Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

24 απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

alt
Αρ. Πρωτ. 362 Αθήνα 11/12/2017 Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
24 απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
Συμμετέχουμε μαζικά λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ  στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων.
Αντιδρούμε δυναμικά στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγούν το ωράριό μας κι επιτίθενται στα δικαιώματά μας
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενώνουμε τις φωνές μας για να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις πολιτικές της κυβέρνησης και των δανειστών που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Διεκδικούμε:
  1. Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
  3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  1. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., συνεχίζοντας τη βάρβαρη πολιτική των προκατόχων της, που καταδίκαζε ως αντιπολίτευση, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν ακόμα προϋπολογισμό σκληρής και άδικης λιτότητας και δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων. Παράλληλα, προωθεί για ψήφιση τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, που περιλαμβάνουν, νέα μείωση των εισοδημάτων, ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας. Η Κυβέρνηση μπροστά στην άμεση αντίδραση των εργαζομένων απέσυρε προσωρινά την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα δήλωσε όμως παράλληλα ότι θα την επαναφέρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Πρέπει να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και διαλύουν τις ζωές μας.
Ο χώρος της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα, δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας μια παρελκυστική τακτική υποσχέσεων και καλλιέργειας απατηλών προσδοκιών ικανοποίησης χρόνιων αιτημάτων μας, βρισκόμενο, όμως, σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και τους «θεσμούς» καταφέρνει και άλλα χτυπήματα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας μετά τις συναντήσεις με τους «θεσμούς», υπέγραψε:
  • την υποχρεωτική παραμονή όλων των εκπαιδευτικών στο σχολείο, στο εργασιακό 30ωρο
  • νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
  • αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων ολιγοθέσιων δημοτικών και νηπιαγωγείων) και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων
  • την κατάργηση της προσμέτρησης της ώρας σίτισης ως διδακτικής
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουν δυναμικά. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα ειδάλλως, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εντείνουν την επίθεσή τους εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Στις 14 Δεκεμβρίου απεργούμε όλοι και συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. την ίδια μέρα:
  • να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, πριν την πραγματοποίηση των απεργιακών συγκεντρώσεων
  • να τοποθετηθούν, με εκπροσώπους τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις αναδεικνύοντας όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
στην Απεργιακή Συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ
και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
ΠατήστεΕΔΩγια να το κατεβάστε σε PDF
alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου