Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Διευθυντών όλων των τύπων σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων

Δείτε ολόκληρη τη σχετική προκήρυξη ΕΔΩ

ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων "Υποψήφιοι για τις εκλογές της 1ης Ιουνίου 2017"


Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων "Διεκδικήσεις-Προτάσεις"



Τρίτη 30 Μαΐου 2017

«Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης 29 Μαΐου του 1453»

Έτσι ήταν οι πολύχρυσες Μυκήνες, το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Τρισδιάστατη αναπαράσταση με το ανάκτορο και το οχυρό (βίντεο)...

Εννέα μυστικά για νόστιμες τομάτες

Κεράσια: Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της Άνοιξης, πλούσιο σε βιταμίνες

22 φωτογραφίες που δείχνουν πως έπαιζαν τα παιδιά στην παλιά Ελλάδα

Σχολική ετοιμότητα: Πότε το παιδί είναι έτοιμο για την ένταξη στην Α’ Δημοτικού {Της Ματίνας Γκαραβέλα}

Συμπληρωματική μετάθεση και διόρθωση μονάδων μετάθεσης εκπαιδευτικών λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης 2016-2017

ΔΟΕ ''Κήρυξη απεργίας – αποχής Όχι στην εφαρμογή της αξιολόγησης μέσα από δήθεν συλλογικές διαδικασίες. Δεν μετατρέπουμε τον σύλλογο διδασκόντων σε όργανο αξιολόγησης - χειραγώγησης''

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Ανοίγουν λογαριασμούς και αρπάζουν καταθέσεις – Ποιοι είναι στο στόχαστρο

Τετάρτη 31/5 η ανάρτηση των πρώτων προσωρινών πινάκων αναπληρωτών στο e-aitisi.sch.gr

Ανακοίνωση συμπληρωματικών μεταθέσεων – τοποθετήσεων & αμοιβαίων μεταθέσεων του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών για το σχολικό έτος 2017-2018

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων μετά την συνεδρίασή του στις 29 Μαΐου 2017 κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις :
1. Συμπληρωματικές μεταθέσεις – τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών για το σχολικό έτος 2017-2018
2. Στην συνεδρίασή του ΠΥΣΠΕ στις 24-5-2017 πραγματοποίησε τις αμοιβαίες μεταθέσεις των παρακάτω εκπαιδευτικών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων, ως ακολούθως

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Ιντερνετ

ΔΕΗ: Εως 31/5 το πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών

Εγγραφές μαθητών/τριών και δημιουργία τμημάτων για το σχολικό έτος 2017-2018 στην Β/θμια

Οι 25 απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις για την φορολογία εισοδήματος

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Πως θα εξοφλήσετε τους φόρους σε 12 δόσεις

ΔΟΕ: Συμμετοχή συναδέλφων αναπληρωτών των Δ.Υ.Ε.Π. στις συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Ενημέρωση(myschool ) : Eκτύπωση απολυτηρίων

Τιμωρία: ο εγγυημένος τρόπος να «χάσουμε την επαφή» με τα παιδιά μας

1453, η Άλωση της Πόλης το εντυπωσιακό αφιέρωμα του National Geographic !

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Μετακομίζει το ΚΕΠ του Δήμου

Πώς μαθαίνεις σε ένα παιδί να μην τα παρατάει

Αποκωδικοποίηση των διατάξεων του νέου νόμου για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Πανελλήνιες 2017: Αυτές οι τροφές αυξάνουν μνήμη, συγκέντρωση και προσοχή την ώρα της εξέτασης

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και χιλιάδες παιδιά βιώνουν την πίεση και το άγχος που συνοδεύει μια αρκετά σημαντική στιγμή στην ζωή τους.

Πανελλήνιες - Την αγωνία των παιδιών συμμερίζονται και οι γονείς, οι οποίοι προσπαθούν με τον τρόπο τους να τα βοηθήσουν όσο μπορούν αυτές τις ημέρες. Τα μαθήματα είναι πολλά και είναι σημαντικό για κάθε παιδί να διατηρήσει την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή του τόσο κατά την ώρα της εξέτασης, όσο και τις ημέρες του έντονου διαβάσματος για τη σωστή προετοιμασία.
Σε αυτό, μπορεί να βοηθήσουν ορισμένες τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και ενισχύουν την προσοχή και τη συγκέντρωση.

Ασφαλιστικό: Πώς η δημογραφική έκρηξη… σκοτώνει τις συντάξεις

6ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017 του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων Λιόντου Βασιλείου



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 29.05.2017
6ο Ενημερωτικό Μαΐου 2017
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
Με το παρόν ενημερωτικό σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Ανακοίνωση μεταθέσεων – τοποθετήσεων του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων κατά την συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2017 (Α Φάση)

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων σε συνεδρίασή του στις 26 Μαΐου 2017  πραγματοποίησε τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας για το σχολικό έτος 2017-2018.
Ειδικότερα:
·          Απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις ΠΕ16.01 Μουσικής
·          Απορρίφθηκαν 28 αιτήσεις ΠΕ60 Νηπιαγωγών
·          Απορρίφθηκαν 73 αιτήσεις ΠΕ70 Δασκάλων
·          Ικανοποιήθηκαν 4 αιτήσεις ΠΕ60 Νηπιαγωγών
·          Ικανοποιήθηκαν 16 αιτήσεις ΠΕ70 Δασκάλων
·          Μία συναδέλφισσα νηπιαγωγός παρέμεινε στη Διάθεση και εκλήθη από το ΠΥΣΠΕ όπως δηλώσει-επιλέξει από τα εναπομείναντα 2 οργανικά κενά, αυτά των Ν/Γ Κεφαλοχωρίου και Ν/Γ Κ. Μουσιωτίτσας.
·          Τα εναπομείναντα κενά των Δασκάλων ΠΕ70 είναι τα εξής: ΔΣ Βοβούσας (1), ΔΣ Διστράτου (2), ΔΣ Μηλέας (1), ΔΣ Πλατανούσας (1), ΔΣ Πραμάντων (1), ΔΣ Ρωμανού (2). Από αυτά, τα δύο πιο απομακρυσμένα θα καλυφθούν από συναδέλφους μας που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό κατά τη Γ Φάση.
·          Παρέμεινε κενή οργανική ΠΕ16.01 μία θέση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας.
·          Στη σελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων στο σύνδεσμο http://dipe.ioa.sch.gr/images/apospaseis_entos_PYSPE/anakoinosi_topothetiseon_A_FASH_26-5-2017.pdf  βρίσκονται αναρτημένα όλα τα ονόματα.
·          Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 29.05.2017 και ώρα 12:00 έχουν κληθεί από το ΠΥΣΠΕ όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης συγκεκριμένων λαθών ή παραλείψεων που αφορούν στις μεταθέσεις-τοποθετήσεις που ανακοινώθηκαν και είτε να  την καταθέσουν ή να την αποστείλουν με fax (2651024846). Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για να επικυρώσει τα οριστικά αποτελέσματα ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός της προθεσμίας που το υπουργείο εξ’ αρχής όρισε (έως 30.5.2017).
·          Αν και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων-βελτιώσεων, σας θυμίζω για μια ακόμα φορά ότι έχει πολλές πιθανότητες ικανοποίησης μια σωστά μελετημένη υποβολή δήλωσης, βασισμένη τόσο στα δοθέντα φανερά οργανικά κενά όσο και σε όσα πιθανολογείτε ότι θα προκύψουν κατά τη διαδικασία.
·          Επειδή κάποιοι-ες με ρωτάτε σχετικά με το τι σημαίνει ο όρος “απορρίπτεται”, σας ενημερώνω λοιπόν ότι αφορά ουσιαστικά στη μη ικανοποίηση της αίτησης που υποβάλλατε είτε γιατί δεν είχατε τον απαιτούμενο αριθμό μορίων ή δεν είχατε δηλώσει τα σχολεία που είχατε στη διάθεσή σας ή προέκυψαν στην πορεία. Επιπλέον σας γνωρίζω ότι τα μόρια της συνυπηρέτησης και εντοπιότητας, όπως αυτά αναγράφονται στους πίνακες της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων, συνυπολογίστηκαν μόνο στις περιπτώσεις των συναδέλφων μας που έπιασαν κάποιο σχολείο και όχι στις περιπτώσεις που απορρίφθηκαν.  

2. Πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
Υποβολή υποψηφιότητας
Η Τακτική Γενική του Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 από 8:15΄ έως 13:15΄στην αίθουσα «ΔΩΔΩΝΗ» (δίπλα από τη reception) του ξενοδοχείου Du Lac. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Ε.Ε. και αντιπροσώπων για την 86η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων - Μαρούτσειο, Χρ. Κάτσαρη 11 (απέναντι από τη ΔΕΗ) από τις 2 μμ έως τις 7 μμ.
Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων μας (φυσικών μελών και υποψηφίων) όχι μόνο για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, αλλά και για να συμμετάσχουμε ενεργά διατυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας. Οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΠΕ θα κληθούν να πληρώσουν 24 ευρώ (θα επιστραφούν με την προσκόμιση της απόδειξης στο Σύλλογο στον οποίο και οργανικά ανήκουν), οι αναπληρωτές 15 ευρώ και οι συνάδελφοι μειωμένου ωραρίου 7 ευρώ ώστε να έχουν το δικαίωμα ψήφου. 
Δράττομαι εδώ της ευκαιρίας για να σας γνωστοποιήσω (αν και ήδη οι περισσότεροι το γνωρίζετε) ότι στις εκλογές αυτές θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο ψηφοδέλτιο για το τοπικό (Διοικητικό Συμβούλιο) και για αντιπρόσωπος στην Αθήνα (ΔΟΕ), ευελπιστώντας στην ψήφο και στη στήριξή σας.

3. Διαφοροποιήσεις στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2017
Μετά την πρόσφατη ενημέρωση που είχα, στη μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2017 θα λάβουν τελικά χώρα οι όποιες διαφοροποιήσεις (μειώσεις ή ακόμα και αυξήσεις) στη μισθοδοσία μας αναδρομικά και μόνο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017.

4. Κατανομή τάξεων για το σχολικό έτος 2017-18
Η τελευταία σχετική εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ (71858/Δ1/3-5-2017) με θέμα: «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018 – προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος» ορίζει όσα άπτονται της κατανομής των τάξεων για το σχολικό έτος 2017-18. Πιο συγκεκριμένα:
Προτείνεται ως παιδαγωγικά ορθό ο χρόνος ανάληψης τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία. Η ανάληψη του ίδιου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων παιδαγωγικά τεκμηριωμένη και με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η ανάληψη τμήματος από τον ίδιο εκπαιδευτικό πέραν της τριετίας, συνεχόμενης ή μη. Συνιστάται να αποφεύγεται η κατ’ εξακολούθηση ανάληψη των ίδιων τάξεων ή κύκλου τάξεων (π.χ. Α’ – Β’ Δημοτικού) από τον ίδιο εκπαιδευτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με σχετική απόφασή του, καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή τμημάτων και τάξεων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (π.χ. χρόνια υπηρεσίας, οργανικά τοποθετημένος/-η, αναπληρωτής/-τρια, αποσπασμένος/-η,) δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Συνεπώς, εξαντλείται κάθε περιθώριο προκειμένου να εφαρμόζονται τα παραπάνω και μόνο όπου είναι ανέφικτο (π.χ. μονοθέσιο ή διθέσιο) ή επιβάλλεται από άλλους ειδικούς λόγους, λαμβάνεται διαφορετική απόφαση μετά από ενημέρωση του Σχολικού Συμβούλου και σύμφωνη γνώμη του.
 
5. Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων απασχόλησε πρόσφατα το αίτημα συναδέλφισσών μας για αμοιβαία μετάθεση. Ομόφωνα αποφασίστηκε, αφού πληρούσαν άλλωστε όλες τις προϋποθέσεις, η αμοιβαία μετάθεση τους.
Τα όσα προβλέπονται για τις αμοιβαίες μεταθέσεις αναφέρονται αναλυτικά κάθε χρόνο στην εγκύκλιο των μεταθέσεων σε ξεχωριστό μέρος και κεφάλαιο. Το ίδιο έγινε και φέτος. Σας αναφέρω τα πιο βασικά:
1. Δικαίωμα  υποβολής  αίτησης  για  αμοιβαία  μετάθεση  έχουν  οι  εκπαιδευτικοί  εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις
α) Να ανήκουν στον ίδιο κλάδο και να μην έχουν συμπληρώσει 25ετή πραγματική υπηρεσία κατά την έννοια του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/96 (Α45’), όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 100/97 (Α’ 94), μέχρι 31 Αυγούστου 2017.
β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη κατά την 31η Αυγούστου 2017.
γ) Να  έχουν  συμπληρώσει μέχρι  31-8-2017 δύο  χρόνια  υπηρεσίας  από  την  ημερομηνία δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων τον ένα χρόνο στην οργανική τους θέση.
2. Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα.
3. Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται αμοιβαία έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για σχολεία των περιοχών μετάθεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης από την οποία προήλθαν, εφόσον από την ημερομηνία της μετάθεσής τους αυτής και μέχρι 31 Αυγούστου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις υπηρετήσουν για μια τριετία εκτός της περιοχής από σχολείο της οποίας μετατέθηκαν.
4. Οι ενδιαφερόμενοι για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
5. Για τις αμοιβαίες μεταθέσεις από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις με τη μόνη διαφορά ότι εξετάζονται από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ).

 6. Ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα
Κρίσεις Διευθυντών Σχολικών μονάδων
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη για τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύ μικρή (3-4 μέρες). Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι υποψήφιοι Διευθυντές να μεριμνήσουν να υποβάλουν αίτηση για το πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών. Στην Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ετοιμάζονται τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών όσων συναδέλφων ήδη είναι Διευθυντές σχολικών μονάδων.
Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Ανάρτηση των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών στο e-aitisi.sch.gr.
Το διάστημα 1-10 Ιουνίου εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας ότι θα είναι έτοιμοι για την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών.
Αποσπάσεις σε φορείς
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης σε φορείς (π.χ. Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις, ΓΑΚ, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφερειακές Διευθύνσεις, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ΕΟΠΠΕΠ, Ακαδημία Αθηνών, ΙΕΠ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ κλπ)
.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Συντάξεις Ιουνίου: Tην Τρίτη ξεκινούν οι πληρωμές -Όλες οι ημερομηνίες

Τρία σημάδια ότι πρέπει να τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες

Δημόσιοι υπάλληλοι: Οι προϋποθέσεις για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος

Πανελλήνιες: «Βόμβα» του ΣτΕ για τους συντελεστές βαρύτητας

Πανελλήνιες 2017: Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψήφιους - Οσα πρέπει να γνωρίζετε

Σύνταξη πριν τα 60 - Ποιους αφορά

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα – Που θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Σαν σήμερα το 1453 έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ανακοινώνεται επίσημα η Έκθεση “καταπέλτης” για τις 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κατάλογος λέξεων φράσεων –προτάσεων για αναγνωστική εξάσκηση μαθητών Α Δημ.( Α και Β μέρος)

Δε μοριοδοτούνται επιπλέον τα μεταπτυχιακά στην Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων

Κατανομή τάξεων σχ.έτους 2017/18 σύμφωνα με την τελευταία σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (71858/Δ1/3-5-2017)

Ανάρτηση των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών στο e-aitisi.sch.gr. Επόμενες ενέργειες

Τις επόμενες μέρες η εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς του Υπ. Παιδείας. Εξαίρεση των εκπαιδευτικών από το ενιαίο σύστημα κινητικότητας

Αυτά είναι τα δικαιώματά σας όταν σας σταματούν με το αυτοκίνητο για αστυνομικό έλεγχο

Τειρεσίας στα κινητά! Είσαι αφερέγγυος συνδρομητής; Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα το ξέρουν

Κρίση πανικού: Όλα τα συμπτώματα σε ένα μοναδικό infographic

Τα συμπτώματα στην κρίση πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά και οδυνηρά ως εμπειρία, αφού τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση και προφανή αιτία.

Τα σωματικά συμπτώματα σε μια κρίση πανικού είναι δυσάρεστα, και μπορούν επίσης να συνοδεύονται από έμμονες σκέψεις φόβου και τρόμου.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

ΥΠΟΙΚ: Παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Φυλάκιση για όσους δηλώνουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Οι οδηγίες για την Παράλληλη Στήριξη για το σχολικό έτος 2017-18. Δείτε την εγκύκλιο

Με συγκίνηση και νοσταλγία θυμόμαστε τα βιβλία των παιδικών μας χρόνων Κατεβάστε δωρεάν σε ψηφιακή μορφή όλα τα παλιά σχολικά βιβλία

Οι νέοι δρόμοι εκμηδένισαν τις αποστάσεις από τις παραλίες της Ηπείρου

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 13 δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων

Τα Ιωάννινα απο ψηλά.Μία παραμυθένια πόλη.Υπο των ήχο των VIC.| Ioannina from above.With VIC Music.

Η Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Ωρολογίου Προγράμματος Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων

24 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1800
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 83939/Δ1
Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων.

Το νομοσχέδιο για τους Διευθυντές Σχολείων, όπως στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι ρυθμίσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων

40.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και φέτος

Οι πιθανές ημερομηνίες αιτήσεων υποψήφιων διευθυντών

Ταινία «Θεραπεύοντας τον φόβο» 2013 Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως

«Τόσο μικρά είναι τα όνειρά σου;» Ένα εξαιρετικό βίντεο από το Υπ. Παιδείας της Σιγκαπούρης.

Το νέο βιντεοκλιπ του single με τίτλο “I Will Be Yours”,που γυρίστηκε στα Γιάννενα!!!

ΕΝΦΙΑ 2017: Εξαιρούνται για δύο ακόμη χρόνια τα αγροτεμάχια

Δωρεάν online λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

ΔΟΕ : Η κυβέρνηση αποκλείει τους νηπιαγωγούς και συζητά μόνο με την ΚΕΔΕ

Δωρεάν online Νεοελληνικό λεξικό

Χρησιμοποίησε το Google Earth από τον browser σου και θαύμασε τον κόσμο με την αναβαθμισμένη έκδοση του προγράμματος!

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα βρέχει το Σάββατο

Νιώθετε συχνά κούραση όλη την ημέρα; Μην το αγνοείτε – Δείτε 10 πιθανές παθήσεις!

Ολοένα και περισσότεροι παραπονιούνται ότι αισθάνονται αυξημένη κούραση, εξάντληση, ατονία και αδυναμία να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Υπάρχει μια σειρά από παθήσεις, ή ασθένειες που μπορεί να σας προκαλούν κούραση, την οποία δεν ξέρετε πώς να εξηγήσετε.

Όλοι χαμηλώνουμε τον ήχο στο ραδιόφωνο, όταν ψάχνουμε κάτι στον δρόμο – Δείτε γιατί!

Έχετε προσέξει ποτέ ότι όταν οδηγείτε και ψάχνετε κάτι στον δρόμο σας, σχεδόν ασυναίσθητα κλείνετε τον ήχο του ραδιοφώνου, ή και τα παράθυρα για να έχετε απόλυτη ησυχία στην καμπίνα του αυτοκινήτου;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλοι οι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως προέλευσης, φύλου, ηλικίας και πνευματικής κατάστασης κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα;
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Ανακοίνωση μεταθέσεων – τοποθετήσεων του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων κατά την συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2017 (Α Φάση)










Η διάταξη για τις δύο θητείες Διευθυντών , παρέμεινε στο νόμο , αλλά δεν θα εφαρμοστεί στις επικείμενες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων

Το νομοσχέδιο για τους Διευθυντές Σχολείων, όπως όπως στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Το esos δημοσιεύει το νομοσχέδιο για τους Διευθυντές Σχολείων “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης”,   όπως  όπως όπως στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το άρθρο 1 για τους Διευθυντές Σχολείων του νομοσχεδίου  «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης», ψηφίστηκε  με τις ψήφους των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Παρών ψήφισαν οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κατά ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ , Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι.
 https://www.esos.gr

Πανελλήνιες 2017: Εκτιμήσεις για τις βάσεις 2017

Πίνακες αναπληρωτών 2017: Πότε ανακοινώνονται

Ο συνολικός αριθμός μαθητών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση – Στατιστικά

Το μεγαλειώδες σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Τζουμέρκα -Το διασχίζει ποτάμι [εικόνες]

Στον αέρα το Κτηματολόγιο λόγω δασικών χαρτών

Έρχονται βαριά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Πόσο θα πληρώνουμε από τον Ιανουάριο 2018 τις πλαστικές σακούλες

Ενοποιούνται με τα «μάστερ» τα πανεπιστημιακά πτυχία 5ετούς φοίτησης

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 -18: Αμφίβολο αν θα βρουν όλοι θέσεις

Πότε είναι υποχρεωτική η καλοκαιρινή άδεια - Πως υπολογίζεται το επίδομα αδείας

Υπ.Εργασίας: Τι ισχύει με συνδικαλιστικές άδειες και αποδοχές αυτών (εγκύκλιος)

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μειώνεται στα 8 έτη η διδακτική υπηρεσία που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός για να θέσει υποψηφιότητα ως διευθυντής

Πρόσκληση από την ΔΟΕ για συμμετοχή σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών, για τη θερινή περίοδο 2017

Πρόεδρος ΔΟΕ: Όλοι γνωρίζαμε εδώ και ένα χρόνο...όλες αυτές οι συζητήσεις δεν μπορούν να γίνονται μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα

Εγκύκλιος για την παράλληλη στήριξη σχ. έτους 2017-2018

Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών τίτλων

Εξαιρούνται οι Διευθυντές Εκπαίδευσης από την προσμέτρηση της διδακτικής υπηρεσίας

Η έκθεση της Βουλής για το πρακτικό των Συλλόγων Διδασκόντων, τη Συνέντευξη και τη διδακτική υπηρεσία των Σχολικών Συμβούλων

Τι είπε ο υπ. Παιδείας για μοριοδότηση, συνέντευξη, προϋπηρεσία, θητεία, γνώμη Συλλόγου και ιδιωτική εκπαίδευση

Η σωστή διατροφή σε ηλικία 20, 30 και 40 χρόνων – Αναλυτικό πλάνο

Η υγιεινή διατροφή έχει ορισμένους γενικούς κανόνες που ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αλλά σε δεύτερο επίπεδο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που διαφοροποιούνται όσο μεγαλώνετε.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πιο εξειδικευμένο πλάνο διατροφής, για όσους είναι στην τρίτη (20-30), στην τέταρτη (30-40) και στην πέμπτη (40-50) δεκαετία της ζωής τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες.
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 26/5/2017 με αποκλειστικό θέμα την εξέταση των αιτήσεων σας για βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση. Ενεργοποιήθηκαν τελικά 31 αιτήσεις νηπιαγωγών ΠΕ60 και 88 αιτήσεις δασκάλων ΠΕ70. Λόγω της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων σας, οι τοποθετήσεις θα τρέξουν ηλεκτρονικά-αυτόματα από το σύστημα όπως και τα αποτελέσματα. Το υπηρεσιακό συμβούλιο απλά θα κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο ως προς την ορθότητα των αποτελεσμάτων. Προσωπικά ως αιρετός εκπρόσωπος σας στο ΠΥΣΠΕ σας ενημερώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι γνώση για τις τοποθετήσεις θα λάβω τόσο εγώ όσο και ο έτερος αιρετός, αλλά και το λοιπό υπηρεσιακό συμβούλιο αύριο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου. Επομένως ας κάνετε όλοι υπομονή μέχρι αύριο όταν θα υπάρχει σαφής και επιβεβαιωμένη εικόνα. Οι σχετικές ανακοινώσεις αλλά και οι περαιτέρω διαδικασίες (Β και πιθανόν Γ φάση) θα σας γνωστοποιηθουν στην επίσημη σελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων. Σε κάθε περίπτωση μετά το αυριανό υπηρεσιακό συμβούλιο είμαι όπως πάντα άλλωστε στη διάθεσή σας.

  Β. Κ. Λιόντος
 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2017-18 στο e-aitisi.sch.gr. Χρονοδιάγραμμα και επόμενες ενέργειες

Η Εγκύκλιος για την έγκριση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης μαθητών και στήριξης μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Σχολικό Νοσηλευτή για το διδακτικό έτος 2017-2018

Για να ανοίξετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Πανελλαδικές: Εισαγωγικές Εξετάσεις Υποψηφίων Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς - Τι πρέπει να ξέρετε