Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 10:30΄πμ, στον πολυχώρο Play Hall το αποκριάτικο παιδικό πάρτι

2017 αποκριάτικο πάρτι αφίσσα

Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

H Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Χάιδω Νάτση  καλεί τους συνάδελφους Γαλλικής Γλώσσας Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων να παρευρεθούν στην επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00-14.00 στο 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων,
με θέμα:«Εφαρμογή της παιδαγωγικής του CélestinFreinetστην τάξη της Γαλλικής γλώσσας».

Άγιος Παΐσιος: Μια ματιά στη ζωή του

Αποκριάτικες κατασκευές από το krokotak

Κυριακή Αποκρέω (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Ψηφιακό πρωτότυπο υλικό και φύλλα εργασίας για όλες τις τάξεις Δημοτικού

Άρτα- Γιάννινα… Ήρθε η ώρα της Ιόνιας… Στην κυκλοφορία το τμήμα από Καμπή μέχρι Πέρδικα!

aionia perdika2
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με πυρετώδεις ρυθμούς ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, για την παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού από την Καμπή Άρτας μέχρι την διασταύρωση της Σκλίβανης με την Εθνική.
Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου που παραδίδεται στην Ήπειρο.. Μάλιστα το Υπουργείο Υποδομών δίνει συμβολικό χαρακτήρα, αποφασίζοντας να το δώσει στην κυκλοφορία, μία ημέρα μετά την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε θα βρεθεί στα Γιάννινα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα κάνει και τα εγκαίνια.
aionia perdika1
Ο αυτοκινητόδρομος είναι πανέτοιμος και οι εργασίες επικεντρώνονται στις προσβάσεις προς την Εθνική Οδό, τα σημεία δηλαδή που θα αποτελούν τις προσωρινές λύσεις, ωσότου αποπερατωθεί σε όλο του το μήκος.
Το τμήμα από την Καμπή μέχρι την Πέρδικα (διασταύρωση Σκλίβανης, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε) θα συμπεριλάβει και την υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας- Φιλιππιάδας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήμα μήκους 53 χιλιομέτρων.
aionia perdika3
aionia perdika5
Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότπο και στο Τέροβο, ενώ διαθέτει και έναν σταθμό διοδίων, στο Τέροβο. Ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την φάση αλλά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.
aionia perdika6
Συνάμα με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο βόρειο τμήμα της Ιόνιας, αυτό από το στρατόπεδο του Αβγού μέχρι την διασταύρωση με την Εγνατία Οδό, που γίνεται στην Κοσμηρά. Και στο τμήμα αυτό, όπου υπήρξαν καθυστερήσεις εξ αιτίας των απαλλοτριώσεων, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ήδη ο νέος αυτοκινητόδρομος προχωρά.
aionia perdika8
aionia perdika9

Όρια ζαχάρου στο αίμα: Ποιες είναι οι τιμές που πρέπει να προσέχετε

Τα συνιστώμενα όρια ζαχάρου στο αίμα έχουν διαφορετικό βαθμό ερμηνείας για κάθε άτομο και αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα το συζητήσετε με τον προσωπικό σας γιατρό. Επιπλέον, οι εγκυμονούσες έχουν διαφορετικά όρια ζαχάρου, τα οποία ελέγχονται τακτικά από τον γιατρό τους.

Οι ακόλουθες διακυμάνσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλές κατευθυντήριες γραμμές που παρέχονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Κλινικής Αριστείας (NICE) της Μ. Βρετανίας. Πρέπει να θυμάστε ότι το εύρος σε αυτά τα όρια ζαχάρου μπορεί να έχει ξεχωριστή ιατρική ερμηνεία για τον καθένα.

Μουχλιασμένο φαγητό: Ποιες τροφές πετάμε αμέσως και ποιες τρώγονται ακόμα

Σε όλους μας έχει συμβεί να δούμε πως κάτι έχει μουχλιάσει (φρούτα, αλλαντικά, ψωμί κλπ) και να νιώθουμε ότι η μόνη λύση είναι να το πετάξουμε ολόκληρο στα σκουπίδια. Η δρ Ailsa Hocking από τον οργανισμό “CSIRO Food and Nutritional Sciences” εξηγεί τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με το μουχλιασμένο φαγητό.

Το σκληρό τυρί είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα όπου μπορείτε να κόψετε την μούχλα και να το καταναλώσετε με ασφάλεια. Η χαμηλή του περιεκτικότητα σε υγρασία και η πυκνή του δομή σημαίνει ότι μούχλα επιβιώνει συνήθως μόνο στην επιφάνεια, αντί να εξαπλώνεται μέσα στο τυρί.

Πώς η οικονομική κρίση οδηγεί σε ΔΕΠΥ και παιδικό άσθμα – Πολύ μεγάλη έρευνα

Τα παιδιά που πέφτουν σε κατάσταση φτώχειας, λόγω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασής των γονιών τους, κινδυνεύουν περισσότερο να υποφέρουν αργότερα από κοινωνικά, συναισθηματικά και εν γένει προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Μια δεύτερη αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά φτωχών οικογενειών, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αναπτύσσουν συχνότερα Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και άσθμα, σε σχέση με τα πιο εύπορα παιδιά, αλλά όχι αυτισμό.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Αμφίπολη: Τα πρώτα βήματα για να γίνει επισκέψιμο το εντυπωσιακό μνημείο!

- Σχέδια για αναστήλωση, αποκατάσταση και συντήρηση του μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου του
- Όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με την Όλγα Κεφαλογιάννη
- Αιχμές της κ. Κεφαλογιάννη κατά του υπουργείου Πολιτισμού για την Αμφίπολη

Τα πρώτα βήματα για να μπορούν οι πολίτες να επισκεφθούν την Αμφίπολη αναμένεται να γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Όλγα Κεφαλογιάννη.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα γίνουν "τα σημαντικά έργα συντήρησης και ανάδειξης της Αμφίπολης ύψους 1,5 εκ ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και επιπλέον ενός εκ. ευρώ από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας. Μέσα από τα χρήματα αυτά θα αναστηλώσουμε, θα αποκαταστήσουμε, θα συντηρήσουμε και θα αναδείξουμε το μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο του, ώστε να γίνει επισκέψιμο στους πολίτες.

Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για αυτήν την εξέλιξη, τονίζοντας πως: "Χάρηκα ιδιαίτερα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε αντίθεση με το Υπουργείο συνεχίζει να ενδιαφέρεται και να στηρίζει τις εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, ενός εξαιρετικά σημαντικού αρχαιολογικού χώρου που τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του με την ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ευτυχώς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να διατηρεί το όραμα να δει το χώρο αυτό να γίνεται επισκέψιμος και χάρηκα ιδιαίτερα που ο Περιφερειάρχης με τη δική του επιμονή, τόσο από κοινοτικά όσο και από διευρωπαϊκά κονδύλια, κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Όλοι θέλουμε να δούμε το μνημείο και το αρχαιολογικό αυτό χώρο να αναδεικνύεται, να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες αναστήλωσης και κυρίως να γίνεται επισκέψιμος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία χώροι εξαιρετικά σημαντικοί που γίνονται επισκέψιμοι με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας...".

Το 2012 άρχισαν προσπάθειες από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη για να εντοπιστούν τα όρια του τύμβου, στο Λόφο Καστά, και ο περίβολός του εντοπίστηκε 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια που γίνονταν οι ανασκαφές. Ο ταφικός περίβολος έχει μήκος 497 μέτρα και χρονολογείται γύρω στο 325 – 300 π.Χ. την περίοδο της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι φτιαγμένος από μάρμαρο της Θάσου και κατά την εκτίμηση της υπεύθυνης της ανασκαφής πρόκειται για έργο του Δεινοκράτη, της περιόδου 325-300 π.Χ.
Από την ανασκαφή στον τάφο έχουν έρθει στο φως τρεις διαδοχικοί θάλαμοι που επικοινωνούν μεταξύ τους με θύρες, ενώ στον τρίτο θάλαμο υπάρχει μικρότερη θύρα που φαίνεται να οδηγεί σε τέταρτο θάλαμο.
Ορισμένοι αρχαιολόγοι, που δεν έχουν σχέση με την ανασκαφή, διατυπώνουν αμφιβολίες για το κατά πόσον ο τάφος είναι ελληνικός, υπόθεση όμως που απορρίπτει η υπεύθυνη της ανασκαφής τονίζοντας ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι "χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα, δηλαδή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το 325- 300 π.Χ.".
Η κυρία Περιστέρη αποκάλυψε ότι βρέθηκαν νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία όμως όπως διευκρίνησε κυκλοφορούσαν και για κάποιους αιώνες μετά, και πως εντοπίστηκαν ίχνη από έναν αρχαίο γερανό της Ρωμαϊκής εποχής, με τον οποίο αφαιρέθηκαν κομμάτια του περιβόλου για επανάχρηση.
Η επικεφαλής των ανασκαφών μίλησε και για τους αρχαίους τυμβωρύχους, λέγοντας πως ο τάφος είχε συλληθεί, όπως εκτιμάται, στη Ρωμαϊκή εποχή. Αρχικά ήταν επισκέψιμος εκτίμησε, ο περίβολος μπροστά από τα σκαλοπάτια ήταν ανοιχτός και μετά τον έκλεισαν.
Σε ερώτηση σχετικά με τα κτερίσματα που δεν βρέθηκαν, αν αυτό σημαίνει ότι έχουν κλαπεί, απάντησε πως μπορεί να βρίσκονται σε διπλανό χώρο και ότι αυτό θα το δείξει η γεωφυσική διασκόπηση για την οποία θα απαιτηθεί χρόνος περίπου τριών μηνών.
Η κα Περιστέρη ανέφερε επίσης πως ο σκελετός βρέθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες και μεταφέρθηκε με μεγάλη προσοχή για να αρχίσει η εξέταση. Σχετικά με το κατεστραμμένο πρόσωπο της Καρυάτιδας η κα Περιστέρη εκτίμησε πως αιτία στάθηκε μάλλον η πτώση ενός μαρμάρινου δοκαριού από το επιστύλιο στο εσωτερικό του τάφου, συνεπώς καταρρίπτονται οι θεωρίες για βανδαλισμό του αγάλματος.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Το Σχέδιο για τη μείωση των 140 ειδικοτήτων των καθηγητών Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης σε 80.

Ερώτηση Βουλευτή για την ένταξη ψυχομετρικών τεστ στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών

17-02-17 Προσλήψεις 216 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Α/θμια Εκπ/ση.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 154 εκπ/κοι των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών καθώς και 62 εκπ/κοι πλήρους και μειωμένου ωραρίου των κλάδων ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-Μουσικής, ΠΕ19-ΠΕ20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών για τη στελέχωση των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης με πιστώσεις τακτικού και ΕΣΠΑ (Πράξεις: «Ενιαίου Τύπου Δημοτικό Σχολείο» και «Ενίσχυση Προσχολικής Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020»).
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 20 έως και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. 

17-02-17 Προσλήψεις 76 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΠΕ19-20, στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, 76 εκπαιδευτικοί, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΠΕ19-20, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Επίσης διατέθηκε για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, ένας (1) αναπληρωτής κλάδου ΠΕ19, με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

17-02-17 Εισαγωγικές εξετάσεις στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αλλάζει με υπουργική απόφαση από φέτος ο τρόπος εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται πλέον τον Σεπτέμβριο, οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται εκτελώντας εικαστικά έργα από τουλάχιστον δύο πρότυπα, έμψυχα ή άψυχα ή και τα δύο. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του  Τμήματος από 25 μέχρι και 31 Αυγούστου.
Ας σημειωθεί ότι το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών λειτουργούσε από το 2000 ως Τμήμα Πλαστικών Tεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Τον Μάϊο του 2016, με τον  ν. 4386/2016  Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις. (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 83 , τεύχος Α’,  11 Μαΐου 2016), Άρθρο 63,  έλαβε τη σημερινή του ονομασία.
Η αλλαγή στις εισιτήριες εξετάσεις απορρέει από τον νόμο και λαμβάνει  υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φύση του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης,  τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
Η απόφοιτοι  της Σχολής Καλών Τεχνών θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα  με τις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα μπορούν δηλαδή να διδάσκουν στην Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση  ή να εργάζονται σε Δημόσια και Ιδιωτικά Μουσεία και αλλού.

Μισθοδοσία του μηνός Μαρτίου 2017.

Στις 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου  2017.

Στις 13 ΜΑΡΤΙΟΥ θα  καταβληθεί   το δεύτερο δεκαπενθήμερο  της Μισθοδοσίας του μηνός  Μαρτίου  2017.

Νέα σχέδια του υπουργείου για εξοικονόμηση εκπαιδευτικών με μείωση αποσπάσεων, μικρή αύξηση ωραρίου, ενοποιήσεις ειδικοτήτων

Πως γεννιέται ένα παιδί μέσα από εκπληκτικά λεπτομερείς φωτογραφίες.

Η «λυπητερή» με τους νέους συντελεστές στην εισφορά αλληλεγγύης

Αγώνας δρόμου από τον ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική ικανότητα του 2017

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: 12 απαντήσεις για φιλοξενούμενους και περιπτώσεις παραχώρησης

Οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού

Περιλαμβάνει 4 ανισόπεδους κόμβους και διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς και ΛΕΑ
Οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από την Καμπή Άρτας στην Πέρδικα Ιωαννίνων μήκους 37 χλμ. Το συγκεκριμένο κομμάτι περιλαμβάνει 4 ανισόπεδους κόμβους και διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς και ΛΕΑ.  Να σημειωθεί ότι τα τμήματα «Καμπή-Πέρδικα» και...
«Κεφαλόβρυσο-Αμφιλοχία» έχουν συνολικό μήκος 112 χλμ και καλύπτουν περίπου το 60% της Ιόνιας Οδού. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση επίσημης παραχώρησης αλλά είναι βέβαιο ότι θα παραστούν στελέχη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης χωρίς να αποκλείεται και η παρουσία του Πρωθυπουργού.

Παρατείνεται η διαδικασία κατάταξης σχολικών μονάδων Επανακαθορισμός των Δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων

Παρατείνεται μέχρι και τις 12 Μαρτίου η ημερομηνία υποβολής των εισηγήσεων   των αρμόδιων Περιφερειακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Επίσης με την ίδια απόφαση ο υπουργός Παιδείας  καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ να υποβάλλουν μέσω των οικείων Περιφερειακών Διευθύνσεων έως 5 Μαίου τις εισηγήσεις τους για τις σχολικές μονάδες αρμοδιότηταάς τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 7γ του νόμου 1351/1983.

Επείγον. Διευκρινήσεις και υποχρεώσεις Εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Ν. Ιωαννίνων σχετικά με τρόπο υποβολής αιτήσεων μεταθέσεων & και αποστολής δικαιολογητικών

Καταρχήν εφιστούμε την προσοχή στους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς μας ως προς την λεπτομερή ανάγνωση της εγκυκλίου, καθώς τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση μετάθεσης έχουν την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν.1599/86 και ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του ίδιου νόμου.
Σε ότι αφορά την Διεύθυνσή μας απαιτείται αποστολή δικαιολογητικών σε όλα  τα μοριοδοτούμενα κριτήρια μετάθεσης όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο
Η ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών  και η αποστολή τους θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τους εκπαιδευτικούς στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mitrwodipe@sch.gr η οποία και θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΕΟΠΥΥ: Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις με τους παρόχους - Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους

«Ευεργετική» για τον ανθρώπινο οργανισμό η βιταμίνη D

Δημόσιο-Αναγνώριση προϋπηρεσίας: Έξι διευκρινίσεις & προθεσμία για συγκεντρωτικά στοιχεία (εγκύκλιος)

Έθιμα της Τσικνοπέμπτης

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (Πέρδικα – Φιλιππιάδα): Το Σάββατο 18/2 σε κυκλοφορία, Δευτέρα 20/2 ή Τρίτη 21/2 τα εγκαίνια

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Έως 15 Ιουλίου η υποβολή στο TAXISnet

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: 200.000 οι δικαιούχοι

«Διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι ήδη αυτήν τη στιγμή δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τους εφτακόσιους χιλιάδες πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί εφτακόσιες χιλιάδες είναι ο αριθμός που έχουμε υπολογίσει για όλο το χρόνο», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κ. Φωτίου πρόσθεσε επίσης ότι «είναι η πρώτη φορά που μέσα σε δεκαπέντε μέρες διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ένα χαρτί με αξιοπρέπεια, που λέει ότι είναι δικαιούχοι και ξέρουν και πόσα χρήματα θα πάρουν, γιατί το λέει το χαρτί».
Εξάλλου, ενημέρωσε ότι τα αρχεία με τους δικαιούχους «έχουν μεταβιβαστεί και μεταβιβάζονται καθημερινά στη ΔΕΗ ώστε να απολαμβάνουν και υπηρεσίες, δηλαδή μειωμένο ηλεκτρικό από τα κοινωνικά τιμολόγια και νερό ενώ θα είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, του Ταμείου Απόρων, θα είναι δικαιούχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα είναι δικαιούχοι στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ. και το 10% των άνεργων δικαιούχων θα μπουν στην εργασία μέσα στο 2017. Αυτό είναι το ΚΕΑ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τσικνοπέμπτη: Τι είναι και τι συμβολίζει;

Δεν εφαρμόζεται στους μόνιμους εκπαιδευτικούς η τετράμηνη γονική άδεια άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου

Δεν εφαρμόζεται στους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η χορήγηση της τετράμηνης γονικής άδειας άνευ αποδοχών ανατροφής τέκνου ηλικίας έως 6 ετών, η οποία προβλέπεται στις διατάξεις   του άρθρου 50 του νόμου 4075/2012.
Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκδόθηκε μετά την Γνωμοδότηση της Α  Τακτικής Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Παιδείας (Διαβάστε  εδώ).
Σύμφωνα με το σκεπτικό της Γνωμοδότησης εφαρμόζεται  η ευνοϊκότερη  διάταξη της περίπτωσης Ε του άρθρου 16 του νόμου 1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 37, παρ. 1 του νόμου 4351/15.
Η διάταξη της παρ 1 του άρθρου 53 του Υπαλληλικού Κώδικα εφαρμόζεται ως προς το διαδικαστικό θέμα της υποχρεωτικής χορήγησης της και χωρίς γνώμη Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

ΚΟΝΙΤΣΑ-Οι καμπάνες χτυπήσαν χαρμόσυνα στο Πληκάτι,για την γιορτή της Παναγιάς!

Βιβλιάρια Υγείας 2017 –Ασφάλιση: Πότε και με ποιες προϋποθέσεις η ανανέωσή τους

16-02-17 Ηλεκτρονικά πλέον οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών: η εγκύκλιος για την Πρωτοβάθμια σχολικού έτους 2016-2017

Ένα ακόμη βήμα κατά της γραφειοκρατίας από το Υπουργείο Παιδείας.
Για πρώτη φορά από φέτος οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για μετάθεση.
Μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι  να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά και να μεταβαίνουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την υποβολή τους.

16-02-17 Ηλεκτρονικά πλέον οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών: η εγκύκλιος για την Δευτεροβάθμια σχολικού έτους 2016-2017

Ένα ακόμη βήμα κατά της γραφειοκρατίας από το Υπουργείο Παιδείας.
Για πρώτη φορά από φέτος οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για μετάθεση.
Μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι  να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά και να μεταβαίνουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την υποβολή τους.

Πόνος στο αυτί: Πότε είναι ωτίτιδα και πότε απλό κρυολόγημα

Με πόνο στο αυτί από κρυολόγημα, εσείς ή το παιδί σας μπορεί να έχετε δυσκολία στον ύπνο, να “σηκώσετε” πυρετό και να έχετε βλεννώδεις εκκρίσεις από την την ρινική οδό με πράσινο ή κίτρινο χρώμα (ένδειξη μόλυνσης). Στα κρυολογήματα, ο πόνος στο αυτί συνήθως φεύγει από μόνος του μετά από λίγο. Ωστόσο, είναι πάντα σώφρον να επισκεφθείτε το γιατρό σας για μια έγκυρη διάγνωση.

Ο πόνος στο αυτί από ένα κρυολόγημα μπορεί να είναι ένας απότομος πόνος που τον αισθάνεστε και σαν “κάψιμο” και μπορεί να κυμαίνεται από ήπιος έως πολύ έντονος. Ακόμη και αν το παγιδευμένο υγρό στο εσωτερικό του αυτιού δεν έχει μολυνθεί, το υγρό εξακολουθεί να ασκεί πίεση στο τύμπανο, με αποτέλεσμα να διογκώνεται και να το αισθάνεστε να πάλλεται.

Καιρός: Ανοιξιάτικος αλλά με ομίχλη! Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (17.02.2017) σε όλη τη χώρα. Στις περισσότερες περιοχές θα έχει ζέστη, ωστόσο θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη.

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. 
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλήτοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. 
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς. 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-17...Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

16-02-17 Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2016-2017

Earth 3D-Amazing atlas: ένας τρισδιάστατος διαδραστικός γεωγραφικός άτλας.

Στις 5 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις από Κοπεγχάγη για Ιωάννινα!

Στο επίσημο πρόγραμμα των πτήσεων από τη Κοπεγχάγη για τα Γιάννινα, βρίσκονται πλέον οι πτήσεις της Δανέζικης αεροπορικής εταιρείας DANISH Air Transport (DAT), που αρχικά θα γίνονται κάθε Δευτέρα με αεροσκάφη Αirbus Α320. Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες από 5 Ιουνίου, μέχρι 16 Οκτωβρίου. Οι ώρες των πτήσεων καθορίστηκαν ως εξής:
-Αναχώρηση από Κοπεγχάγη (CPH) O7.15 με άφιξη στα Ιωάννινα (IOA) 11.05
-Αναχώρηση από Ιωάννινα : 12.05 με άφιξη στη Κοπεγχάγη 13.55 (οι ώρες είναι τοπικές).
Στη συνέχεια ανάλογα με την επιβατική κίνηση, θα προστεθούν πτήσεις κι άλλες ημέρες της εβδομάδας. Ήδη για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, έχει αρχίσει η έκδοση εισιτηρίων.
Όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα προσγειώνονται αεροσκάφη με τουρίστες που θα έχουν τελικό προορισμό, κυρίως Πάργα, Σύβοτα και Άγιους Σαράντα στην Αλβανία. Εκεί θα μεταφέρονται με λεωφορεία από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Για τους προορισμούς αυτούς, ενδιαφέρον έδειξαν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες από την Ευρώπη για πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Δεν αποκλείεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να ανακοινωθούν κι άλλα δρομολόγια εταιρειών από Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία κ.λ.π, που ήδη συγκεντρώνουν στοιχεία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Select Quiz - Ποιός θα είναι ο νικητής; - Καταπληκτικό Ελληνικό παιχνίδι με ερωτήσεις

Τσικνοπέμπτη 2017: Γιατί Τσικνίζουμε Και Ποια Είναι Τα Έθιμα..

Έρχεται νέα ρύθμιση χρεών για μικροοφειλέτες στην εφορία

- Παπανάτσιου: Εξετάζεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών προς την εφορία των μικροοφειλετών
- Μας πιέζουν για μείωση του αφορολόγητου και ζητάμε ως αντάλλαγμα μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ
- Μέχρι 15 Ιουλίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Εξόφληση του φόρου σε τρείς διμηνιαίες δόσεις

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, προκειμένου αν διευκολυνθούν οι οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους. Αυτό όπως είπε θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Επιβεβαίωσε ότι πιέζουν για μείωση αφορολόγητου


Μιλώντας στον Real Fm επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ για τη μείωσή του αφορολόγητου. Η υφυπουργός είπε, όμως, ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και του ΦΠΑ και άλλων φόρων. Πρόκειται για μειώσεις φόρων, οι οποίες ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση μαζί με μείωση φόρου εισοδήματος στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα αλλά και των εισφορών.
Η υφυπουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό που ζητείται δεν είναι η μείωση του αφορολόγητου για το 2016 ή το 2017 και το 2018, αλλά από το 2019 και μετά. Αναφερόμενη στα στοιχεία που επικαλείται το ΔΝΤ για τον αριθμό των φορολογούμενων που είναι "αφορολόγητοι" σημείωσε ότι συμπεριλαμβάνει σε αυτούς, ενώ δεν θα έπρεπε, και τους φορολογούμενους που δεν έχουν εισοδήματα και είναι άνεργοι.
Τη αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας για τη β αξιολόγηση εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των πολιτών.
Για το ΔΝΤ είπε ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει ή εάν θα φύγει, γιατί τα μέτρα που ζητά είναι παράλογα.
Φορολογικές δηλώσεις


Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα είναι και φέτος η 15η Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και η 30η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα, ανακοίνωσε η κα Παπανάτσιου. Σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου ενώ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει το ισχύον σύστημα εξόφλησης του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Μαζικό κούρεμα χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο έως και 70%

Τα χρέη πνίγουν αυτούς που τα έχουν και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν αλλά και τις τράπεζες και το Δημόσιο που γνωρίζοντας ότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος αποφασίζουν να βάλουν νερό στο κρασί τους.


Διάταξη σε νομοσχέδιο επιτρέπει να γίνουν μεγάλες αναδιαρθρώσεις χρεών όπως ληξιπρόθεσμα επιχειρηματικά σε τράπεζες αλλά και χρέη στο Δημόσιο.
Σημαντικό είναι ότι εκτός από το κούρεμα που προβλέπεται σε υπερήμερες οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, προβλέπεται παράλληλα άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου για να αποκλειστούν έτσι αυτοί που έχουν αλλά δεν πληρώνουν και θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από τη νέα ρύθμιση.
Σύμφωνα με το άρθρο 17, προβλέπεται η γενίκευση της νομικής προστασίας των τραπεζικών στελεχών που χειρίζονται υποθέσεις ρυθμίσεων δανείων επιχειρήσεων. Στα προηγούμενα σχέδια νόμου, με ημερομηνία πριν από τον Φεβρουάριο, το ακαταδίωκτο οριζόταν για τα πρόσωπα εκείνα που χειρίζονται αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών οφειλών μόνο στο πλαίσιο της υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Με το πρόσφατο νομοσχέδιο επεκτείνεται η νομική προστασία των προσώπων αυτών και για διαγραφές χρεών στο πλαίσιο του πτωχευτικού νόμου, αλλά ακόμη και στη βάση διμερούς συμφωνίας μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη. Το άρθρο 17 προσφέρει το ακαταδίωκτο και για τη μεταβίβαση δανειακών χαρτοφυλακίων σε funds.
Οι συγκεκριμένες διατάξεις του έχουν ως εξής: «Οσοι από τον νόμο ή από δικαιοπραξία έχουν την επιμέλεια ή με οποιονδήποτε τρόπο διαχείριση περιουσίας πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος δεν υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τις οποίες τέλεσαν για την εξυπηρέτηση της αναδιάρθρωσης ή διαγραφής χρεών κατά τα οριζόμενα στον Πτωχευτικό Κώδικα ή στον νόμο ΟCW - εξωδικαστικός μηχανισμός ή στα άρθρα 2 και 3 Ν. 4354/2015 ή βάσει διμερούς συμφωνίας μεταξύ ιδρύματος και οφειλέτη, εφόσον αυτές ήταν σύμφωνες με τις προβλεπόμενες στους ανωτέρω νόμους και τις σχετικές εγκυκλίους διαδικασίες, τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά των νομικών προσώπων που εκπροσωπούσαν και συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1 Οι πράξεις ή παραλείψεις τελούνται με σκοπό είτε την είσπραξη μέρους τουλάχιστον της απαίτησης είτε, αν πρόκειται για επιχειρηματικά δάνεια, τη συνέχιση της δραστηριότητας επιχείρησης με βάση συμφωνία εξυγίανσης ή σχέδιο αναδιοργάνωσης και διάσωσης αυτής και αποβλέπουν μέσω αυτής στην εξασφάλιση είσπραξης τουλάχιστον μέρους της απαίτησης.
2 Δεν έχουν παραβιαστεί οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της ΤτΕ, και
3 Υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε πιστωτικού ιδρύματος, που κρίνουν αιτιολογημένα ότι προβλέπεται ανέφικτη η είσπραξη του συνόλου της απαίτησης».


Ανάλογη προστασία δίνεται επίσης και σε στελέχη του Δημοσίου, των δήμων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που χειρίζονται υποθέσεις αναδιάρθρωσης ή διαγραφής χρεών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και του πτωχευτικού νόμου.
Σχετικά με τις διαγραφές των επιχειρηματικών οφειλών προς το Δημόσιο, το τελευταίο νομοσχέδιο περιγράφει ότι από τις απαιτήσεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων προαφαιρείται 60% των απαιτήσεων που έχουν προκύψει από τον καταλογισμό αυτοτελών προστίμων και 40% απαιτήσεων από τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Η αφαίρεση αυτών των ποσοστών δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε απομείωση της απαίτησης του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων που να ξεπερνά το 30% της αρχικής συνολικής απαίτησης.

πηγη: Ethnos.gr

Διευκρινήσεις σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Υποστήριξης Χρηστών Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

Τις τελευταίες μέρες είναι ελλιπής ή και ανύπαρκτη η επικοινωνία με την Τοπική (Κέντρο Δικτύων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
Για αυτό μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως αυτή η συνεργασία παρακαλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι Σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα  στην σύνδεση ή στον λογαριασμό τους στο Σχολικό Δίκτυο, όπως  e-mail  ή φιλοξενία ιστοσελίδων να  επικοινωνούν απευθείας με τον Υπεύθυνο φορέα Υποστήριξης Χρηστών Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου 
(ΙΤΥ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)
Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών (www.cti.gr/nts)
Ν. Καζαντζάκη, 26504 Ρίο Πατρών, Τηλ: 214 4169716Fax: 2610-960.350
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
Τηλέφωνο: 801-11-801-81, Fax: 2610-960.350, Email: info@sch.gr
Δικτυακός τόπος: www.sch.gr/helpdesk, Σύστημα αιτημάτων: http://helpdesk.sch.gr
Επειδή η τηλεφωνική επικοινωνία είναι δύσκολη στο 801-11-801-81 για την γρήγορη εξυπηρέτησή σας καλό θα ήταν να επικοινωνείτε στο Email: info@sch.gr

Η φτώχεια αυξάνει τον κίνδυνο για ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά

Η αύξηση του βάρους μετά τα 20 αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Έλλειμμα «μαμούθ» στο Ασφαλιστικό έως το 2060 - Πώς θα σωθεί

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Δείτε το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων

Από την Κυριακή των Απόκρεων, 19 Φεβρουαρίου 2017, ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Στις 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής (19/2), μετά το Μπιζάνιο δρόμο, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές από συλλόγους του δήμου μας ανταμώνουν στην κεντρική πλατεία (Πλατεία Πύρρου) για να πλέξουν χορεύοντας το γαϊτανάκι παρέα με την γκαμήλα, τους κουδουνάτους και άλλα γιαννιώτικα έθιμα της...
Αποκριάς. Συμμετέχουν οι: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κιάφας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων, Μουσείο Αργυροτεχνιας Ιωαννίνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πλάτανος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο», Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Φιλοπρόοδος Κίνηση Κοσμηράς. Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, στις γειτονιές των Ιωαννίνων οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με την στήριξη του Πνευματικού Κέντρου ανάβουν τις παραδοσιακές τζαμάλες. Χορός γύρω από τη φωτιά, δωρεάν κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και αργά το βράδυ φασολάδα. 64 τζαμάλες ανάβουν φέτος σε όλον το Δήμο Ιωαννιτών.Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών καλεί τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να γιορτάσουν τα Κούλουμα στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι με νηστήσιμα εδέσματα, μουσική και χορό.

Από τις 5 Ιουνίου η Δανία ανοίγει φτερά στην Ήπειρο... Ξεκινούν οι πτήσεις προς Γιάννινα!

aeroporia dania
Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό, ανοίγονται με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ που ξεκινούν τον Ιούνιο. Οι πτήσεις έχουν αφετηρία την Κοπεγχάγη και προορισμό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Θα καλύψουν δε όλη την θερινή περίοδο καθώς ο προγραμματισμός που έχει γίνει περιλαμβάνει και τον Οκτώβριο.
Πίσω από την εξέλιξη αυτή βρίσκεται η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό από τους φορείς της περιοχής αλλά και ο μεγαλύτερος tour operator της Σκανδιναβίας, για λογαριασμό του οποίου θα γίνουν οι πτήσεις τσάρτερ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πτήσεις αυτές θα εξυπηρετούν τουρίστες που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στα Σύβοτα, την Πάργα και τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.
Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει ακόμη πιο σημαντική την πρωτοβουλία καθώς στην πράξη αποδεικνύει ότι η τουριστική ανάπτυξη, είναι ενιαία υπόθεση για την Ήπειρο και μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί.
Οι πτήσεις από την Κοπεγχάγη θα ξεκινήσουν στις 5 Ιουνίου και θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο, για την δρομολόγηση πτήσεων και από άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Εκπαιδευτικό Υλικό για την 25η Μαρτίου

Διάθεση Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού: Εγκύκλιος

Πανελλήνιες: Μεικτό το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Προσοχή! Κυκλοφορεί νέος ιός για Android που μοιάζει με update του Flash Player!

Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν μια νέα και επικίνδυνη εφαρμογή που στοχοποιεί συσκευές Android προχωρώντας σε λήψη και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που μοιάζει με update του Flash Player!. 

Το trojan, που εντοπίστηκε από το λογισμικό ασφαλείας της ESET ως Android / TrojanDownloader.Agent.JI, εξαπλώνεται μέσω παραβιασμένων ιστοσελίδων και εμφανίζεται ως μια ενημέρωση του Flash Player.
Αφού εγκατασταθεί, το κακόβουλο λογισμικό δημιουργεί στο Android μία ψεύτικη υπηρεσία για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας παρακινώντας το θύμα να της δώσει πρόσβαση στις λειτουργίες του Android Accessibility. Αν ο χρήστης δώσει άδεια στις δυνατότητες «Monitor your actions», «Retrieve window content» και «Turn on Explore by Touch» ο εισβολέας μπορεί να μιμηθεί τις ενέργειες του χρήστη εμφανίζοντας στην οθόνη ό,τι θέλει.
Ο Lukáš Štefanko, Malware Researcher της ESET, επικεφαλής της ανάλυσης, προειδοποιεί:
Σε περιπτώσεις που ερευνήσαμε, αυτό το trojan δημιουργήθηκε για να κατεβάσει ένα άλλο trojan που είχε σχεδιαστεί για να αποσπάσει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ωστόσο, μόνο μια μικρή αλλαγή στον κώδικα θα σήμαινε μόλυνση του χρήστη με spyware ή ransomware
H βασική ένδειξη ότι μια συσκευή έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό αποτελεί η παρουσία της επιλογής «Saving Battery» μεταξύ των υπηρεσιών στο μενού Accessibility.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χρήστης πρέπει είτε να χρησιμοποιήσει μια αξιόπιστη εφαρμογή ασφάλειας για κινητά, όπως το ESET Mobile Security & Antivirus για να αφαιρέσει την απειλή, είτε να απεγκαταστήσει την εφαρμογή πηγαίνοντας στο Ρυθμίσεις -> Διαχείριση εφαρμογών -> Flash-Player.
Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει εξαπατηθεί παραχωρώντας στην εφαρμογή δικαιώματα διαχείρισης της συσκευής, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσει καταρχήν τα δικαιώματα διαχειριστή, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια -> Flash-Player.
Ο Lukáš Štefanko συμπληρώνει ότι:
  • Δυστυχώς, η απεγκατάσταση του downloader δεν αφαιρεί τις κακόβουλες εφαρμογές που πιθανά έχει ήδη εγκαταστήσει. Όπως ισχύει και για το downloader, ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμό της συσκευής είναι να χρησιμοποιηθεί μία λύση ασφάλειας για κινητά”
  • Οι ειδικοί της ESET έχουν ετοιμάσει μια σειρά από βασικές συμβουλές για την πρόληψη της μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό που επιτίθεται σε κινητά:
  • Κατεβάστε εφαρμογές ή ενημερώσεις μόνο από αξιόπιστη πηγή – στην περίπτωση του update του Adobe Flash Player, το μόνο ασφαλές μέρος είναι το επίσημο site της Adobe. Να ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας
  • Δώστε προσοχή στην πρόσβαση και τα δικαιώματα που ζητούν να αποκτήσουν οι εφαρμογές σας.
  • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση Mobile Security.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επικίνδυνο downloader ή για την προληπτική τεχνολογία της ESET. Oι ειδικοί της ESET θα βρίσκονται στο φετινό Mobile World Congress προσφέροντάς πληροφορίες για την ασφάλεια των κινητών.

Συντάξεις: Νέο "τσεκούρι" έως και 30%! Ποιους αφορά

- Σοκ για όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016
- Μειώσεις έως και 30% φέρει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων
- Ποιους προστατεύει η προσωπική διαφορά και ποιους όχι

Μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 30% φέρει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με μεγάλους χαμένους όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού προβλέπει δυο στάδια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Πρώτα βγαίνει η σύνταξη που θα έπαιρνε ο δικαιούχος με τον παλιό τρόπο υπολογισμού. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου, η σύνταξη που θα έπαιρνε είναι 1.373 ευρώ (προ φόρου και περικοπών) ενώ μετά τις μνημονιακές μειώσεις το ποσό πέφτει στα 1.267 ευρώ (προ φόρου και εισφοράς ασθένειας).
Στη συνέχεια ακολουθεί ο υπολογισμός της σύνταξης με τα ποσοστά αναπλήρωσης για την ανταποδοτική σύνταξη. Στα 35 χρόνια, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 33,81% των συντάξιμων αποδοχών. Με το μέσο όρο στα 1.538 ευρώ η ανταποδοτική σύνταξη είναι 520 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και το σύνολο της σύνταξης βγαίνει στα 904 ευρώ.
Υπολογίζεται η μείωση της νέας με παλιά σύνταξη που είναι 363 ευρώ ή σε ποσοστό 29% και ενεργοποιείται ο μηχανισμός της προσωπικής διαφοράς, ο οποίος προστατεύει όσους αποχωρήσουν από 13 Μαΐου 2016, μέσα στο 2017 και το 2018. Οι μειώσεις θα ξεπεράσουν το 20%.
Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 και έχουν μείωση 30% θα πάρουν το μισό της μείωσης ως προσωπική διαφορά. Αν η μείωση 363 ευρώ, θα έχουν μείωση 183 ευρώ και τα άλλα 183 θα τα παίρνουν ως προσωπική διαφορά.
Όσοι φύγουν το 2017, θα πάρουν προσωπική διαφορά το 1/3 της μείωσης, δηλαδή από τα 363 ευρώ θα έχουν μείωση 242 ευρώ και τα υπόλοιπα 121 καταβάλλονται ως προσωπική διαφορά.
Όσοι φύγουν το 2018, θα πάρουν το 1/4 της μείωσης ως προσωπική διαφορά και από τα 363 ευρώ θα έχουν περικοπή 272 ευρώ και τα 91 θα τους δοθούν ως προσωπική διαφορά, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταργηθεί.
Όσοι φύγουν το 2019 και μετά, δεν θα έχουν καμία προσωπική διαφορά και θα υπολογιστεί ολόκληρη η μείωση, δηλαδή 363 ευρώ και σύνταξη 904 ευρώ.
Δεν προστατεύονται από την προσωπική διαφορά όσοι έχουν μείωση μέχρι 19,99% καθώς η εγκύκλιος προβλέπει ότι επιβαρύνονται εξαρχής όλο το ποσοστό της μείωσης.

Καιρός: Μετά την Τσικνοπέμπτη, η άνοιξη μας "χτυπά" την πόρτα!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Το ΦΕΚ του νόμου 4452/17 (πολυνομοσχεδίου “σκούπα”)

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Προσθήκες στο keaprogram για φιλοξενούμενους

Γαϊτανάκι την Κυριακή κι ακολουθούν τζαμάλες

Μια ιστοσελίδα για τα αγαπημένα.. με χιλιάδες συνδέσεις για εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες

Το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών. Σύντομος οδηγός συνταξιοδότησης

Αυτισμός: Τι συμπτώματα παρουσιάζει ένα παιδί ανάλογα με την ηλικία

Προσοχή!Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο γαλέο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του
προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Βαρέα Μέταλλα έτους 2016, προέβη σε
δειγματοληψία του κατεψυγμένου ιχθυηρού με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ
ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» FAO ΙΝΔΙΚΟΥ 51/57, σε συσκευασία φέτας με ημερομηνία
ελάχιστης διατηρησιμότητας 15/10/2017, που διακινείται από την εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ
ΑΕΒΕ (2
ο χλμ εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, Κέρκυρα). Από τις εργαστηριακές εξετάσεις
που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του
Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατo
επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των σχετικών ποσοτήτων που
αντιστοιχούν στις παρτίδες 1416/00364Α, 1416/00364Β, 1416/00364Γ, 1416/00364Δ
1416/00364Ε και 1416/00364Z και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση
του οποίου φαίνεται κάτωθι), να μην το καταναλώσουν

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

ΕΦΚΑ: Διπλό ραβασάκι για 300.000 ασφαλισμένους! Αναδρομικό χαράτσι

- Αφορά: γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, μηχανικούς!
- 300.000 επιστήμονες θα λάβουν νέα παρτίδα ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ για εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ!
- Θα υπολογίζει την επιβάρυνση 4% ως 11% ανάλογα με την ιδιότητα του ασφαλισμένου, στο εισόδημα του 2015
Τις αποδοχές τους να εξανεμίζονται θα δουν 300.000 επιστήμονες- αφού μια καινούργια παρτίδα ειδοποιητηρίων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),κρύβει αναδρομικό χαράτσι 4% ως 11% από εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, οι οποίες δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί.
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η έκπληξη που είδαν στις εισφορές τους οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΕΤΑΑ (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και φαρμακοποιοί) δεν προοιωνίζεται ελαφρύνσεις, αλλά επιβαρύνσεις που θα έρθουν αναδρομικά από 1ης/1/2017, καθώς τα ειδοποιητήριά τους που άρχισαν να αναρτώνται στον ΕΦΚΑ δεν έχουν το σύνολο των εισφορών, αλλά μόνον την εισφορά κύριας σύνταξης 20%, την εισφορά ασθένειας 6,95% και τα 10 ευρώ εισφορά για τον κλάδο ανεργίας.
Από αυτά λείπουν το 7% για όσους έχουν επικουρική ασφάλιση και το 4% για εφάπαξ. Αυτό σημαίνει ότι για τους μηχανικούς και δικηγόρους που έχουν και τις δύο εισφορές δεν έχει χρεωθεί ένα ποσοστό εισφορών 11%, ενώ για τους γιατρούς που έχουν μόνο εφάπαξ δεν έχει χρεωθεί το 4%.
Οι εισφορές αυτές θα χρεωθούν είτε με ξεχωριστό «ραβασάκι» που θα σταλεί τον επόμενο μήνα από τον ΕΦΚΑ και θα υπολογίζει την επιβάρυνση 4% ως 11% ανάλογα με την ιδιότητα του ασφαλισμένου, στο εισόδημα του 2015, είτε κατά μια άλλη άποψη θα έρθουν ως ξεχωριστό ειδοποιητήριο από το υπερταμείο επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) στο οποίο υπήχθησαν όλοι οι επιμέρους τομείς επικουρικής και εφάπαξ που λειτουργούσαν μέχρι τις 31/12/2016.
Οργισμένη ανακοίνωση από Βρούτση και Μηταράκη

Ο Γιάννης Βρούτσης, και ο Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Ό,τι κι αν ισχύει, θύματα είναι και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι. Από τις διπλές εισφορές, στα διπλά ειδοποιητήρια. Μετά το απίστευτο αλαλούμ με τις ανεφάρμοστες διατάξεις για τα “μπλοκάκια”, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα “λάθος”, που θα οδηγήσει σε αναδρομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων, επιπλέον γραφειοκρατία και ταλαιπωρία.

Τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017, δεν είναι πλήρη. Συγκεκριμένα, δεν περιλαμβάνονται οι εισφορές υπέρ επικουρικής και εφάπαξ. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα κληθούν για τον ίδιο μήνα να πληρώσουν και συμπληρωματικά ποσά, συνολικά έως 11%, συνεπεία της (εκούσιας ή ακούσιας) παράλειψής τους από τα ειδοποιητήρια.
Προκαλείται δηλαδή μια άνευ προηγουμένου σύγχυση, καθώς κανείς δεν έχει καθαρή εικόνα για το ποιος είναι ο τελικός λογαριασμός για τις εισφορές του μήνα.
Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στους ασφαλισμένους και πρέπει άμεσα να απαντήσει:
• Αν η καταβολή του ποσού που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, τους διασφαλίζει και την ασφαλιστική ενημερότητα, δεδομένου ότι λείπει η εισφορά της υποχρεωτικής επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ.
• Αν η παράλειψη των ποσών από τα ειδοποιητήρια, ενέχει τον κίνδυνο αυτά να θεωρηθούν ληξιπρόθεσμα και να αναζητηθούν εντόκως από τους ασφαλισμένους.
Τελικά, για άλλη μια φορά, οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρηθούν διπλά, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Ας σταθεί η Κυβέρνηση απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες που αναίτια επιβαρύνει και ταλαιπωρεί και ας τους απαντήσει υπεύθυνα:
Το νέο της “λάθος” είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς της, μιας ακόμη αμέλειας ή μεθόδευση απόκρυψης του πραγματικού ύψους της επιβάρυνσής τους;».

Κρίση πανικού: Όλα τα συμπτώματα σε ένα μοναδικό infographic

Τα συμπτώματα στην κρίση πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά και οδυνηρά ως εμπειρία, αφού τείνουν να εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση και προφανή αιτία. Τα σωματικά συμπτώματα σε μια κρίση πανικού είναι δυσάρεστα, και μπορούν επίσης να συνοδεύονται από έμμονες σκέψεις φόβου και τρόμου.


Για το λόγο αυτό, τα άτομα με διαταραχή πανικού αρχίζουν να φοβούνται για το πότε θα τους συμβεί η επόμενη κρίση, κάτι που προκαλεί έναν φαύλο κύκλο “φόβου της κρίσης πανικού” και αυξάνει την πιθανότητα να επέλθει όντως μια νέα κρίση πανικού.