβάλλει αίτηση.
20/6/2017 Ειδική συνεδρίαση των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών και διεξαγωγή της διαδικασίας έκφρασης γνώμης - Σύνταξη πρακτικών – Αυθημερόν αποστολή πρακτικών με τηλεομοιοτυπία στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
20/6/2017 Ανακοίνωση προγράμματος συνεντεύξεων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
21/6/2017 Αποστολή πρακτικών και φύλλων αποτίμησης στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης είτε ταχυδρομικά (ταχυμεταφορά με απόδειξη παραλαβής) είτε αυτοπρόσωπα – Κοινοποίηση σε κάθε υποψήφιο αντίγραφο του πρακτικού που τον αφορά
Από 22/6/2017 έως 18/7/2017 Συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον των συμβουλίων επιλογής
19/7/2017 Κατάρτιση και ανάρτηση του τελικού ενιαίου αξιολογικού πίνακα της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Από 19/7/2017 έως 21/7/2017 Κατάθεση ενστάσεων για τον τελικό πίνακα
24/7/2017 Εκδίκαση ενστάσεων – κατάρτιση αναμορφωμένων τελικών ενιαίων αξιολογικών πινάκων, ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και αποστολή τους προς κύρωση στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
25/7/2017 Υποβολή δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ. με ενιαία σειρά
27/7/2017 Πρόταση τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. από τα συμβούλια επιλογής
28/7/2017 Απόφαση τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
1/8/2017 Ανάληψη υπηρεσίας των διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

3. Αλλαγή της μισθοδοσίας σε άλλη τράπεζα
Σας γνωρίζω ότι αν κάποιοι συνάδελφοι-συναδέλφισσες επιθυμείτε να αλλάξετε τράπεζα από την οποία και μισθοδοτείστε, θα πρέπει να υποβάλλετε μια αίτηση στη Διεύθυνση ΠΕ Ιωαννίνων συνοδευόμενη από φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της νέας τράπεζας στην οποία θα πρέπει να είναι ευανάγνωστος ο αριθμός λογαριασμού και το IBAN.

4. Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με τη λήξη της σύμβασης.
       Οι αναπληρωτές εργάζονται (στην ΠΕ) μέχρι και 21 Ιουνίου. 22 Ιουνίου εκδίδεται με τη λήξη σύμβασής τους η απόλυση. Όλοι οι αναπληρωτές πρέπει να την παραλάβουν μαζί με κάποια άλλα έγγραφα από την πρωτοβάθμια, από 22 Ιουνίου και μετά, όποτε το επιθυμούν. Κάποιες Διευθύνσεις Π.Ε. δέχονται να τα στείλουν και στον τόπο μόνιμης κατοικίας ταχυδρομικώς με έξοδα του παραλήπτη. Αυτό πρέπει να γίνει όμως με προηγούμενη συνεννόηση και αίτηση από τον αναπληρωτή. Μέχρι 28 Ιουνίου πρέπει να γίνει η εγγραφή στον ΟΑΕΔ (μόνο στο ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της περιοχής στην οποία υπάγεται ο άνεργος σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του) με τα έγγραφα της απόλυσης και: Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1. Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ προκειμένου να παραλάβουν την κάρτα ανεργίας και αν πληρούν και τις προϋποθέσεις να λάβουν νέο επίδομα ανεργίας ή συνέχεια του προηγούμενου ή τρίμηνο βοήθημα. Κάθε μέρα καθυστέρησης μετά την 28η Ιουνίου, μεταθέτει και αργότερα την καταβολή του επιδόματος. Η συνολική προθεσμία είναι 2 μήνες. Η πληρωμή του μισθού του Ιουνίου (21 ημέρες) γίνεται στο τέλος του μήνα ή αρχές Ιουλίου για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, ενώ για του Τακτικού στις 10 Ιουλίου. Την ίδια περίοδο γίνεται και η καταβολή της αποζημίωσης (μη ληφθείσας άδειας) όπου το ποσό υπολογίζεται περίπου στα 60-70 ευρώ (ανάλογα με το ΜΚ) για κάθε μήνα εργασίας, αφαιρώντας 30-35 ευρώ (ανάλογα με το ΜΚ) για κάθε μέρα κανονικής άδειας που έλαβε ο αναπληρωτής. Δεν ισχύει αυτή η περικοπή και στις υπόλοιπες άδειες (αιμοδοτική, αναρρωτική κλπ.).
Πηγή: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ στο facebook
   

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

ΟΕΦΕ: Απαιτητικά τα θέματα των Αρχαίων, σαφή των Μαθηματικών

ΠΑΡΑΤΑΣΗ στις προθεσμίες για τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμων

Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων- προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος

Εκδήλωση ΣΤ' τάξης 1ου ΠΔΣ Ιωαννίνων

Φωτογραφία της Maria Zarra-Flouda.

Πανελλήνιες 2017 : Αρχαία Ελληνικά - Μαθηματικά - Δεν έφτασε ο χρόνος - Δυσκολότερα από πέρυσι!

Κράμπα στην θάλασσα: Τι να κάνετε εκείνη τη στιγμή

Το κολύμπι στην θάλασσα είναι μία από τις πιο απολαυστικές στιγμές των καλοκαιρινών μας διακοπών. Αλλά, πολλοί άνθρωποι, επειδή δεν ασκούνται τακτικά τους υπόλοιπους... 11 μήνες του χρόνου, όταν ξαφνικά αρχίζουν να κολυμπούν για αρκετή ώρα, κουράζονται εύκολα και είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν κράμπες.

Μια κράμπα είναι μια επώδυνη αλλά όχι επικίνδυνη κατάσταση, όταν είστε στην στεριά. Αλλά, όταν είστε μέσα στο νερό, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την ζωή σας, αφού σας εμποδίζει να κολυμπήσετε σωστά και αυξάνει την πιθανότητα πνιγμού!
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Βοσνία - Ελλάδα: Ποια κανάλια θα μεταδώσουν τη μάχη της "γαλανόλευκης"

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (21:45) τη Βοσνία στη Ζένιτσα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Ποια κανάλια θα μεταδώσουν τη μεγάλη μάχη της ομάδας του Μίχαελ Σκίμπε.

Η "γαλανόλευκη" θέλει φύγει με βαθμούς ή βαθμό από τη Βοσνία, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη δυάδα του ομίλου της και να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης.
H αναμέτρηση θα μεταδoθεί από το κανάλι του ΣΚΑΪ και το COSMOTE SPORT 1 HD.

81.192 οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στην Π.Ε.

Του Βασίλειου Παληγιάννη
Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2016-2017 είναι 81.192. Από αυτούς οι 66.275 είναι μόνιμοι και οι 14.917 είναι αναπληρωτές.
Αναλυτικά οι υπηρετούντες ανά κλάδο είναι:
Οι 14.917 αναπληρωτές πιστοποιούν την αδήριτη ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση αφού καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – Μετατάξεις εκπαιδευτικών (όλα τα ονόματα)

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε χτες 7 Ιουνίου 2017, εξέτασε 232 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών ΠΕ από κλάδο σε κλάδο και εκπαιδευτικών ΔΕ στην ΠΕ και εισηγήθηκε θετικά για 46 μετατάξεις.
Για την ενημέρωσή σας, σας παραθέτω τον παρακάτω πίνακα:
 
 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Κ.

Από 1/6/2017 έως 6/6/2017 Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας
Από 1/6/2017 έως 13/6/2017 Διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων
Από 7/6/2017 έως 13/6/2017 Ενημέρωση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης άλλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για τυχόν υποψηφιότητες εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες ή Ε.Κ. αρμοδιότητάς τους και για τους οποίους απαιτείται έκφραση γνώμης.
Από 8/6/2017 έως 19/6/2017 Αποστολή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες και τα Ε.Κ. αρμοδιότητάς τους, πινάκων των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σε αυτές έως στις 6/6/2017 και έχουν δικαίωμα έκφρασης γνώμης. Υπόδειξη του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ( με βάση το ΦΕΚ διορισμού ) ως προεδρεύοντα της ειδικής συνεδρίασης.
13/6/2017 Ανακοίνωση του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά. Επισημαίνεται ότι στον πίνακα των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ένστασης.
Από 13/6/2017 έως 15/6/2017 Κατάθεση ενστάσεων στην οικεία διεύθυνση τόσο κατά της μη αποδοχής της υποψηφιότητας όσο και για θέματα προσμέτρησης των αντικειμενικών μορίων
16/6/2017 Εκδίκαση ενστάσεων – Ανακοίνωση τελικού αναμορφωμένου αξιολογικού πίνακα των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά, ο οποίος πλέον περιλαμβάνει μόνο τους υποψηφίους που οριστικά έχουν γίνει δεκτοί στη διαδικασία.
Από 16/6/2017 έως 19/6/2017 Αποστολή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες και τα Ε.Κ. αρμοδιότητάς τους, πινάκων των υποψηφίων για τους οποίους οι συνυπηρετούντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. οφείλουν να διατυπώσουν γνώμη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ομαδοποιημένοι ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την οποία έχουν υποβάλλει αίτηση.
20/6/2017 Ειδική συνεδρίαση των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών και διεξαγωγή της διαδικασίας έκφρασης γνώμης - Σύνταξη πρακτικών – Αυθημερόν αποστολή πρακτικών με τηλεομοιοτυπία στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
20/6/2017 Ανακοίνωση προγράμματος συνεντεύξεων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
21/6/2017 Αποστολή πρακτικών και φύλλων αποτίμησης στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης είτε ταχυδρομικά ( ταχυμεταφορά με απόδειξη παραλαβής ) είτε αυτοπρόσωπα – Κοινοποίηση σε κάθε υποψήφιο αντίγραφο του πρακτικού που τον αφορά
Από 22/6/2017 έως 18/7/2017 Συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον των συμβουλίων επιλογής
19/7/2017 Κατάρτιση και ανάρτηση του τελικού ενιαίου αξιολογικού πίνακα της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Από 19/7/2017 έως 21/7/2017 Κατάθεση ενστάσεων για τον τελικό πίνακα
24/7/2017 Εκδίκαση ενστάσεων – κατάρτιση αναμορφωμένων τελικών ενιαίων αξιολογικών πινάκων, ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και αποστολή τους προς κύρωση στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
25/7/2017 Υποβολή δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ. με ενιαία σειρά
27/7/2017 Πρόταση τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. από τα συμβούλια επιλογής
28/7/2017 Απόφαση τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
1/8/2017 Ανάληψη υπηρεσίας των διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Δεκατέσσερις διευκρινίσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Δεκατέσσερις διευκρινίσεις καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων, εξέδωσε με σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.
Οι διευκρινίσεις
1. Ο επιλεγείς Διευθυντής σχολικής μονάδας θα πρέπει να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο της θέσης του Διευθυντή στη σχολική μονάδα ή το Ε.Κ. που έχει επιλεγεί. Υποψήφιος Διευθυντής ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε σχολική μονάδα όπου δεν είναι δυνατό να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο του Διευθυντή, αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο σχολείο. Συνεπώς δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ. έχει ο εκπαιδευτικός εφόσον το ωρολόγιο πρόγραμμα της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας περιλαμβάνει αριθμό διδακτικών ωρών για τα μαθήματα πρώτης και δεύτερης ανάθεσης καθώς και της πιθανής δεύτερης ειδικότητας, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό ωρών υποχρεωτικού ωραρίου για το Διευθυντή. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να συμπληρώσουν εντός του εργασιακού τους ωραρίου το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο του διευθυντή στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα
2. Η προϋπόθεση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου της θέσης του Διευθυντή στη σχολική μονάδα ή το Ε.Κ. προκειμένου να αποκτήσει ο υποψήφιος διευθυντής το δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα ή Ε.Κ., ελέγχεται με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα του τρέχοντος σχολικού έτους .Ειδικά στην περίπτωση των πρόσφατα ιδρυμένων σχολείων που το σχολικό έτος 2017-2018 πρόκειται να λειτουργήσουν νέες τάξεις η προϋπόθεση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου της θέσης διευθυντή κρίνεται με βάση το νέο αριθμό τμημάτων γενικής παιδείας
3. Οι θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προκηρύσσονται, αφορούν στις σχολικές μονάδες οργανικότητας τεσσάρων θέσεων και άνω.
4. Όσον αφορά τη μοριοδότηση της δεύτερης ξένης γλώσσας σας γνωρίζουμε ότι αυτή μοριοδοτείται κατά το ήμισυ της μοριοδότησης που προβλέπεται για το αντίστοιχο επίπεδο της πρώτης ξένης γλώσσας.
5. Στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων προσμετρώνται και τα διαστήματα βραχυχρόνιας απουσίας του εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα, ως ακολούθως:
-Οι κανονικές άδειες του άρθρου 48, οι ειδικές άδειες του άρθρου 50, οι γονικές άδειες της παρ. 6 του άρθρου 53, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες της παρ. 2 του άρθρου 55, οι άδειες μικρής χρονικής διάρκειας του άρθρου 59 και οι άδειες εξετάσεων του άρθρου 60 του υπαλληλικού κώδικα (κυρωτικός ν. Ν. 3528/2007 Φ.Ε.Κ.26 τ.Α ́, 9-2-2007), και των άρθρων 2 και 5 του ν.4210/2013 (ΦΕΚ 128 Α).
οι βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 17 &18 του ν.1264/1982 ( ΦΕΚ 79 Α ́), του άρθρου 6 του ν. 2224/1994 ( ΦΕΚ 112 Α ́) και του άρθρου 11 του ν. 2336/1995 ( ΦΕΚ 189 Α ́).
-οι βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 17 &18 του ν.1264/1982 ( ΦΕΚ 79 Α ́), του άρθρου 6 του ν. 2224/1994 ( ΦΕΚ 112 Α ́) και του άρθρου 11 του ν. 2336/1995 ( ΦΕΚ 189 Α ́).
-οι άδειες αιρετών Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 93 παρ. 5, και 182 παρ.2,3 & 4 εφόσον χορηγούνται τμηματικά, του άρθρου 183 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’) και του άρθρου 7 παρ. 1 και 3 του ν.4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α ),
-οι άδειες για συμμετοχή σε εθνικούς αγώνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 665/1977 ( ΦΕΚ 225 Α ́) .
6. Η άσκηση καθηκόντων υποδιευθυντή – υπευθύνου ολοημέρου δεν μοριοδοτείται.
7. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 του ν.4327/2015 ( Α ́ 50 ) σχετικά με την άσκηση καθηκόντων τριών ετών σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας, σας γνωρίζουμε ότι οι τύποι σχολείων είναι οι ακόλουθοι:
Α) Γενικής Εκπαίδευσης
Β) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης :
i) ΕΠΑΛ ii) ΕΚ
8. Το πτυχίο ΚΑΤΕ – ΚΑΤΕΕ μοριοδοτείται, μόνο στην περίπτωση που
έχει χορηγηθεί ισοτιμία με πτυχίο ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.1865/1989 ( ΦΕΚ 210 Α ́).
9. Τίτλοι σπουδών, πτυχίο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή διδακτορικό δίπλωμα που χρησιμοποιήθηκαν για μετάταξη δεν μοριοδοτούνται
10. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7 του ν.3699/2008 (Α ́ 199) όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α ́ 193) ορίζεται ότι «Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή Διευθυντή και για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών – ΕΕΠ σε σχολεία Κωφών – Τυφλών, είναι η πιστοποίηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.) και της γραφής Braille αντίστοιχα και εάν η ανωτέρω προϋπόθεση δεν πληρούται, τοποθετούνται για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα.» Για την πιστοποίηση της επάρκειας στην Ε.Ν.Γ. και στη γραφή Braille ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 7 του ν.3699/2008 (Α ́ 199) όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 10 του άρθρου 28 του ν.4186/2013 (Α ́ 193) και με την παρ. 2 του άρθρου 11 του ν.4452/2017 (Α ́ 17).
11. Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 οι οποίοι συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις διευθυντών Ε.Ε.Ε.ΕΚ., σε περίπτωση κατοχής πτυχίου διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ των Διδασκαλείων Εκπαίδευσης δεν λαμβάνουν μόρια από το συγκεκριμένο τίτλο, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. β του άρθρου 14 του ν.3848/2010 (Α ́ 71) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 του ν.4327/2015 (Α ́ 50) ο συγκεκριμένος τίτλος μοριοδοτείται μόνο για στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά αποδεικνύεται η εξειδίκευσή τους στην ΕΑΕ σύμφωνα με την υποπερίπτωση γγ της περίπτωσης α της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν.3699/2008 (Α ́ 199) όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 48 του ν.4415/2016 (Α ́ 159).»
12. Σε περίπτωση που στην ίδια σχολική μονάδα υπάρχουν περισσότεροι του ενός εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αρχαιότεροι των υπολοίπων ( έχουν το ίδιο ΦΕΚ διορισμού ), προτείνεται ως πρόεδρος του σώματος των συνυπηρετούντων μονίμων εκπαιδευτικών αυτός που προκύπτει ύστερα από κλήρωση μεταξύ των ανωτέρω, η οποία πραγματοποιείται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης..
13. Όσον αφορά στη μοριοδότηση του υποκριτηρίου « Διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία » προσμετράται μόνο αυτή που έχει ασκηθεί μεταγενέστερα από το ΦΕΚ διορισμού του υποψηφίου.
14. Η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/6/2017 και μεταξύ των ωρών 08:00 και 20:00. Η ακριβής ώρα της ειδικής συνεδρίασης καθορίζεται από το προεδρεύοντα σε συνεννόηση με τους συνυπηρετούντες μόνιμους εκπαιδευτικούς. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου ή του νόμιμου αναπληρωτή του ενημερώνεται εγκαίρως η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την ακριβή ώρα της ειδικής συνεδρίασης

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Δημοσιοποίηση αξιολογικών πινάκων υποψηφίων Διευθυντών!

Μέχρι την Τρίτη 13 Ιουνίου το αργότερα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύσουν στις ιστοσελίδες τους πρώτους πίνακες υποψηφίων Διευθυντών καθώς, σύμφωνα με την Υ.Α. Φ.361.22/21/90780/Ε3/31-05-2017 «Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταρτίζουν και αναρτούν τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα το αργότερο εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την επομένη ημέρα της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας». Ακολουθεί η προθεσμία για ενστάσεις κατά του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα που υποβάλλονται εγγράφως εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών από την ανάρτησή του. Οι ενστάσεις κατά του προσωρινού ενιαίου αξιολογικού πίνακα κρίνονται και οι ανασυνταγμένοι πίνακες αναρτώνται την επομένη ημέρα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων. Παράλληλα την Τρίτη 20 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι συνυπηρετούντες των υποψηφίων καθηγητές με πρόεδρο τον αρχαιότερο για τη διατύπωση σχετικής γνώμης η οποία αποστέλλεται άμεσα στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Η ειδική συνεδρίαση του σώματος των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/6/2017 και μεταξύ των ωρών 08:00 και 20:00.
Η ακριβής ώρα της ειδικής συνεδρίασης καθορίζεται από το προεδρεύοντα σε συνεννόηση με τους συνυπηρετούντες μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου ή του νόμιμου αναπληρωτή του ενημερώνεται εγκαίρως η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την ακριβή ώρα της ειδικής συνεδρίασης.

ΑΣΕΠ: Αλλάζουν όλα στους διαγωνισμούς για τις προσλήψεις στο Δημόσιο!

Αποκλειστικά στο newmoney.gr - Ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Πάνω από 500 κατ' οίκον παρεμβάσεις ψυχιατρικής φροντίδας κάθε χρόνο

Έρευνα: Αντιμέτωποι με την εξαθλίωση 8 στους 10 συνταξιούχους

Αρχαία Αίγυπτος: πληροφορίες που θα σας "κόψουν" το αίμα

Σε χαμηλούς ρυθμούς οι καταθέσεις φορολογικών δηλώσεων

Η απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου σχετικά με τις Οργανικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπ/κούς κλάδου ΠΕ 06 Α/θμιας Εκπ/σης Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων-16-6-2017

Η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ06 Κεραμίδα Αρετή
Σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρες 10:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης της Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων (αριθμ. πρωτ. έγκρισης Φ.34.2/3962/07-06-2017), με θέματα:
α) Αναστοχασμός-Ανατροφοδότηση σε σχέση με τη διδακτική και μαθησιακή πράξη στο μάθημα των Αγγλικών κατά το σχ. έτος 2016-2017
β) Διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών ΠΕ06 Α/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2017-2018.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 των σχολείων αρμοδιότητάς τους.

08-06-17 Απολογισμός του μαθήματος της κολύμβησης για το σχ.έτος 2016-17

08-06-17 Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών

08-06-17 Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

08-06-17 Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

08-06-17 Αριθμός αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε 10.665 ανέρχεται ο αριθμός των αιτήσεων των υποψηφίων για την πλήρωση θέσεων Διευθυντών Σχολείων σε σύνολο 7.062 σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Συγκεκριμένα, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 5.064 αιτήσεις για 3.656 σχολικές μονάδες και στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 5.601 αιτήσεις για 3.406 σχολικές μονάδες. 

Γιατί κάποιοι αναπληρωτές έπεσαν θέσεις στους πίνακες

Εκπληκτικές εικόνες: Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια – Δείτε τι ακριβώς κάνουν στο δέρμα! [vid, gifs]

Μέρος του τι κάνει ένα κουνούπι τόσο επικίνδυνο για την μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο είναι η αποτελεσματικότητα στο τσίμπημά του. Το στόμα του κουνουπιού (προβοσκίδα) δεν είναι απλώς ένα μικροσκοπικό δόρυ. Είναι ένα εξελιγμένο σύστημα από έξι επιμέρους λεπτές, βελόνες, καθεμιά από τις οποίες συμβάλλει ώστε το κουνούπι να διαπερνά το δέρμα, να εντοπίζει τα αιμοφόρα αγγεία και να αντλεί αίμα.

Το αρσενικό κουνούπι δεν δαγκώνει, αλλά όταν το θηλυκό πίνει το αίμα μας για να αναπαραχθεί, μπορεί να αφήσει πίσω του ιούς και παράσιτα που προκαλούν ασθένειες όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και ο ιός Ζίκα.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

ΟΑΕΔ: Κανείς δεν θα χάσει το επίδομα ανεργίας

Η ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί

Συμπληρωματικές διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4452/2017 για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με τη λήξη της σύμβασης.