Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Τι απάντησε η υπ. Εργασίας για τα δικαιώματα των αναπληρωτών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Εκπτώσεις στα εισιτήρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ,φέρνει η Ιόνια Οδος

Εκπτώσεις στους επιβάτες του,θα παρέχει  το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αξιοποιώντας και τους νέους οδικούς άξονες.σύμφωνα με όσα δήλωσε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Γρηγόρης Γκίκας,κατά10% μειωμένα θα είναι τα εισιτήρια aller – retour του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από την 1η Μαΐου. Επίσης ο κ. Γκίκας ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωάννινα – Αθήνα θα τερματίζουν αφού περάσουν από τον Κηφισό στον Ελαιώνα, όπου υπάρχει σταθμός Μετρό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που θα έχουν έτσι μεγαλύτερη πρόσβαση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.
http://epirusgate.blogspot.gr

Η πρώτη χρονολογημένη έκδοση ελληνικού βιβλίου

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος: Η διαδρομή και τα θαύματά του

Πως θα γίνει η εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018

Επιλογές Διευθυντών χωρίς Συνέντευξη και ψηφοφορία

Τροπολογία , προς ψήφιση, στη Βουλή αναμένεται να καταθέσει - εκτός απροόπτου- ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου (σ.σ. προκειμένου  το υπουργείο να συμμορφωθεί με την ομόφωνη ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ), η οποία θα προβλέπει:
Α. Επιλογές Διευθυντών με θητεία ενός σχολικού έτους.
Β. Προσόντα: Τυπικά και προϋπηρεσία.
Γ. Δεν θα περιλαμβάνεται στη διαδικασία η “Συνέντευξη” και η “ψηφοφορία”.
Η προκήρυξη των θέσεων θα γίνει αμέσως μετά  την ψήφιση της τροπολογίας.
Θα ακολουθήσει  μέσα στο καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβριο διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου νόμου που θα ορίζει τις διαδικασίες επιλογής  όλων των στελεχών εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολείων.

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων 25 - 04 - 2017

Η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Νάτση Χάιδω Καλεί τους συνάδελφους Γαλλικής Γλώσσας της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων να παρευρεθούν στην επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 8.30-14.00 στο ΠΕΚ Ιωαννίνων (Αμάλθειας 12, 45500 Καρδαμίτσια, Τηλ. Γραμματείας: 26510-43948), με θέμα:

 «Elaborationdetestsetdexamensdelanguevalides, reliésauCECRL  etauxInstructionsofficielles (L.P.126), destinés à êtreutilisésdansuneclasse- Ανάπτυξη γραπτών δoκιμασιών (τεστ-διαγώνισμα) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς των Ξένων Γλωσσών και του Π.Δ. Υπ’ αριθμ.126  (ΦΕΚ 211, τ. Α’, 11-11-2016) με σκοπό να αξιοποιηθούν στη σχολική εκπαίδευση». 

Προσοχή στα συμπτώματα της Ηπατίτιδας C – Ποιοι κινδυνεύουν [vid]

Η ηπατίτιδα C είναι μια λοίμωξη του ήπατος που προκαλείται από έναν ιό. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να μετατραπεί σε ισόβια ασθένεια του ήπατος.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η κοινή χρήση σε βελόνες, ή άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για ενέσεις. Πιο σπάνια, μπορεί να την κολλήσετε από ένα τατουάζ, αν ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για να το κάνετε δεν είναι καθαρός. Δεν μπορείτε να την κολλήσετε από το φιλί, το αγκάλιασμα, ή την κοινή χρήση σκευών φαγητού.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Αλλεργίες: Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε και τις επιδεινώνετε

Κόπηκα στο δέρμα, τι να κάνω; Δείτε τα σωστά βήματα [vid]

Οι μικροί κίνδυνοι που μπορούν να οδηγήσουν σε κοψίματα και γρατζουνιές είναι μέρος της καθημερινής ζωής.

Ένα απλό κόψιμο στο δέρμα δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά είναι σημαντικό να ξέρετε τι να κάνετε για να επουλωθεί σωστά και να μην μολυνθεί.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Ο κομήτης που βύθισε τη Γη στην… παγωνιά και εξαφάνισε τα μαμούθ!